![]() |
Odp: Forumowa Mafia IV
Cytat:
|
Wyjrzałam przez okno, Nowy York jest pięknym, ale niebezpiecznym miastem.
Wczoraj na ulicy zamordowano kobietę! Głośno przełknęłam ślinę, tu dzieją się straszne rzeczy. |
Przyleciałem kapsułą do NY.
(Bo myślałem, że akcja dzieje się na jakiejś stacji kosmicznej xD) Założyłem swój mundur i wybrałem się do Sądu Wojskowego. Miałem orzekać w jakiejś sprawie. Po drodze spotkałem Lunę. - Ej, co się stało? Stresujesz się czymś? - zagadałem widząc zdenerwowanie na jej twarzy. |
(wybacz nie pamiętam jak nazywa się twoja postaćXD)
-Niezbyt, tylko trochę.Ny jest niebezpiecznym miastem, wczoraj kogoś zamordowano.-odparłam patrząc na ruchliwą ulicę. |
- Major Pink. - wyciągam rękę. - Zamordowano? Kogo, jak, gdzie? - zainteresowałem się.
|
Wyszedłem z zakładu i zamknąłem go. Nagle w oddali zobaczyłem pięciu mężczyzn przyglądających się mi. Szybkim krokiem poszedłem wzdłóż oświetlonej ulicy w poszukiwaniu jakiej kolwiek osoby. Oni cały czas szli za mną jakby rozkoszowali się mym strachem.
|
Spojrzałam na telefon i zobaczyłam, ze ktoś dzwonił. "Hm, potem oddzwonię" pomyślałam. Widząc, że grupa ludzi stoi na ulicy i wykłóca się o coś postanowiłam rozłożyć krzesło i zajadać się popcornem. Ciekawy spektakl.
a mnie to niby dlaczego oskarżasz, PP? :P |
-Luna-lekko potrząsnęłam ręką Majora.
-Zamordowali kobietę, nie wiem kogo, nie podali nazwiska. Ja nadal zastanawiam się kto jest mafią i mam przeczucie, że to Juliett , chociaż możliwe, że ktoś inny, nie wiem nie znam sięXD |
Ciężarna kobieta wstała i zrobiła pierogi. Pogłaskała się po brzuszku. Zaczęła myśleć o swojej ukochanej, lecz myśl przerwały usłyszane rozmowy.
- Kogo zamordowali? - zapytała pinka podchodząc do niego. |
O boże przecież to ci, którzy zabili wczoraj tą kobietę. Chcą zabić ostatniego świadka... mnie. Pełen obaw co się zaraz stanie odwróciłem się i spytałem.
-Zgubili się panowie?- popatrzyli po sobie i jeden z nich zamachnął się ręką. Dostałem. Upadłem na podłogę i po prostu zemdlałem. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:56. |