![]() |
Odp: Gra się wyłącza - ostateczny temat.
Dopiero co (jakieś 5 dni temu) miałem wymieniany wiatraczek i coś tam jeszcze bo trzeba było. Komp oczywiście czyszczony także był (też 5 dni temu). Spróbuję tego sposobu UltraViolence ze str. 19, może się uda.
|
Witam z powrotem, po przerwie. Przestałam tu wchodzić, bo przestałam grać, bo mi się simsy popsuły.
Przedstawię jeszcze raz mój problem. Po stworzeniu rodziny, nawet nie mija 5 minut, pojawia się czarny ekran i "wystąpił błąd z aplikacją..." wcześniej tak nie było, usunęłam dodatki z neta, nie pomogło. Myślałam, że coś z płytą, ale wyczyściłam ją i dalej to samo. Macie może jakiś sposób na to? Czy jak wyjdzie "Zostań gwiazdą", to możliwe, że po instalacji problem przejdzie...? Bo to nie pojawiło się od razu po instalacji zwierzaków, tylko po miesiącu grania. |
Cytat:
Tych dwóch programów, które wymieniłeś nie znam, ale wyglądają interesująco. Rozumiem, że jeśli o nich wspominasz, to miałeś okazję je przetestować? Gdyby ten Dasm rzeczywiście nie pomógł, pewnie bym po nie sięgnęła. A o dodaniu TS3 do wyjątków pisała chyba Anie. Według mnie to podstawa, aby móc później w pełni cieszyć się grą, działającą bez większych zgrzytów :) BTW, Suomii, to w trójce też pojawia się błąd z aplikacją? Spróbuj wyciąć zapisy na pulpit i odpalić grę na nowo. Jeśli będziesz mogła grać bez problemów, wina leży w którymś ze starych save'ów. |
Cytat:
|
hmmm czy wy takze macie problem z ciaglym wylaczaniem sie gry podczas ladowania dodatku zostan gwiazda z dodatkami z internetu w documents and settings?...gra normalnie mi sie wlacza, ale gdy wkleje te dodatki mods do tych documentow co zawsze gra mi sie crashuje i dupa....dodatki z ddcache normalnie dzialaja :/
to tak jakby gra mowila "nie nie pozwole ci wlaczyc gre z plikami packages w folderze c;documents and settings/electronic arts/the sims3/mods" :/ w folderze instalki gry niestety nie widzi mi plikow packages |
Cytat:
|
a ja mam taki problem - do mojej rodziny wprowadziłam simkę (ściągniętą z jakiejś strony). chciałam potem przeprowadzić kilka osób, jednak gdy weszłam z trybu edycji miasta do rodziny to gra przestała działać. na nic nie reaguje, tylko ctrl+alt+delete... wyświetla się komunikat ''Program The Sims 3 przestał działać'' i tyle, nie da się nic zrobić : ( nawet nie mogę usunąć tej simki bo zanim zdążę cokolwiek zrobić to się zwiesza... to może być związane z tą konkretną simką? bo już nie wiem co mam robić...
grr. co by to była za gra bez błędów =.= |
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Pobrałem jeszcze ten program TS3 Repair utility. Pobrałem żeby na wszelki wypadek sprawdzic czy z grą się nic złego nie dzieje. I pytanie jak to się robi? EDIT2: Zainstalowałem cyfrową wersję gry (ponieważ płytki pożyczyłem koleżance), czyli podstawke i PZ bo na WP nie starczy miejsca na dysku i jak chcę zaktualizowac Po Zmroku to najpierw w tym okienku się pobiera a potem nic i jak wchodzę w launcher to jest napisane, że aktualizacja się pobiera O.O (wyłączałem i resetowałem kompa i nadal to samo.) |
Potrzebuję pomocy. Do tej pory gra chodziła bardzo płynnie. Mam wszystkie dodatki bez podróży i akcesoriów wszystkich typów. Komputer jest nowy, bo ma 5 miesięcy, RAM 4GB, sterowniki do karty graficznej aktualne. Z zawartości zmodyfikowanej mam tylko ubrania, meble w formacie sims3pack. I kilka dni temu pojawił się problem. Zaczęło się od tego, że gra się zacinała, więc przeskoczyłam na innego mieszkańca miasta i prócz zacinania co 15 minut simsowych, to w pewnym momencie gra się zatrzymała, kursor myszki się poruszał, ale nic nie działało. Gry się nie da wyłączyć, nawet poprzez menadżera zadań, trzeba resetować komputer. Odinstalowałam i zainstalowałam ponownie grę i nadal problem się powtarza, nawet przy tworzeniu nowej rodziny. Po 10 minutach gra się zatrzymuje i trzeba resetować.
Czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:14. |