![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
O nieee, wpadki, po co? Mam nadzieję, że ktoś szybko zrobi moda, żeby to wyłączyć.
|
To do czwórki będą niższe wymagania niż do trójki? Ja mam 8 GB i system 64-bit, no to wychodzi na to, że nie będzie problemu. Dobrze rozumiem? :p O Custom Content można będzie pewnie zapomnieć; jeszcze wyjdzie na to, że twórcy chcąc usprawnić grę, zepsują jej silnik już na starcie.
|
Cytat:
Pamiętam jaka panika była, gdy miała sie pojawić dwójka. Wszyscy płakali, że co to będzie, skoro będzie grafika trójwymiarowa i nikt nie będzie umiał robić dodatków. Tak, gra ci pójdzie bez problemu, dodatkowo nie zamuli reszty komputera, bo będzie miał dużo zapasu. Dla mnie komputer, to i laptop i PC ;) |
Mamełe, to laptop, nie komputer stacjonarny, ale to chyba nie ma w tym przypadku znaczenia. No, faktycznie przeczytałam, że ściąganie CC będzie możliwe. Niestety natknęłam się też na inne, już mniej fajne informacje... Do wydania gry zostały raptem dwa miesiące, a wciąż niewiele nam twórcy pokazali, nie mówiąc o gameplayu z prawdziwego zdarzenia. Teraz z tego co widziałam zmienili strategię i zamierzają nie pisać o tym czego w grze nie będzie, by nie rozczarowywać fanów i by ich strona nie kojarzyła się z negatywnymi emocjami. :P Nie mogłam uwierzyć, że tak napisali, eh. Żal. To jakieś takie śmieszne i nieprofesjonalne. Tak sobie pomyślałam, że fajnie by było gdyby w którymś dodatku doszła opcja zbierania grzybów w lesie, leśnych owoców, dzikich kwiatów. Może w dodatku o porach roku? Ale jak przypomniałam sobie, że w podstawie nawet warzywniaka nie będzie, to zwątpiłam czy jakieś ciekawe miejsca kiedykolwiek zostaną dodane w tej odsłonie. Obym się myliła. Myślę też, że jeśli w podstawie nie pojawią się małe dzieci, to już wcale ich nie będzie Wprawdzie w dwójce w dodatku "Na Studiach" doszła grupa wiekowa "młody dorosły", ale granie nią było opcjonalne. W przypadku małych dzieci albo są od początku albo wcale, inaczej by było za dużo zamieszania. Nie wiem jak twórcy to rozwiążą.
|
O braku informacji mówiło http://simscommunity.net/ Generalnie nie ma ono wiele wspólnego z EA i strategią firmy :)
|
Twórcy gry w ogóle mylą pojęcia. Jeżeli chcą traktować TS4 jako część serii, to nie powinni pozbawiać gry tego, do czego przyzwyczaili graczy. To nie nasza broszka jak gra ma być zbudowana technicznie, nas to nie musi interesować, bo nie jesteśmy informatykami, czy programistami. Nas interesuje efekt końcowy, jeżeli nie potrafią zrobić gry która zadowoli większość graczy, to nie powinni się tego podejmować. Live is brutal.
Jeżeli natomiast TS4 miałoby być grą całkowicie oderwaną od poprzedniczek, to niech nie kłamią o powrocie do korzeni, bo jak na razie TS4 jest częścią serii tylko z nazwy. Jeżeli programiści i animatorzy\graficy sobie nie radzą, to niech ich zwolnią i zatrudnią takich, którzy sobie poradzą. No, to tyle ode mnie. Póki co zanosi się na brak nowych informacji, więc poczekam na rozwój wypadków. |
Ktoś na oficjalnym forum TS4 zrobił spis brakujących rzeczy. Luźne tłumaczenie ode mnie(znaki zapytania oznaczają, że nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem):
Cytat:
|
Na początku myślałam że kupię ale po tym co teraz przeczytałam to ja dziękuję za taką grę. ;-;
|
Kiedy mówili o braku łączenia budynków z fundamentami z tymi bez?
Zupełnie natomiast nie dziwi mnie brak możliwości wykorzystania simpoints z trójkowego store, w czwórkowym. To powszechna praktyka. |
moze jestem naiwny ale cos mi sie zdaje, ze teraz to juz kazdy sobie cos od siebie dopowiada, bo to niemozliwe zeby tak niszczyc te gre...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:54. |