TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Detektyw Georgia Roberts (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53607)

Angella 10.03.2010 08:36

Odp: Detektyw Georgia Roberts

Każdy potrzebuje wytchnienia, pozostaje czekać... :)

Sherlock 15.03.2010 17:05

Jak tam ten odcinek? :P

Nattalciaa 16.03.2010 18:16

Najbardziej mi się podoba opisanie całej sytuacji... W niektórych FS nic nie wiadomo, a autor/ka nie zwraca uwagi na otoczenie zdjęcia. Ty masz zupełnie inaczej :P Dobrze ustawiłaś osoby i dodałaś urok otoczeniu . Mi FS się baardzo podoba . Oj, Gio, w końcu zostaniesz poetą/poetką :P

Angella 18.03.2010 12:55

Wydaje mi się,że dużo osób już się niecierpliwi.

Charionette 18.03.2010 16:31

Cytat:

Napisał Nattalciaa (Post 1223361)
Oj, Gio, w końcu zostaniesz poetą/poetką :P

:| wtf?
Gio to chłopak :|

wybaczcie, musiałam :P

Żeby nie było... Tak jak wszyscy czekam na odcinek

Gio 18.03.2010 19:44

Wybaczcie ;)
Ale mam dwie wiadomości: Odcinek jest napisany, muszę tylko poprawić błędy bo był pisany na spontana (pod napływem wielkiej weny :rolleyes:)
I jest jeszcze gorsza- na skutek problemów z simami straciłem postacie. Raz już się tak stało, ale Wy o tym nie wiecie i o dziwio nikt się nie skapnął, więc problemu nie będzie ;) Po prostu trochę potrwa ich odtworzenie (oprócz Roya i Georgii, bo te postacie mam z gotowe z neta :D).

Reasumując- odcinek w przeciągu tygodnia :)

edti: tak a'propos to chcę sie pochwalić, że DGR ma już 50 wordowych stron [12 oczywiście :D]

Angella 19.03.2010 14:06

To fajnie.!

Searle 26.03.2010 14:01

W końcu przeczytałam wszystko. Uff! :)

I jestem pod wielkim wrażeniem. Baaaardzo ciekawe i wciągające FS. Piękne zdjęcia, dopracowane postacie, zaskakująca akcja, świetnie przemyślana fabuła - no nie mogę się nachwalić :)

Bardzo podoba mi się to, że wprowadzasz bonusy i plakaty. Dzięki temu nie dajesz o sobie zapomnieć czytelnikom i podsycasz ciekawość.

W Twoim FS jest mało niespójności, mimo wszystko udało mi się kilka wyłapać (najwięcej w 3 odc.). Jeśli co do nich się mylę, to wyprowadź mnie Gio z błędu :)

A Zatem:

1. Przede wszystkim, jak dobrze zrozumiałam, jest to prywatne biuro detektywistyczne. Dziwi mnie więc fakt, że detektywi jako pierwsi przybyli na miejsce zbrodni. Najpierw wzywa się policję, koronera, a z resztą biurom detektywistycznym pracę zleca zwykle osoba prywatna. Nie są wzywani przez państwo.
W dodatku oględziny miejsca zbrodni powinni przeprowadzić wykwalifikowani specjaliści z laboratorium. Ale są to szczegóły, których chyba tylko ja się czepiłam :)

2.
Cytat:

Tom delikatnie uniósł nakrycie i już po chwili tego pożałował- w jego nozdrza uderzył intensywny zapach rozkładających się szczątek ludzkich
i

Cytat:

Zwłoki leżą tu już jakieś 10 godzin
Nie znam się za bardzo na tym, ale wydaje mi się, że zwłoki w tym czasie jeszcze nie wydzielają nieprzyjemnego zapachu, przynajmniej nie tak intensywnego, jak można wnioskować po reakcji praktykantów.

3.
Cytat:

- Nakryłem go prześcieradłem, nie chciałem, żeby ktoś widział ten straszny widok- pastor wytłumaczył przybyłym
a potem:

Cytat:

[...] gwałtownym ruchem, podniósł z ziemi czerwony koc.
- Przecież pastor przykrył ofiarę tym kocem.
Więc albo prześcieradło albo koc ;)

4.
Cytat:

- Myślisz, że to włos mordercy?- Danielle wzięła prawie niewidoczny ślad zbrodni i położyła go na szklanej podstawce, potem wsunęła do białego urządzenia. Wcisnęła parę klawiszy i na monitorze wyświetlił się model cząsteczki DNA włosa. Nacisnęła jeszcze jeden przycisk.
- Włos ten należy do Harolda Greenmana, pastora w Bartlett. Myślisz, że to on mógł zamordować tego człowieka i pozostałą dwójkę?
Bezsenna zwróciła Ci uwagę, że niby skąd mieli DNA pastora. Ty wykręciłeś się tym, że ich baza jest bardzo rozbudowana itp.

A ja myślę tak: skoro ksiądz był obecny przy dwóch wcześniejszych zbrodniach, to dla mnie oczywiste jest, że musieli wtedy pobrać jego DNA, by wykluczyć go z grona podejrzanych.

5. Z tym Jacka ślubem za tydzień to już dziewczyny zwróciły Ci uwagę, więc nie będę się rozpisywała.

W sumie tyle jeśli chodzi o szczegóły :) Ale:

- Stosujesz dużo powtórzeń typu: brunet, brunetka, blondwłosy, nie lepiej zamiast tego (bo wiem, że chcesz uniknąć nadmiernego używania ich imion) użyć nazwisk?

- Literówki - to już niejednokrotnie Ci przypominano, a ja mam taką radę. Zamiast samemu czytać swoją pracę, może warto dać ją komuś do sprawdzenia przez wystawieniem na forum? Taka osoba na pewno szybciej dostrzeże brakujące i poprzestawiane litery, niż ich twórca :)

- Jeszcze jedna bardzo ważna uwaga: cały czas piszesz "po za tym", a pisze się to: "POZA tym" :)

Ok, już się więcej nie czepiam.
Dodam jeszcze, że jest to moim zdaniem najlepsze FS, jakie do tej pory przeczytałam na tym forum :) Gratuluję pomysłowości!

Angella 01.04.2010 18:44

Ile jeszcze???

cerastes 23.04.2010 17:09

Jak szkoda, że nic tutaj się nie dzieje... :(

Cytat:

Napisał Gio
I jest jeszcze gorsza- na skutek problemów z simami straciłem postacie.

To Twoje najlepsze fotostory, dlatego namawiam Cię do odzyskania postaci !
Mógłbyś się przenieść do "Twórczości... ", ale to w tym dziale opowiadanie odniosło sukces i tutaj powinieneś kontynuować fabułę. :]

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:48.