TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Malfurion 18.08.2013 15:53

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Jej chyba chodzi o grafike :D A ten screen jest z gry na smartfony jezeli sie nie myle.
Wnioski raczej oczywiste :P

Kamil 18.08.2013 16:19

Cytat:

Napisał Floo (Post 1746972)

Czytanie ze zrozumieniem się kłania ;)

Mi się podoba grafika w czwórce. Gdyby była realistyczna to by tylko zepsuło grę, która od początku pokazywała życie jako beztroskie i kolorowe. :P

Caesum 18.08.2013 16:48

No produkcja samej gry widać też musi być beztroska, skoro grafika to głównie recykling tego, co zrobili w TS2 i TS3... :P

Kamil 18.08.2013 19:44

Może wolą się skupić na funkcjach gry (albo raczej na bonusach za zamówienie) niż na grafice? Jak dla mnie jest ok, byle gra była dobra. :)

Katherine 18.08.2013 21:06

Ja oczywiście po premierze obejrzę zdjęcia tutaj na forum, pooglądam first looki, ale raczej nic już nie zdoła mnie zmusić, abym tą grę kupiła. Mi jest najlepiej z TS3. :) Wydaje mi się, że graficznie ta gra będzie dość kiepska. Mają wrócić do początków serii, a ja za TS2 nie przepadam, a TS1 to dla mnie... cóż, zgroza. Chociaż grałam w nie jeden raz, przez 15 minut. Nie spodobały mi się ani trochę. Ale natomiast bardzo mi się spodobała jedna z simek ze zdjęcia przedstawiającego wygląd simów z TS4 ;)

Liv 19.08.2013 16:08

O, kochani - jak już taki zagorzały "dwójkowy" gracz jak ja ma chrapkę na tę nowinkę to znaczy, że coś się święci :D

Co do grafiki, jestem rozczarowana. No proszę Was - jak zobaczyłam po raz pierwszy te fotki, to tak naprawdę można by je postawić obok kadrów filmów animowanych dla dzieci (mniej więcej do 2010r.) i niczym by się w zasadzie nie różniły :) A to nadal te kilka "technologicznych" lat!
Osobiście lubię oglądać tego typu rzeczy, ale tylko i wyłącznie w formie bajek. Od gry komputerowej oczekuję czegoś zupełnie innego.
Jakkolwiek wygląd simów da się zdzierżyć, bo nie są one tak pulchne jak ich te z trzeciej części gry, tak domki i otoczenie są nadal za ciemne, zbyt zacienione. Przy tej głębi kolorów daje to efekt niedorobienia.
Tekstury do poprawy - patrząc na włosy simów przypominają mi się pierwsze, przedpremierowe zdjęcia z "dwójki". Btw, nawet oczy simów na tym etapie są podobne :D A przecież te gry dzieli nie bagatela 10 lat!
Kocham "dwójkę", ale serio, po takim czasie oczekuję czegoś lepszego! Miałam cichą nadzieję, że "czwórka" ostatecznie powali mnie na kolana. Na dzień dzisiejszy jednak daleka jest od tego.
Interfejs schrzanili. Przede wszystkim zajmuje zbyt dużo miejsca na ekranie.
Tworzenie sima i te siateczki odbieram raczej dobrze, aczkolwiek system suwaków mi w zupełności odpowiada ;) Jak coś nie wyjdzie, zawsze można cofnąć ten ruch - przy nieustannym sterowaniu myszką może być gorzej.

Z ciekawości pewnie i tak załatwię sobie grę z pewnego źródła (chociaż to, że wymagane będzie konto Origin napawa mnie niepokojem...), no ale tak już było w przypadku TS3. I zdaje się, że po takim czasie będzie powtórka z rozrywki i kolejne kilka lat spędzonych przy TS2.

octavessens 19.08.2013 21:00

Podobaja mi sie zdjecia miasta - sa bardzo klimatyczne. Jednakze interfejs i "papierowe wlosy" przerazaja. Simowie sa sliczni, gdyby nie te wlosy to naprawde bym juz kochal te gre.

Kamil 19.08.2013 22:56

Ja myślę, że te włosy jeszcze się zmienią. Gdy grzebałem w zdjęciach rodziny Biedak w ts2 to zobaczyłem zdjęcie, na którym mąż Balbiny także miał takie "papierowe" włosy. Zdjęcia innych rodzin też się trochę różnią od tego, jak wyglądają w grze, więc może i w ts4 zmienią włosy. :>

octavessens 20.08.2013 00:50

Generalnie to liczę na realistyczniejsze włosy i brwi oraz rzęsy ;)

marandile 20.08.2013 04:23

dziwnie wygladaja łydki... tak nienaturalnie wygiete... O.o

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:25.