TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

amite 30.05.2009 14:51

Odp: Pytania i odpowiedzi

A ja mam takie pytanie. Jak wsiąść na rower bo chce pojechać nad morze i da się tylko iść a ja chcę pojechać !!!

Ellie 30.05.2009 15:16

moze sprobuj ustawic wlasciciela rowera. (roweru?)

Chatoyant 30.05.2009 15:32

Gdzieś czytałam, że trzeba ten rower umieścić w plecaku, a potem kliknąć na sima i wybrać odpowiednią opcje. Ale nie jestem pewna ;)

Miyoki 30.05.2009 16:00

Cytat:

Napisał centaurea_cyanus (Post 1033551)
a czy moga 'pokonywac' lub omijac przedmioty lezace na ich drodze? czy tak jak w dwojce stoja przed nim i machaja ze nie moga isc? ;p

Ale przecież w dwójce jak coś stało na ich drodze, to się na to gapili i szli inną drogą/omijali o__o
Cytat:

Napisał wykrzyknik (Post 1033570)
Postęp historii - czyli ze sąsiedzi żyją właśnym życiem tak? Oznacza to też śluby rozwody dzieci i śmierć? czy tylko lekkie starzenie się?

Tak, Simy mogą samodzielnie brac ślub, miec dzieci, awansowac etc.

Mek 30.05.2009 16:01

Mam pewne pytanko związane z występami.
Otóż mój sim awansował na stanowisko tekściarza (Kariera Muzyczna). W zakładce "Praca" oprócz wskaźników: nastrój, gitara, członkowie kapeli [czy jakoś tak] > pojawił się dodatkowy wskaźnik "występy publiczne". Próbowałam urządzać przyjęcia u siebie i na parcelach i tam grać na gitarze, próbowałam teżjeździć po różnych parcelach i grać gdzieś przy drodze.. ale ten wskaźnik się wogóle nie podnosi ;/ O co wgl chodzi z tymi koncertami? :(

gothic_romance 30.05.2009 16:12

Cytat:

Napisał Mek (Post 1033609)
Otóż mój sim awansował na stanowisko tekściarza (Kariera Muzyczna). W zakładce "Praca" oprócz wskaźników: nastrój, gitara, członkowie kapeli [czy jakoś tak] > pojawił się dodatkowy wskaźnik "występy publiczne". Próbowałam urządzać przyjęcia u siebie i na parcelach i tam grać na gitarze, próbowałam teżjeździć po różnych parcelach i grać gdzieś przy drodze.. ale ten wskaźnik się wogóle nie podnosi ;/ O co wgl chodzi z tymi koncertami? :(

nie wiem jak dokladnie jest z kariera muzyczna, ale w karierze sportowej jest podobnie. masz rozgrywki ktore musisz wygrac, zeby wskaznik sie podniosl. wszystko dzieje sie w godzinach pracy, wiec prawdopodobnie kiedy wysylasz sima do pracy musisz zmienic z 'biznes jak zwykle/pracuj ciezko/wyluzuj' zmienic na cos w stylu 'proba do koncertu' a w zakladce kariery powinnas miec zaznaczone dni na czerwono, ktore oznaczaja te wystepy. narazie to tylko moje przypuszczenia, ale wejde dzisiaj wieczorem do gry i to sprawdze to dam znac jak to dziala.

btw, moj sim ma marzenie, zeby jechac do spa. ale gdzie jest to spa?

Mek 30.05.2009 16:19

Niestety nie mam nic zaznaczonego na czerwono.. ale sprawdzę z tą pracą tak jak mówiłaś.

A spa jest gdzieś niedaleko basenów publicznych.. Wejdź w tryb mapy miasta i poszukaj.. ;P

Björk 30.05.2009 17:07

Cytat:

Napisał Mek (Post 1033609)

Jak klikniesz na teatrze lub stadionie sportowym pojawi się opcja "daj koncert".

Peyer 30.05.2009 18:35

Może moje pytanie już padło ale w opcji "Szukaj" nic nie znalazłem.

Czy można edytować istniejącą już rodzinę?

Rocket 30.05.2009 19:15

jak przedstawia się sprawa z orientacją seksualną simów? tak jak w 2 z punktu jest hetero i trzeba ją przestawiać, czy zdarzają sie simy automatycznie homo lub bi?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:57.