![]() |
Odp: Detektyw Georgia Roberts
Każdy potrzebuje wytchnienia, pozostaje czekać... :)
|
Jak tam ten odcinek? :P
|
Najbardziej mi się podoba opisanie całej sytuacji... W niektórych FS nic nie wiadomo, a autor/ka nie zwraca uwagi na otoczenie zdjęcia. Ty masz zupełnie inaczej :P Dobrze ustawiłaś osoby i dodałaś urok otoczeniu . Mi FS się baardzo podoba . Oj, Gio, w końcu zostaniesz poetą/poetką :P
|
Wydaje mi się,że dużo osób już się niecierpliwi.
|
Cytat:
Gio to chłopak :| wybaczcie, musiałam :P Żeby nie było... Tak jak wszyscy czekam na odcinek |
Wybaczcie ;)
Ale mam dwie wiadomości: Odcinek jest napisany, muszę tylko poprawić błędy bo był pisany na spontana (pod napływem wielkiej weny :rolleyes:) I jest jeszcze gorsza- na skutek problemów z simami straciłem postacie. Raz już się tak stało, ale Wy o tym nie wiecie i o dziwio nikt się nie skapnął, więc problemu nie będzie ;) Po prostu trochę potrwa ich odtworzenie (oprócz Roya i Georgii, bo te postacie mam z gotowe z neta :D). Reasumując- odcinek w przeciągu tygodnia :) edti: tak a'propos to chcę sie pochwalić, że DGR ma już 50 wordowych stron [12 oczywiście :D] |
To fajnie.!
|
W końcu przeczytałam wszystko. Uff! :)
I jestem pod wielkim wrażeniem. Baaaardzo ciekawe i wciągające FS. Piękne zdjęcia, dopracowane postacie, zaskakująca akcja, świetnie przemyślana fabuła - no nie mogę się nachwalić :) Bardzo podoba mi się to, że wprowadzasz bonusy i plakaty. Dzięki temu nie dajesz o sobie zapomnieć czytelnikom i podsycasz ciekawość. W Twoim FS jest mało niespójności, mimo wszystko udało mi się kilka wyłapać (najwięcej w 3 odc.). Jeśli co do nich się mylę, to wyprowadź mnie Gio z błędu :) A Zatem: 1. Przede wszystkim, jak dobrze zrozumiałam, jest to prywatne biuro detektywistyczne. Dziwi mnie więc fakt, że detektywi jako pierwsi przybyli na miejsce zbrodni. Najpierw wzywa się policję, koronera, a z resztą biurom detektywistycznym pracę zleca zwykle osoba prywatna. Nie są wzywani przez państwo. W dodatku oględziny miejsca zbrodni powinni przeprowadzić wykwalifikowani specjaliści z laboratorium. Ale są to szczegóły, których chyba tylko ja się czepiłam :) 2. Cytat:
Cytat:
3. Cytat:
Cytat:
4. Cytat:
A ja myślę tak: skoro ksiądz był obecny przy dwóch wcześniejszych zbrodniach, to dla mnie oczywiste jest, że musieli wtedy pobrać jego DNA, by wykluczyć go z grona podejrzanych. 5. Z tym Jacka ślubem za tydzień to już dziewczyny zwróciły Ci uwagę, więc nie będę się rozpisywała. W sumie tyle jeśli chodzi o szczegóły :) Ale: - Stosujesz dużo powtórzeń typu: brunet, brunetka, blondwłosy, nie lepiej zamiast tego (bo wiem, że chcesz uniknąć nadmiernego używania ich imion) użyć nazwisk? - Literówki - to już niejednokrotnie Ci przypominano, a ja mam taką radę. Zamiast samemu czytać swoją pracę, może warto dać ją komuś do sprawdzenia przez wystawieniem na forum? Taka osoba na pewno szybciej dostrzeże brakujące i poprzestawiane litery, niż ich twórca :) - Jeszcze jedna bardzo ważna uwaga: cały czas piszesz "po za tym", a pisze się to: "POZA tym" :) Ok, już się więcej nie czepiam. Dodam jeszcze, że jest to moim zdaniem najlepsze FS, jakie do tej pory przeczytałam na tym forum :) Gratuluję pomysłowości! |
Ile jeszcze???
|
Jak szkoda, że nic tutaj się nie dzieje... :(
Cytat:
Mógłbyś się przenieść do "Twórczości... ", ale to w tym dziale opowiadanie odniosło sukces i tutaj powinieneś kontynuować fabułę. :] |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:48. |