TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Problemy z grafiką!!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50924)

ultraviolence 13.07.2012 10:17

Odp: The Sims 3 Renderowanie zaawansowane

Cytat:

Napisał DamianPL (Post 1549810)
Witam, otóż mam pewien problem z grafiką posiadam dodatek The Sims 3 Zwierzaki niestety sierść kotów i psów jest jakaś przezroczysta, abyt aka nie była zawsze mam włączone ,,renderowanie zaawansowane" jednak po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji 1.36 po włączeniu wyżej wymienionej funkcji żadne zapisy oraz miasta nie działają.
Wyświetla się informacja:
Wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania ,,Nazwarodzinki.sims3". Zaleca się wyłączenie aplikacji i włączenie jej ponownie.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

A próbowałeś odpalać backupa? Wszystkie zapisy (i ich kopie zapasowe) znajdziesz w Moich Dokumentach, w folderze Saves.

Damian 13.07.2012 21:45

Odp: Problemy z grafiką!!!

Tak próbowałem i nic to nie dało błąd występuje nadal.

ultraviolence 14.07.2012 15:39

Cytat:

Napisał DamianPL (Post 1550129)
Tak próbowałem i nic to nie dało błąd występuje nadal.

W takim razie będziesz chyba musiał się pożegnać ze swoim zapisem... Miałam taką sytuację w TS Średniowiecze i niestety musiałam zacząć wszystko od początku. Cóż, póki co, radziłabym przenieść te save'y w jakieś bezpieczne miejsce zamiast całkowicie usuwać. Może zainstalowanie najnowszego patcha/dodatku to naprawi? Jeden zapis wiele miejsca na dysku nie zabiera :)

Damian 14.07.2012 17:09

No właśnie tak się dzieje po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji 1.36. Mówi się trudno przeniosę cały folder EA gdzieś indziej i zobaczę czy będzie działać...

beata18ns 14.08.2012 08:27

Witam, błagam znających się na komputerowo simsowych sprawach o pomoc w ustawieniu rozdzielczości w grze na moim laptopie. Laptop kupiony dwa dni temu a grafika prezentuje się gorzej niż na starym - może chodzić o sterowniki i tu prośba pierwsza:
Gdzie sprawdzić jakie mam sterowniki do karty graficznej i ewentualnie jak się spostrzec, że są nie najnowsze ?
Prośba numer dwa: jak ustawić sobie opcje grafiki w grze oraz rozdzielczość biorąc pod uwagę że komputer prezentuje się następująco :

ASUS
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHZ 8GB RAM, Widnows 7 - 64 bitowy.
Monitor 17

nazwa karty Intel(R) HD Graphics 4000 pamięć 2gb

Powiem szczerze, że zgupiałam bo nie mogę sobie z tym poradzić

Spectrum 14.08.2012 11:30

hmm, szczerze mówiąc gra powinna chodzic płynnie na najwyższych ustawieniach. trzeba pamiętac, aby w opcjach grafiki włączyc 'renderowanie zaawansowane'

beata18ns 15.08.2012 10:26

No właśnie.. a problem w tym, że nie chodzi płynnie przy średnich nawet, a co gorsza się przywiesza :|... nie wiem.. rozdzielczość na najwyższą czyli 1600 x 900,wyczyściłam downloads - dashboardem. Zobaczymy czy się będzie cieło i zawieszało. Jakieś pomysły?

twój stary 13.09.2012 19:08

Też mam pewien problem z grafiką ;q A mianowicie:
wczoraj kupiłem nowego laptopa (Intel Core i3-2330M, 2.20 GHz, 8 GB RAM, nVidia GeForce GT 540M, Windows 7) i mimo najwyższych ustawień mam rozmazaną trawę, płoty też takie jakby rozmazane (jak gdyby się nie 'wczytały' do końca) i mimo, że zasięg widoku mam ustawiony na najwyższy to wyświetla mi się tylko najbliższe otoczenie. Co dziwne, przedmioty i Simowie wyświetlają się normalnie. Czy ktoś wie o co może chodzić? Nie miałem takich problemów na laptopie kupionym dwa lata temu, a nowy, tak jak wspomniałem został kupiony wczoraj i raczej nie ma opcji, żeby była to wina za słabego sprzętu :/

Laselight 13.09.2012 19:26

Nie znam się na kartach nVidii , ale to pewnie z nią coś nie tak.

Spectrum 13.09.2012 22:41

Sprawdź, czy posiadasz najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:41.