TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Ciąża - Pogawędki (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51596)

Rosemarie 29.12.2011 19:24

Odp: Ciąża - Pogawędki

Pamiętam jak kupiłam nagrodę "wzmożona płodność" i oczekiwałam bliźniaków. Urodziły się trojaczki... a ja miałam urwanie głowy, bo nie byłam wstanie zaspokoić potrzeb trzech dzieciakow na raz :D

ultraviolence 29.12.2011 19:27

Cytat:

Napisał Rosemarie (Post 1485342)
Pamiętam jak kupiłam nagrodę "wzmożona płodność" i oczekiwałam bliźniaków. Urodziły się trojaczki... a ja miałam urwanie głowy, bo nie byłam wstanie zaspokoić potrzeb trzech dzieciakow na raz :D

No widzisz :D Dlatego ja staram się tego unikać. Nigdy nie kupiłam nagrody "wzmożona płodność" i nie zamierzam... Nie jestem gotowa na takie "niespodzianki" i wątpię, abym kiedykolwiek była :D

Rosemarie 29.12.2011 19:39

Poza tym zawsze jak rodziły mi się bliźniaki/trojaczki to zawsze były to tylko chłopcy albo tylko dziewczynki. Nigdy nie miałam chłopca i dziewczynki, jest może jakiś "przepis" na to?

ultraviolence 29.12.2011 20:32

Cytat:

Napisał Rosemarie (Post 1485352)
Poza tym zawsze jak rodziły mi się bliźniaki/trojaczki to zawsze były to tylko chłopcy albo tylko dziewczynki. Nigdy nie miałam chłopca i dziewczynki, jest może jakiś "przepis" na to?

Szczerze, to nie przypominam sobie, żebym robiła coś wyjątkowego w tym kierunku. Zresztą, to było tak daaaawno... Te bliźnięta były dziećmi mojej pierwszej simki w TS3 :) Później już mnogiej ciąży nie miałam. Myślę, że płeć bliźniaczych niemowląt to kwestia szczęścia. Nie sądzę, aby istniał na to jakiś sprawdzony przepis. W samej podstawce bez aktualizacji działało jedzenie jabłek i arbuzów (jabłka = chłopiec, arbuzy = dziewczynka), ale dotyczyło to pojedynczego dziecka. Po pierwszej łatce nie było już możliwości sterowania płcią za pomocą jedzenia... I bardzo dobrze.

Spróbuj może, przed każdą akcja porodową, zapisywać grę i wczytywać na nowo, aż w końcu urodzi Ci się upragniony chłopczyk z dziewczynką. Nie wiem, czy ta metoda w TS3 działa, bo nie próbowałam, ale w dwójce to był jedyny dobry sposób na kontrolowanie płci (i nie tylko).

Lubie 29.12.2011 20:47

Co do "mnogiej" płodności, mogę mieć nawet czworaczki (co jest niemożliwe xd), ale żeby były z tego samego znaku zodiaku... Urodziły mi się bliźnięta (chłopczyki), jeden miał wagę a drugi strzelca... :|
Bez sensu, jak są bliźniakami, powinni tak samo wyglądać i ten sam znak zodiaku.
Dobrze że się nie rodzą jeden "biały", a drugi "czarny"... :|

Aperlaxive 30.12.2011 10:11

@Lubie, a ja mi się urodziła dwójka chłopców. Rodzice: Matka - czarna, ojciec - biały. I co? Jedno dziecko białe, drugie czarne. Ech... Ja to mam szczęście:((

Vanitas 30.12.2011 10:32

Cytat:

Napisał Helena (Post 1485394)
Szczerze, to nie przypominam sobie, żebym robiła coś wyjątkowego w tym kierunku. Zresztą, to było tak daaaawno... Te bliźnięta były dziećmi mojej pierwszej simki w TS3 :) Później już mnogiej ciąży nie miałam. Myślę, że płeć bliźniaczych niemowląt to kwestia szczęścia. Nie sądzę, aby istniał na to jakiś sprawdzony przepis. W samej podstawce bez aktualizacji działało jedzenie jabłek i arbuzów (jabłka = chłopiec, arbuzy = dziewczynka), ale dotyczyło to pojedynczego dziecka. Po pierwszej łatce nie było już możliwości sterowania płcią za pomocą jedzenia... I bardzo dobrze.

Spróbuj może, przed każdą akcja porodową, zapisywać grę i wczytywać na nowo, aż w końcu urodzi Ci się upragniony chłopczyk z dziewczynką. Nie wiem, czy ta metoda w TS3 działa, bo nie próbowałam, ale w dwójce to był jedyny dobry sposób na kontrolowanie płci (i nie tylko).

Jeśli chodzi o kontrolowanie płci to polecam nraasa master controller bo można w nim wybrać płeć pierwszego i drugiego dziecka.

Lubie 30.12.2011 11:52

@Ashelly, to na prawde mialas szczescie.... ;D

I to EA zrobilo bardzo realnych blizniakow... : /

ultraviolence 30.12.2011 12:00

Cytat:

Napisał Gingers (Post 1485571)
Jeśli chodzi o kontrolowanie płci to polecam nraasa master controller bo można w nim wybrać płeć pierwszego i drugiego dziecka.

Niby tak, ale co to za frajda wybierać płeć za pomocą moda? :) Podejrzewam, że Rosemarie oczekiwała jakiejś naturalnej metody na ustalanie płci bliźniąt... A takiej, na chwilę obecną, po prostu nie ma.

ginsei 30.12.2011 12:40

Akurat to, że jedno białe, a drugie czarne nie powinno nikogo dziwić, w naturalnym świecie też tak jest ;) Ale mulaty też powinny się rodzić.

Bliźniaki niekoniecznie powinny być identyczne - zawsze można założyć, że są to bliźnięta dwujajowe ;)

Ale z tymi znakami zodiaku to i mnie boli :/

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:36.