TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Problemy z misjami (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52961)

Mamełe 08.01.2010 11:30

Odp: Problemy z misjami

Cytat:

Napisał Simons (Post 1187671)
Tam jest napisane 4/5 że ja ich mam, czy ta piątką to jakaś specyficzna liczbna odnosząca się do tego przedmiotu ?

To po prostu oznacza, że żeby zrobic jeden zwykły sarkofag trzeba mieć pięć (takich samych) częsci a ty masz narazie 4

Starly 08.01.2010 21:38

No więc, na misji we Francji w podziemiach nekatarni miałem znaleść jakiś przepis na nektar. To światełko, pokazujące, gdzie jest dany obiekt do znalezienia, pokazało się na sarkofagu, ale że już go wcześniej zbadałem, nie ma opcji "zajrzyj do środka" i nie mam jak tego wyciągnąć!! Co mam z tym zrobić??? (Ten problem już był, ale nikt nie podał sensownej odpowiedzi...) A jeżeli nikt nie wie, co robić, może ktoś mi podać kod na budowanie na zablokowanych parcelach (np. piramidy, nektarnia, grobowce itp.)? Bo wtedy może będę wiedział, co zrobić...

Wikki 08.01.2010 21:51

Aby budować na zablokowanych parcelach wpisz najpierw testingcheatsenabled true a później BuyDebug on :)

Searle 08.01.2010 22:36

Starly, ja miałam ten sam problem i nikt nie znał odpowiedzi.
Kodem też się bawiłam, ale nie dałam rady tego rozwiązać i anulowałam misję.

Nunczaki Orientu 09.01.2010 07:30

Cytat:

Napisał Wikki (Post 1188083)
Aby budować na zablokowanych parcelach wpisz najpierw testingcheatsenabled true a później BuyDebug on :)

Buydebug on nie działa, np. na piramidy, sfinksa, Smoczą Jaskinie (Paszczę).
Na wszystkie te piękne obiekty jest jakiś inny kod. :(

Starly 09.01.2010 09:05

No właśnie, chodzi mi o ten inny kod, bo chcę zburzyć tamtą nekatarnię i postawić z innego miasta, wtedy będzie zresetowana, i może to pomoże, ale nie mogę jej zburzyć, bo pisze, że muszę odblokować jakiś kod, i nie jest to buydebug on.

Natix 09.01.2010 12:13

Cytat:

Napisał Starly (Post 1188075)
No więc, na misji we Francji w podziemiach nekatarni miałem znaleść jakiś przepis na nektar. To światełko, pokazujące, gdzie jest dany obiekt do znalezienia, pokazało się na sarkofagu, ale że już go wcześniej zbadałem, nie ma opcji "zajrzyj do środka" i nie mam jak tego wyciągnąć!! Co mam z tym zrobić??? (Ten problem już był, ale nikt nie podał sensownej odpowiedzi...) A jeżeli nikt nie wie, co robić, może ktoś mi podać kod na budowanie na zablokowanych parcelach (np. piramidy, nektarnia, grobowce itp.)? Bo wtedy może będę wiedział, co zrobić...

Czy na 100% światełko jest na grobowcu? Miałam tak kiedyś za skrzynią, była pusta... Rozejrzyj się dookoła, może coś znajdziesz...

Wikki 09.01.2010 12:19

Ten inny kod to EnableLotLocking, ale najpierw i tak musisz wpisać ten: testingcheatsenabled true.

Starly 09.01.2010 12:28

Cytat:

Napisał Natix (Post 1188295)
Czy na 100% światełko jest na grobowcu? Miałam tak kiedyś za skrzynią, była pusta... Rozejrzyj się dookoła, może coś znajdziesz...

Zawsze świeci się na tym samym sarkofagu, ale opcji o wyjęciu nie ma. Nie wiem, czy jest pusty. Ale napewno nie ma nigdzie indziej, sprawdzałem wszędie, bo zbadałem cały grobowiec.

Cytat:

Napisał Wikki
Ten inny kod to EnableLotLocking, ale najpierw i tak musisz wpisać ten: testingcheatsenabled true.

Wielkie dzięki, o ten mi chodziło. Lecę sprawdzić, czy coś zdziałam ^^

Starlight 09.01.2010 14:21

Gdzie dostane żaby? :O

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:15.