TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Czas Wolny - Masz pytanie - zadaje je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40680)

Łezka 08.05.2009 10:41

Odp: Masz pytanie - zadaje je tu!

Miksztain może po prostu uśmierć tą prof. Janinkę? Z resztą ja miałem tak samo ze sprzątaczką Kasią Langerak w moim miasteczku Małej Wenecji u rodziny Wojsyk gdzie to Katarzyna (zmieniłem jej imię z Kasi na Katarzynę) była u nich pokojówką i ona cały czas chodziła skarżyć się do Pani domu i spadały mi z nią kontakty, szturchnęła czy popchnęła jej męża, a gdy dziecko dorosło to chlusnęła mu ze szklanki i była opcja możliwa, żeby ją przeprosić, ale nawet nie wiem za co.

Miksztain 08.05.2009 10:46

Nawet jak ją zabiję to będzie inny wykładowca robił dokładnie to samo T_T to strasznie przeszkadza w grze, a szczególnie gdy próbuje się zrobić FS'a

Remus Lupin 08.05.2009 11:24

Cytat:

Napisał helena (Post 1016508)
Tak, jeśli masz wysoki poziom jakiegoś hobby, wtedy może odwiedzić Cię dżin. Oczywiście, im więcej hobby masz rozwinięte, tym większa szansa, że lampa powędruje do Ciebie.

O takim nie słyszałam, ale może boolProp testingCheatsEnabled on/true zdziała coś w tej kwestii? Wiem, że po jego wpisaniu i przeciągnięciu np. pasków kontaktów w prawo, zaczynają się zwiększać. Tak samo z umiejętnościami sima. Możesz spróbować też ze wskaźnikiem hobby, chociaż osobiście odradzałabym Ci zabawę z tym kodem.

To znaczy,że muszę mieć wszystkie hobby rozwiniętę na 10 poziomie rozumię a co się jak wskaźnik Aspiracji życiowe ten pomiędzy wskaźnikiem populacji a aspiracji bedzię wysoki.

ultraviolence 09.05.2009 09:51

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1016533)
To znaczy,że muszę mieć wszystkie hobby rozwiniętę na 10 poziomie rozumię a co się jak wskaźnik Aspiracji życiowe ten pomiędzy wskaźnikiem populacji a aspiracji bedzię wysoki.

Niekoniecznie muszą być one rozwinięte do samego końca. Możesz mieć (przykładowo) cztery hobby po siedem punktów - to i tak sporo, bo, zauważ, rozwinąłeś te zainteresowania ponad przeciętną (czyli powyżej pięciu punktów). Lampa i tak trafia do simów losowo, ale im więcej zainteresowań i bardziej zgłębionych, tym prawdopodobieństwo jest wyższe, że otrzymasz lampę.

Z tym wskaźnikiem nie bardzo rozumiem... Chodzi Ci o to, co się stanie jak wskaźnik aspiracji życiowej będzie wysoki? Po prostu musisz co jakiś czas na niego najeżdżać myszką i sprawdzać czy masz do wykorzystania jakieś punkty życiowej aspiracji. Im dłużej masz wysoki poziom aspiracji, tym więcej tych punktów możesz zdobyć. Wydajesz je potem, klikając w trybie życia na skrzyneczkę (tam będzie też ekwipunek i reszta rzeczy powiązanych z aspiracją i pracą zawodową), a potem na podświetloną ikonkę swojej aspiracji (jeśli nie będzie podświetlona, nie masz żadnych punktów do wydania).

Remus Lupin 09.05.2009 11:05

Dobra już dzięki wszystko wiem tak na marginesie jestem nowy, a mam doświadczenie już takie same tzn już wcześniej mam to doświadczenie to był taki mały offtopik.

psychickid 09.05.2009 11:40

Miksztain - Spoliczkowała ją może za zdradę z jej mężem. Skoro Twoja simka flirtowała z jakimś mężczyzną, ta profesor mogła być z nim powiązana.

Co do najlepszych przyjaciół to nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Najlepiej ściągnij łatkę do ostatnio zainstalowanego dodatku. Jeśli to jest błąd gry, to powinno pomóc.

Łezka 09.05.2009 18:04

Ja mam łatkę do najnowszego dodatku jaki mam i nadal kiedy klikam na Katarzynę Langerak to wyświetla mi się opcja przeproś, a są najlepszymi przyjaciółmi i ona nie zdradziła znaczy jej mąż. ;)

Auroella 11.07.2009 20:17

U was też jest tak, że każdy facet-sim, którego stworzycie, zainteresowany jest albo fitnessem, albo sportem ? Bo u mnie tak jest, co mnie trochę denerwuje .__.

Nandelle 11.07.2009 21:28

Auroella, u mnie tak nie ma

zelkam 11.07.2009 21:33

U mnie też o.o
Być moze tworzysz simów o podobnym chatakterze, nap. skorpiony i inne simy bardzo aktywne są często zapasjomowane sportem, spokojniejsze naturą, itp.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:33.