TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

shyshek 21.08.2009 15:07

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał centaurea_cyanus (Post 1104954)
mam jeszcze pytanie: podczas ladowania rodziny, jak sa podpowiedzi do gry, to jest jedna brzmiaca: 'uwazaj kogo zatrudniasz przez telefon, nie wszyscy pracuja uczciwie na swoja wyplate!' -> o co w tym chodzi? chyba nie zauwazylam azeby mozna bylo kogos zatrudniac

aha, i czy wy tez macie ratusz na ulicy GÓWNA 33 czy tylko ja? ;p

Z tym zatrudnianiem chodzi o to że jak zatrudnisz lokaja to on po prostu będzie zbijał baki zamiast pracować ale ty mu za to bedziesz płacić (tak tylko mi się zdaje)

a z tym ratuszem to nawet nie wiem na jakiej mam ulicy a chodzi ci o SV czy RV?

Mamełe 21.08.2009 15:08

Wszyscy maja na Gównej

Noemi 21.08.2009 17:05

@up : gównej czy głównej ;P

Nigdy nie zwracałam na to uwagi. :D Widocznie to błąd w grze.

kamil11 21.08.2009 17:24

Cytat:

Napisał kamil11 (Post 1104650)
Tan owinien być gdzieś znaczek żeby było do wsystkich ubrań

Już wiem :) to nie znaczek tylko jak zmieniasz fryzurę to jest taka kłódka i tam klikasz

agnieszka130187 21.08.2009 18:00

Wiem, że coś takiego już było, ale znaleźć nie mogę. Mój Sim nie może jechać rowerem, gdy klikam na rower pokazuje się brak dostępnych interakcji. :O Mam tą barierkę, rowerek stoi elegancko, ale korzystać z niego nie można... jak mam zrobić, żeby Sim mógł jechać na nim na zakupy ? Dodam, że mam auto i rower, chcę, żeby raz jechał autem raz rowerem... proszę o odpowiedź. :)

kamil11 21.08.2009 18:07

Jak wgrać plik na modthesims.info ?

Paka 21.08.2009 18:07

Cytat:

Wiem, że coś takiego już było, ale znaleźć nie mogę. Mój Sim nie może jechać rowerem, gdy klikam na rower pokazuje się brak dostępnych interakcji. Mam tą barierkę, rowerek stoi elegancko, ale korzystać z niego nie można... jak mam zrobić, żeby Sim mógł jechać na nim na zakupy ? Dodam, że mam auto i rower, chcę, żeby raz jechał autem raz rowerem... proszę o odpowiedź.

Żeby jechać gdzieś rowerem, to sie na niego nie klika, tylko wybierasz cel podróży.
Po tym sim ci wsiądze na rower( oby ) i sam tam pojedzie.
A jeżeli wsiada do samochodu, to może schowaj go do schowka, albo zmień właściciela, może po tym będzie interakcja "Zmień właściciela" dostępna na rowerze?;)

Noemi 21.08.2009 18:35

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1105071)
Wiem, że coś takiego już było, ale znaleźć nie mogę. Mój Sim nie może jechać rowerem, gdy klikam na rower pokazuje się brak dostępnych interakcji. :O Mam tą barierkę, rowerek stoi elegancko, ale korzystać z niego nie można... jak mam zrobić, żeby Sim mógł jechać na nim na zakupy ? Dodam, że mam auto i rower, chcę, żeby raz jechał autem raz rowerem... proszę o odpowiedź. :)

Na początku sprawdź czy przypadkiem nie kupiłaś roweru dla dzieci i chcesz, aby nim pojechał dorosły lub nastolatek. Jeśli wszystko jest OK to schowaj auto do schowka, wybierz cel podróży, a sim pojedzie rowerem ;)

Edit : paka mnie wyprzedził :D

Orzechowo 21.08.2009 18:44

wlasnie to jest zrabane, ze jak chcesz gdzies jechac to rowerem sie nie da bo automatycznie wybiera najszybszy pojazd jaki posiadasz. a na zadnym z rowerow nie ma opcji, przynajmniej u mnie

agnieszka130187 21.08.2009 19:37

Napewno nie kupiłam roweru dla dzieci. Zrobię jak piszecie, a swoją drogą faktycznie głupio zrobione, jakby na rowerze nie mogło być opcji, tylko takie kombinowanie.... :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:30.