TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Ellie 31.08.2009 12:44

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Auroella (Post 1112103)
Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?

bozia cie ukarala, trzeba bylo nie kasowac! :c

+ moje glupie pytanie
ile trwa wiek niemowlecia? moja simka urodzila syna i od razu pojawilo sie pragnienie "zorganizowac simowi justin przyjecie urodzinowe". zdziwilam sie i okazalo sie, ze tam gdzie jest ten "pasek wieku" (lol nie wiem jak to nazwac) to ten pasek jest juz troche zapelniony na zielono i pisze, ze dzieciak bedzie mial urodziny za 2 dni. a byl wieczor czyli wychodzi na to, ze koles bedzie niemowlakiem tylko 1 dzien
to niby nic, no ale zastanawiam sie czemu tak jest :| z tego co pamietam niemowleciem jest sie 4 dni Oo
(gram bez bolpropa i dodatkow z neta)

Noemi 31.08.2009 13:15

A jaką masz długość życia simów? Może to zależy od tego.

Ellie 31.08.2009 13:38

mam dlugosc zycia normalna (80 czy 90 dni) zawsze i zawsze niemowlaki byly niemowlakami dluzej

lithium 31.08.2009 13:42

Cytat:

Napisał Auroella (Post 1112103)
Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?

co wy za glupoty gadacie, jest sposob. czy jak wczytujesz ta rodzine, to ten chlopczyk jest na zdjeciu? jezeli tak, to uda sie go odzyskac. ja najpierw skopiowalam ta rodzine, tak na wszelki wypadek, a potem ich po prostu przeprowadzilam. byli juz tam wszyscy, sprobuj.

Gio 31.08.2009 20:34

mam problema (bo to raczej błąd gry nie jest)
Gdy wstawiam za pomocą moveobjecta ogrodowe kwiatki w domu na 1 czy wyższej kondygnacji to po zapisaniu i wyjściu z gry, one po prostu spadają na najniższe piętro (o ile pod nimi nic nie ma). Tak samo robi się gdy pod domem jest fundament. Da się coś z tym zrobić?

micza 01.09.2009 13:06

chodzi glownie o to zeby tak szybko sie nie starzeli. to tak jak dwudziesto latki (mlodzi dorosli) i trzydziesto i wiecej - latki (dorosli) emeryci to ci po piecdziesiatce xD

motyka 01.09.2009 20:46

Nie wiem, może się mylę, ale być może gra "nie dopuszcza" takiej możliwości, by kwiatki nie były na poziomie gruntu. Podczas zapisu, mimo iż rośliny są na piętrze, gra zapamiętuje tylko położenie względem siatki, a kwiaty spadają automatycznie (bo w końcu muszą być na poziomie gruntu). Jeśli moja teza jest słuszna, raczej nie ma na to sposobu poza modyfikacją plików (tym bardziej, że użyłeś moveobjects).

Gio 02.09.2009 07:48

Cytat:

Napisał adamsstr (Post 1114261)
Nie wiem, może się mylę, ale być może gra "nie dopuszcza" takiej możliwości, by kwiatki nie były na poziomie gruntu. Podczas zapisu, mimo iż rośliny są na piętrze, gra zapamiętuje tylko położenie względem siatki, a kwiaty spadają automatycznie (bo w końcu muszą być na poziomie gruntu). Jeśli moja teza jest słuszna, raczej nie ma na to sposobu poza modyfikacją plików (tym bardziej, że użyłeś moveobjects).

no cóz... dzieki za odpowiedź ;)

snoopdogg_tg 02.09.2009 23:45

Ja mam pytanie, czy idzie jakoś zachęcić włamywacza, żeby mnie okradł? :D Raz u mnie był, ale byłem w kuchni i go nie widziałem xD

Orzechowo 03.09.2009 13:44

usun alarm kup jakies wartosciowe rzeczy, chociaz wg mnie to jest losowo wybierane

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:54.