TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Say 18.09.2016 11:13

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą

Używasz modów?

Collina 24.09.2016 10:44

Niee, nie mam żadnego.

Diana 25.09.2016 18:21

Pytałam już na simsweb, ale się nie zanosi, by ktoś miał odpowiedzieć, więc może tutaj:

Na jednej z parcel nie działa mi przyspieszanie czasu (ani szybkie, ani ultra szybkie tempo). Da się coś z tym zrobić oprócz przeprowadzenia rodziny gdzie indziej?

Laselight 01.10.2016 19:34

Jak się usuwa default replacementy? Zainstalowałam sobie kiedyś CC nie wiedząc, że to replacement i tak mam podmienione pojazdy NPC. Prawdopodobnie usunęłam te pliki, ale podmienione pojazdy NPC na zaprzegi konne są dalej.

Hebe 01.10.2016 21:43

Defaulty usuwa się jak zwykłe CC, pewnie po prostu nie wywaliłaś wszystkich plików. Ewentualnie możesz jeszcze skasować pliki cache gry.

LepkiePaluszki23 29.10.2016 18:07

Witam wszystkich!
Otóż kiedy postanowiłem wysłać na studia 3 bliźniaków (wysłałem ich za pomocą tego przycisku obok stworzenia rodziny). Wszystko pięknie, młodzi są na studiach w skrzyni rodzin. Wprowadzam ich do jednego z akademików, wczytywanie i nagle gra działa tak, jakbym chciał przerobić te akademik, czyli nie ma rodziny i przycisk panelu rodziny nie działa. Nie zapisałem gry, studenci widnieli w akademiku jako zamieszkali, a kiedy wczytywałem ten akademik, było to samo, co opisałem wyżej. Tak więc wyprowadziłem ich z akademika do innego domu i to samo. Postanowiłem więc wyprowadzić ich ponownie i nie wprowadzać na ten moment nigdzie.
Czy ktoś wie w czym może tkwić problem? Byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi!

Liv 30.10.2016 07:24

Nie wiem w czym tkwi problem, ale oto jego przykładowe rozwiązanie: włącz jakąś inną studencką "rodzinkę", dodaj jednego z trojaczków (3 bliźniaków? serously?) do tej rodziny (tradycyjnie/Insimenator, simpe odradzam), po czym wyprowadź go przez komputer. Następnie wprowadź go na pustą parcelę i tym samym sposobem sprowadź resztę jego rodzeństwa.

LepkiePaluszki23 30.10.2016 18:56

Byłoby to wykonalne, lecz oni nawet nie przemienili się młodych dorosłych i nie mam przez to interakcji wprowadź, natomiast przez Inseminator nie potrafię. Czy można w takim razie rzez SimPE zmienić im kategorię wiekową i wtedy wprowadzić ich tym sposobem wyżej?

Liv 30.10.2016 19:12

Cytat:

Czy można w takim razie rzez SimPE zmienić im kategorię wiekową i wtedy wprowadzić ich tym sposobem wyżej?
Absolutnie nie.
No to w takim razie spróbuj normalnie ich wprowadzić do jakiegoś zamieszkałego domostwa w miasteczku akademickim.

LepkiePaluszki23 30.10.2016 20:18

Zrobiłem powyższe kroki i jest w panelu tylko ta osoba, do której wprowadziłem tych bliźniaków, a bliźniaków nie ma i są w widoku otoczenia jako zamieszkałem tam i jako nastolatki :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:17.