TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Ellie 28.08.2009 14:01

Odp: Pytania i odpowiedzi

okej, ja i moj problem ;D
mialam dwie simki w wieku dziecko. nadszedl dzien urodzin, wszystko fajnie, zdmuchnely swieczki na tortach i zamienily sie w nastolatki.
pojawily sie powiadomienia:
1) z powodu zlych wynikow w nauce simka x otrzymuje ceche wirtuoz
2) z powodu zlych wynikow w nauce simka y otrzymuje ceche zdolny ogrodnik

po pierwsze zdziwilam sie, bo obie mialy ocene 4, wiec nie jest to zla ocena, a po drugie obie dostaly pozytywne cechy, a wydaje mi sie, ze powinny dostac cos "negatywnego", np. tchorz albo zrzedliwy. no ale dobra, to niewazne, ciesze sie, ze dostaly takie cechy, z tym, ze nie ma ich w grze : o
jak dorosly poszlam zmienic im ubrania i wyglad i zorientowalam sie, ze maja wciaz po 3 cechy.
blad gry?
mozna cos z tym zrobic?

lithium 28.08.2009 15:51

tez tak czasem mam. testingcheatsenabled true -> shiftem na sima -> modyfikuj cechy. z tym ze u mnie musialam wymienic 2 cechy, zeby zadzialalo, ale mozesz wymienic potem na ta co mialas wczesniej. jak nie zadziala trzeba odpalic od nowa gre i tak zrobic, wtedy na 100% dziala

Rainbow 28.08.2009 16:23

Mi się to również zdarzyło,wykupiłam sobie "kryzys wieku średniego" gdy moi bliźniacy dorośli,nie wiem,czy zmieniałam jakąkolwiek cechę,chyba dałam po postu "akceptuj" I mieli już po 5 cech ;)

A ta gra chyba wszystkie oceny oprócz tej najwyższej (chyba 5+,nie pamiętam) traktuje jako "złe" -,-

Orzechowo 28.08.2009 16:23

slyszalam ze trzeba miec piatke, zeby moc wybrac ceche. czworka to niestety z malo ;/ powiino dac sie wybierac cechy jesli sim mial w szole 4, ale np. mogli ograniczyc wybor tych cech

Noemi 29.08.2009 09:09

Co do Ellie : Karą za tą złą naukę nie są złe cechy, tylko to, że zostaną wybrane losowo.

Ellie 29.08.2009 19:39

okej okej, te cechy to akurat najmniejszy problem, chodzilo o to, zeby byly 4 ; )
cencik i rainbow, dzieki za pomoc, chyba zrozumialam, jak to naprawic

Auroella 30.08.2009 19:32

Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?

Analisse 30.08.2009 22:11

Cytat:

Napisał Auroella (Post 1112103)
No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma.

w pliku "przeczytaj" pisze:
Cytat:

Zauważ, że ten kod umożliwia usuwanie obiektów, których normalnie nie można usunąć, na przykład Simów.
Gdy usuniesz te obiekty, nie będzie można ich przywrócić, więc uważaj!
może jest jakiś sposób, w dwójce wystarczyło wyjść i wejść do gry czy jakoś tak, ale skoro piszesz że go nie ma, to możliwe że jest tak jak piszą twórcy, że nie da się przywrócić.

Noemi 31.08.2009 07:36

Cytat:

Napisał Auroella (Post 1112103)
Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?

Nie ma. Też tak raz skasowałam sobie męża simki, bo mnie wkurzał ;P I juz nic nie dało się zrobić.

Safeguard 31.08.2009 11:06

Ja sobie z tym radziłem: więc jak Sim jest w koszu rodzin (oznaczony,że wcześniej był już wprowadzony ), to należy go znowu wprowadzić w ten dom i sim powinien wrócić

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:45.