TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Agor-ia 03.07.2014 19:59

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Navari, w trójce wyłączenie Postępu wuja dawało :) Część rzeczy się wyłączała, a część nie. Mod na szczęście mnie uratował.
Ale mimo wszystko na trójkę nie narzekam. Mam wszystkie dodatki, Nraasa, który jakoś stabilizuje tę grę i gra gitara. Do tej pory w czwórce zawadza mi brak małych dzieci (nawet jeśli przyspieszałam dorastanie potomków, to lubiłam strzelić im chociaż kilka fotek na etapie berbecia, żeby zachować ten etap w pamięci swojej i simów) i "znikanie za krawędzią miasta" zamiast króliczych nor. Dla mnie królicze nory wcale nie są takie złe. Lubię te budynki różnych instytucji, dzięki temu miasta nie są puste, a ja mam kilka simowych godzin na to, by zająć się innymi simami z rodziny, albo przełączam się wtedy na chwilę na inną rodzinę.

Anie, nie wiem, dlaczego tak się u Ciebie dzieje. Ja mam Nraasa Story Progression, Master Controller, Overwatch i DebugEnabler i, naprawdę, dla mnie gra jest możliwa tylko dzięki tym modom. Przycinki lekkie mam, ale rzadko. Trochę częściej w Isla Paradiso.

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1819631)
^ Bardzo łatwo. Próbowałem wiele razy pograć w TS3, ale dla mnie ta odsłona nie ma nic wartego uwagi, a wręcz jest odpychająca. Okropne oświetlenie, okropne animacje, okropna optymalizacja, okropnie mało sensownych dodatków, okropnie wszystko. CASt i otwarty świat może są fajne, ale cała reszta skutecznie odstrasza mnie od trójki :P Dwójka i jedynka to moje ulubione gry. Jedynka ma świetną jakość i klimat, dwójka jest idealna do fotostory i mniej wymagającego gameplayu.

Za to nie jest idealna dla nowszego sprzętu :)

Gold_Chocolate 03.07.2014 21:18

Sims Community na swoim facebooku napisało, że nie będzie więcej wrzucać postów dotyczących, czego nie będzie w TS4 bo okazuje się, że takich spraw jest na pęczki, a nie chcą, żeby ich strona kojarzyła się aż tak negatywnie. Uśmiałam się.

Hebe 03.07.2014 22:43

@up, założę się, że z podstawy wyrzucili też krzesła oraz blaty kuchenne i żeby je mieć trzeba będzie kupować dodatki. A poza tym, to po nowościach z tego tygodnia upewniłam się w przekonaniu, że TS4 nie kupię, a nawet nie ściągnę z neta, bo szkoda mojego czasu.

Caesum 04.07.2014 11:29

SimGuruGraham potwierdził właśnie, że nie będzie wersji 64-bitowej. Innymi słowy gra będzie mogła wykorzystać maksymalnie 4GB RAM, nie więcej. Zła wiadomość dla graczy lubiących CC? :D

Hebe 04.07.2014 11:48

Widzieliście już ten filmik? Wg mnie ktoś powinien wysłać go do producentów :lol2:

Levkoni 04.07.2014 14:59

Ja nie wiem jeszcze na 10% czy kupię TS4. Na początku byłem pewien, że kupię, ale po tych wszystkich nowinach ta gra mi zbrzydła ;p Nawet jak nie kupię, to na pewno pogram. Ale czuję, że bardzo szybko się znudzi dla starszych graczy. Bo nic wciągającego w podstawie nie będzie. Jedynie fajnie rozbudowany CAS i nic ponad to :P Reszta już była (a nawet było więcej!).

Pink Panther 04.07.2014 16:00

Cytat:

W TS4 można upiec tort czekoladowy, który uwielbia SimGuruSarah.
Ta informacja odmieniła moje życie. A jakie torty lubią inni SimGuru?

Cytat:

Ekrany ładowania czekają nas przed wejściem na parcelę i między dzielnicami. Za to możemy swobodnie wędrować po części publicznej, która znajduje się w dzielnicy, która jest w danym momencie aktywna.
Ten powrót do korzeni <3

Cytat:

Tatuaże można dodać tylko w CAS. W trybie życia nie ma możliwości wysłania Sima do studia tatuażu.
No tak, przecież w rzeczywistości też można się albo urodzić z tatuażem, albo bez...

Cytat:

Instrumenty mają duży wpływ na emocje. Gdy perfekcjonista uczy się gry na skrzypcach, początkowo jest w tym beznadziejny. Ponieważ chciałby być od razu najlepszy, ogarnia go wstyd i chce się ukryć. To zdarzenie wpływa też na Simów w jego otoczeniu – po tym, co zobaczyli, a raczej usłyszeli, czują się spięci.
Ej, te emocje będą naprawdę fajne!

Cytat:

Custom Content jest możliwy.
Nie używam tego, ale bodajże Caesum coś o CC wspominał wyżej, że będzie z nimi ciężko czy coś :|

Cytat:

Wzrost jest wyjątkowo trudny do zrobienia. Animacje kosztowałyby tak dużo, że studio nie mogłoby pozwolić sobie na zrobienie tylu rzeczy.
Dlatego musimy płacić EA więcej za gry, bo to biedna firma! -,-

Cytat:

W grze nadal jest opcja "bara-bara" i "postaraj się o dziecko", ale istnieje niewielka szansa, że Simka zajdzie w ciążę podczas "bara-bara".
WRESZCIE WPADKI! <3

Caesum 04.07.2014 16:23

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1819702)
Nie używam tego, ale bodajże Caesum coś o CC wspominał wyżej, że będzie z nimi ciężko czy coś :|

Że przy dużej ilości CC na 32-bitowej wersji TS4 będzie raczej ciężko z gameplayem. Zastanawia mnie, czy to 'będzie możliwe' oznacza, że będzie w grze, czy może że będzie w którymś dodatku... :p

Cytat:

WRESZCIE WPADKI! <3

Wiesz co ja bym chciał? Żeby opcja "postaraj się o dziecko" była również u osób tej samej płci. W 99% byłaby klapa, ale ten 1% miałby wiadomość z napisem w stylu "Determinacja simów X i Y zbiera plony. Gratulacje, to dziewczynka!" i nagrodę dla pierwszego mężczyzny, który urodził dziecko. :megusta:

Cytat:

Ta informacja odmieniła moje życie. A jakie torty lubią inni SimGuru?

Pewnie takie, które wymagają najmniej roboty.

Kasztanek 04.07.2014 16:45

Cytat:

SimGuruGraham potwierdził właśnie, że nie będzie wersji 64-bitowej. Innymi słowy gra będzie mogła wykorzystać maksymalnie 4GB RAM
Szczerze, ta wiadomość jest gorsza nawet niż brak małych dzieci. Sims 3 ze wszystkim dodatkami (plus wieloma przedmiotami ze Store) potrafiła się niemiłosiernie przycinać na kompie z 4 GB ramu (o długość wczytywania nie wspominając). Byłem święcie przekonany, że czwórka będzie 64bitowa, przecież to jakieś jaja. Takie gry były już w 2008 roku, albo i wcześniej...

Brak malców czy basenów mogą jeszcze "nadrobić" dodatkami. Wątpię jednak, by pózniej chciało się im przenosić grę na 64bitową architeturę.

Navari 04.07.2014 17:24

No logika, obniżyć wymagania tylko po to, żeby obniżyć ilość zasobów wykorzystywanych przez grę. Witamy w 2004 ro... oh, wait. Swoją drogą nie rozumiem, po co aż tak krzywdzić posiadaczy dobrych komputerów. Nie uwierzę, że jest nas AŻ TAK mało.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:12.