TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forum i Scena The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=18)
-   -   KONKURSY - reorganizacja? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60811)

Liv 14.10.2014 15:37

Odp: KONKURSY - reorganizacja?

No dobra, a czy planujecie w najblizszym czasie cos ZAMIAST 4Z?

Kędziorek 14.10.2014 15:41

Ata, nie rozumiem, po co podnosisz ton. I albo rozmawiamy poważnie, albo walimy sarkazmem, ale w tym drugim przypadku dyskusję kończę, zanim się właściwie zaczęła.

Mieliśmy powody, dla których zawiesiliśmy 4Ż (a to jeden konkurs, nie kilka). Za każdym razem były jakieś kłótnie, sceny rodem z "Mody na Sukces", bo ktoś nie doczytał regulaminu, bo komuś forma głosowania nie pasowała, bo organizatorka pomyliła się przy liczeniu to zaraz wielkie Oszustwo i afera na pół forum. Rzeczywiście, emocje są, ale nie takie, jakie byśmy chcieli.

Co do UA - pisałam wyżej: użytkownicy byli wybierani, ale często niektórzy userzy nie zgadzali się z wyborami, wiecznie jakieś ale. Poza tym wybory musiały być argumentowane, a z tym nie zawsze było łatwo. I jeśli ktoś ma być wybierany na siłę, bo tak, to lepiej chyba zawiesić na trochę UA. Nikt nie powiedział, że to na zawsze.

Co do Pinkiego - nikt się nie pluł. Mieliśmy wcześniej dyskusję o drugiej edycji, ale nie sądziłam, że się ostatecznie na to zgodziliśmy. Nie wyciągnęłam wniosków i dlatego mnie jego zapowiedź zdziwiła, ale wszystko zostało wyjaśnione. Nie rozumiem, po co to tu wywlekać i co to ma w ogóle wspólnego z organizacją UA i 4Ż...

Liv, zamiast 4Ż jest druga edycja BoD. Możliwe, że zrobimy jeszcze jakiś pojedynczy konkurs wcześniej.

La Tortura 14.10.2014 15:49

Cytat:

Ata, nie rozumiem, po co podnosisz ton. I albo rozmawiamy poważnie, albo walimy sarkazmem, ale w tym drugim przypadku dyskusję kończę, zanim się właściwie zaczęła.
to jest ten moment gdy ja ci odpowiadam a ty wlepiasz mi bana? ;) bo sarkazm taki zły

Co do 4Ż - to u was wyglada tak - my nie chcemy to nie będzie. Okay, rozumiem, że były kłótnie itp, ale konkurs i tak jest najlepszym z tych wszystkich na forum. Emocje których wy nie chcecie? lol, kolejny raz administracja dla administracji, a nie dla uzytkownikow :|

Cytat:

Co do Pinkiego - nikt się nie pluł.
XD zostawie to bez komentarza, oszukuj siebie, a nie mnie.

Dziękuje, pozdrawiam. Mam nadzieje, że doczekam momentu, w którym administracja się opamięta i przestanie uznawać każdy rodzaj aktywności za zły, za kłótnie i za coś co jest niedopuszczalnego.

Cytat:

Co do UA - pisałam wyżej: użytkownicy byli wybierani, ale często niektórzy userzy nie zgadzali się z wyborami, wiecznie jakieś ale. Poza tym wybory musiały być argumentowane, a z tym nie zawsze było łatwo. I jeśli ktoś ma być wybierany na siłę, bo tak, to lepiej chyba zawiesić na trochę UA. Nikt nie powiedział, że to na zawsze.
wszystko zawieszacie na troche, a potem nie ma widu ani slychu. Kobieto, jak chcesz to wybiore Ci dziesięciu użytkowników i uargumentuje każdego z nich pięcioma zdaniami. Wam się po prostu nie chce! Btw jakoś nigdy wam nie przeszkadzało, że userzy się z waszym zdaniem nie zgadzają, a teraz nagle jakies.. objawienie? :O :O

Cytat:

Liv, zamiast 4Ż jest druga edycja BoD. Możliwe, że zrobimy jeszcze jakiś pojedynczy konkurs wcześniej.
a co z tymi, którzy nie potrafią budować, ani pisać? :d FA i MTU? supcio, na pewno aktywność na forum wzrośnie jak szalona

Liv 14.10.2014 15:49

Pierwsza edycja BoD skończyła się miesiąc temu. Pół roku przerwy byłoby w dobrym tonie (żeby userzy zatęsknili :P). W międzyczasie aż prosi się o kilka mniejszych konkursów (i FA po drodze!) :)

Lubie 14.10.2014 16:00

zgadzam sie z Liv i po czesci z Ata. Miecas temu skonczyl sie konkurs o budwaniu, a wy planujecie konkurs, znow, o budowaniu, nie myslac o innej tematyce. Jak ktos wspomnial wczesniej, przydalby sie konkurs pisarski, ktory ostatnio odbyl sie hoho i jeszcze troche. To samo liczy sie konkursu na najladniejsza fotografie, ostatni byl chyba w tamtym roku (?) co wygrala sqiera (zdjecie, ktore zdobilo moj ekran przez kolejne pol roku).

PLUS mozna zrobic serie konkursow o tej samej tematyce. Np cztery konkursy prowadzone w tym samym czasie, badz w malych odstepach czasu. Fotografia, stylizacja, tekst, dom. Kazdy mialby szanse wykazac sie w swojej dziedzinie. I tak na przyklad co pore roku. "Swiateczny stylista/fotograf/pisarz/architekt" , "Wiosenny.. ", "Jesiennny..." oraz "Letni..."

Kędziorek 14.10.2014 16:13

Cytat:

Napisał Ata (Post 1835759)
to jest ten moment gdy ja ci odpowiadam a ty wlepiasz mi bana? ;) bo sarkazm taki zły

A czy ja coś o banie mówiłam? :| Po prostu skoro rozmawiamy, to rozmawiajmy poważnie, a sarkazm zachowaj na pogawędki ze znajomymi :)
Cytat:

Tylko, że to u was wyglada tak - my nie chcemy to nie będzie. Okay, rozumiem, że były kłótnie itp, ale konkurs i tak jest najlepszym z tych wszystkich na forum. Emocje których wy nie chcecie? lol, kolejny raz administracja dla administracji, a nie dla uzytkownikow :|
Czyli rozumiem, że jeśli konkurs, który miał być okazją do zabawy, zamienia się w pole do kłótni, to użytkownicy z pewnością są szczęśliwi (pomijam tu userów, którzy lubią czytać takie rzeczy, zawsze to jakaś forma rozrywki jak człowiek się nudzi) i nie męczy ich taka sytuacja? Ciekawe jest, co piszesz, ale się z tym niestety nie zgodzę.
Cytat:

Dziękuje, pozdrawiam. Mam nadzieje, że doczekam momentu, w którym administracja się opamięta i przestanie uznawać każdy rodzaj aktywności za zły, za kłótnie i za coś co jest niedopuszczalnego.
No to ten czas nadszedł. Nie uznajemy każdego rodzaju aktywności za kłótnie, chodzi o to, że jeśli już dyskutować to uprzejmie.
Cytat:

wszystko zawieszacie na troche, a potem nie ma widu ani slychu.
Jakiś przykład?
Cytat:

Kobieto, jak chcesz to wybiore Ci dziesięciu użytkowników i uargumentuje każdego z nich pięcioma zdaniami. Wam się po prostu nie chce!
Kobieto, dziękuję za poinformowanie, że nam się nie chce (choć nijak się to ma do rzeczywistości).
Cytat:

Btw jakoś nigdy wam nie przeszkadzało, że userzy się z waszym zdaniem nie zgadzają, a teraz nagle jakies.. objawienie? :O :O
Aha, czyli tak źle, i tak niedobrze... Miło.
Cytat:

a co z tymi, którzy nie potrafią budować, ani pisać? :d FA i MTU? supcio, na pewno aktywność na forum wzrośnie jak szalona
Jeśli masz jakieś pomysły na nowy konkurs, to nic nie stoi na przeszkodzie, byś się nimi z nami podzieliła :)

Liv, przerwa od BoD jest oczywista. To zbyt rozległy konkurs, by go robić w krótkich przerwach. Możemy go zorganizować w styczniu lub lutym, to też w końcu zima ;) Ale to jeszcze zostanie ustalone z PP.

kontrowersyjna kaczuszko, czemu uważasz, że nie myślimy o innych tematykach? Rozmawiamy o BoD, bo ktoś zaczął ten temat, ale napisałam przecież, że planujemy jakiś mniejszy konkurs, no, przynajmniej jeden :)
Co do konkursu pisarskiego, to na ostatnim frekwencja wyniosła równe 1. Ale nad tym też pomyślimy. Przerwy między konkursami też są potrzebne :)

Jeśli macie jakieś propozycje na konkurs, to pamiętajcie, że też możecie jakiś zorganizować po wcześniejszym wysłaniu do nas regulaminu i zatwierdzeniu go przez nas.

Rainbow 14.10.2014 16:18

a od siebie dodam tyle: Ato ja Cie bardzo proszę, byś spuściła troszkę z tonu, bo każdy tu stara się normalnie rozmawiać, jedynie Ty uniosłaś się jakimś gniewem ;) podobno niemiłe jest jak ktoś używa cały czas sarkazmu i jest nieuprzejmy, więc i Tobie radzę ochłonąć i wtedy pisać, albo odpuścić.

Lubie 14.10.2014 16:29

kedziorek, jak na razie byla mowa tylko o BoD (znaczy ja wzmianki o innych konkursach nie widzialem z waszej strony) woec sadzilem, ze nic nie szykujecie. Jezeli jednak bylo inaczej, to przepraszam :)

Co do organizacji, wydaje mi sie ze pomyslodawcy sami z checia wzieli by udzial w ich konkursach, a to raczej w gre nie wchodzi, co nie?

Rainbow 14.10.2014 16:32

zawsze może zarzucić nam pomysłem na konkurs, my go zorganizujemy, a pomysłodawca będzie mógł wziąć w nim udział ;p

Lubie 14.10.2014 16:41

No a jak chcemy podeslac pomysl, nalezy podeslac regulamin i tresc, czy wystarczy opisac jak ten konkurs mialby wygladac i jak przebiegac? :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:44.