TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Vorg (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=56985)

Searle 29.09.2011 07:31

Odp: Vorg

Wow. Jestem w szoku po tym, jak zobaczyłam Vorga bez maski, ale tak mniej więcej go sobie wyobrażałam, więc chyba koszmarów nie będzie :)

Co ta Keter kombinuje? Ona wcale nie jest taka dobra. Podstępna baba.

Żal mi tych dzieci. Myślałam, że Vorga ruszy sumienie i na tej jednej dziewczynce się zakończy, ale nie, ci musieli przyleźć, co jeszcze bardziej rozjuszyło Vorgusia.

Zauważyłam jeden błąd:
Nick przyjechał tym czerwonym samochodem, tak? A demon stoi na białym :)

Brutus 29.09.2011 11:46

Nie obraź się, ale Vorg bez maski przypomina mi trochę Michała Szpaka :D

Mimo wszystko myślę, że ten fragment, gdzie opisałaś jak Vorga rusza sumienie był najpiękniejszym tekstem, który kiedykolwiek napisałaś. To jest po porostu cudowne. :)

Zastanawiam się, czy Rose Wellington odegra jeszcze jakaś ważną rolę. Znając ciebie to tak i to nie małą ;)

A Keter ma chyba jakąś anemię. Nie podoba mi się tylko, że upłynęło tyle czasu od ostatniego odcinka i musiałem czytać kilka odcinków wstecz, bo zupełnie zapomniałem o co tu chodzi.

EDIT: Fajnie, że dałaś odcinek akurat w święto archaniołów ;)
Powiedz mi jeszcze skąd czerpiesz informacje na temat aniołów, bo na religi chyba się tego nie nauczyłaś, nie?

Rosari 29.09.2011 16:42

No pewnie, że chcę! I żeby jeszcze na mnie leciał... *o*
Ognistowłosa kobieta spotyka ognistoskórego mężczyzne xD
Będzie ciekawie :D :D :D

Lexi 29.09.2011 17:52

Udało mi się nadrobić. Jak zwykle zaskakujące. Bardzo podoba mi się pierwsze zdjęcie z Vorgiem na dachu wieżowca. Jak zwykle ciekawie piszesz, tak, że nie mogę się oderwać. Bardzo podobał mi się bonus i dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy. jak np, że Lilith była żoną Adama przed Ewą. Oczywiście wyczytałam coś w książce "Namiętność"Lauren Kate o Lilith i Adamie. No nic, czekam na kolejny odcinek :)

hellraiser 29.09.2011 18:06

Cytat:

Napisał Rosari (Post 1454123)

Boże, ja przeczytałem, "Żeby jeszcze mnie przeleciał..." :O:O
Źle ze mną powoli :O

FS jest super! Doczytałem dzisiaj Vorga do części V. Z WIELKĄ chęcią nadrobię pozostałe odcinki! Twój styl czytania jest świetny. Właśnie tak jakoś chciałem poczytać sobie historyjki o demonach, duchach albo ogólnie o jakichś paranormalnych rzeczach, trafiłem tutaj i nie żałuję. Oby tak dalej, wciągnąłem się strasznie.
Póki co, mam w zanadrzu do przeczytania jeszcze parę odcinków do przodu, ale już mogę powiedzieć, że czekam na następny odcinek! Życzę weny twórczej :D

rudzielec 30.09.2011 10:42

Cytat:

Napisał Searle (Post 1453984)
Wow. Jestem w szoku po tym, jak zobaczyłam Vorga bez maski, ale tak mniej więcej go sobie wyobrażałam, więc chyba koszmarów nie będzie :)

chciałam, żeby wyglądał jakoś inaczej niż inne simy więc jestem miło zaskoczona, że Vorgus się przyjął :P
no raczej koszmarów nie powinno być ;)

Cytat:

Co ta Keter kombinuje? Ona wcale nie jest taka dobra. Podstępna baba.

oj kombinuje, jak na anielicę, jest wyjątkowo podstępna :>
Cytat:

Żal mi tych dzieci. Myślałam, że Vorga ruszy sumienie i na tej jednej dziewczynce się zakończy, ale nie, ci musieli przyleźć, co jeszcze bardziej rozjuszyło Vorgusia.

Vorg walczy ze swym sumieniem, niestety walczy również z głosami w swojej głowie i dobrocią jaką zasiała w nim Istar, dlatego jego działania nie są do końca przewidywalne :)

Cytat:

Zauważyłam jeden błąd:
Nick przyjechał tym czerwonym samochodem, tak? A demon stoi na białym :)

nie moja droga Searle, Nick przyjechał tym wysokim białym autem, Vorguś wskoczył na dobry pojazd ;)

Cytat:

Napisał Brutus (Post 1454011)
Nie obraź się, ale Vorg bez maski przypomina mi trochę Michała Szpaka :D

ale bez maski z zębami, czy bez maski w łagodnej wersji? :D
nie no żart, wiem, że chodzi Ci o ostatnie zdjęcie :P
spoko, nie mam się o co obrażać ^^

Cytat:

Mimo wszystko myślę, że ten fragment, gdzie opisałaś jak Vorga rusza sumienie był najpiękniejszym tekstem, który kiedykolwiek napisałaś. To jest po porostu cudowne. :)

dziękuję :)
Cytat:

Zastanawiam się, czy Rose Wellington odegra jeszcze jakaś ważną rolę. Znając ciebie to tak i to nie małą ;)

zastanawiałam się nad pozostawieniem jej przy życiu wśród tych wszystkich ofiar, ostatecznie się rozmyśliłam :( to była niestety jednorazowa rola
Cytat:

A Keter ma chyba jakąś anemię. Nie podoba mi się tylko, że upłynęło tyle czasu od ostatniego odcinka i musiałem czytać kilka odcinków wstecz, bo zupełnie zapomniałem o co tu chodzi.

dlaczego anemię? :D bo jest taka blada? :P
uznałam, że skoro anioły w moim FS to (teoretycznie) czyste stworzenia, to będzie im pasować jasna skóra :)
Keter jest Sefirą, jedną z dziesięciu najczystszych anielic w niebie (teoretycznie!!! :D), dlatego jej kolor skóry różni się od zwykłych aniołów :)
na następny odcinek nie będzie trzeba tak długo czekać, bo mam już go napisanego, ale najpierw BR ;)

Cytat:

EDIT: Fajnie, że dałaś odcinek akurat w święto archaniołów ;)
Powiedz mi jeszcze skąd czerpiesz informacje na temat aniołów, bo na religi chyba się tego nie nauczyłaś, nie?

nawet nie wiedziała, że jest święto archaniołów szczerze mówiąc, ale to ciekawe :D
skąd czerpię informacje? zanim zaczęłam pisać Vorga, przekopałam trochę stron w internecie, zapoznając się z demonami i aniołami oraz ich pochodzeniem, bez tego nie brałabym się za pisanie ;)

Cytat:

Napisał Rosari (Post 1454123)
Ognistowłosa kobieta spotyka ognistoskórego mężczyzne xD
Będzie ciekawie :D :D :D

hahaha jak to przeczytałam to nieźle się uśmiałam :D
już mam w głowie ułożoną pewną scenę na ta okazję :> xD

Cytat:

Napisał Lexi (Post 1454177)
Udało mi się nadrobić. Jak zwykle zaskakujące. Bardzo podoba mi się pierwsze zdjęcie z Vorgiem na dachu wieżowca. Jak zwykle ciekawie piszesz, tak, że nie mogę się oderwać. Bardzo podobał mi się bonus i dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy. jak np, że Lilith była żoną Adama przed Ewą. Oczywiście wyczytałam coś w książce "Namiętność"Lauren Kate o Lilith i Adamie. No nic, czekam na kolejny odcinek :)

ooo nie czytałam tej książki :)
ale teraz się skuszę ;)
fajnie, że nadrobiłaś, i cieszę się, że spodobał się bonus :)

Cytat:

Napisał vigero (Post 1454192)
Boże, ja przeczytałem, "Żeby jeszcze mnie przeleciał..." :O:O
Źle ze mną powoli :O

ahaha xD a wiesz, że ja też tak przeczytałam za pierwszym razem? :D

Cytat:

FS jest super! Doczytałem dzisiaj Vorga do części V. Z WIELKĄ chęcią nadrobię pozostałe odcinki! Twój styl czytania jest świetny. Właśnie tak jakoś chciałem poczytać sobie historyjki o demonach, duchach albo ogólnie o jakichś paranormalnych rzeczach, trafiłem tutaj i nie żałuję. Oby tak dalej, wciągnąłem się strasznie.

jest mi bardzo miło z tego powodu, nie spodziewałam się, że znajdzie się ktoś, komu będzie chciało się czytać i nadrabiać te wszystkie odcinki :)
mam nadzieję, że w późniejszych odcinkach również będzie się podobało ^^
Cytat:

Póki co, mam w zanadrzu do przeczytania jeszcze parę odcinków do przodu, ale już mogę powiedzieć, że czekam na następny odcinek! Życzę weny twórczej :D

to czytaj spokojnie, tak żeby Ci nie brakło szybko tych odcinków :D
dzięki, wena na pewno się przyda :)

Rosari 30.09.2011 14:39

Cytat:

już mam w głowie ułożoną pewną scenę na ta okazję :> xD
No to świetnie, już się raduje xD Mam nadzieje, że będzie długa :D

Master of Disaster 30.09.2011 16:32

Łee, myślałam, że ta cała Keter jest przynajmniej naprawdę inteligentna... no i przewidująca. Ale teraz widzę w niej nie tylko czarny charakter. Widzę w niej irytujący, zadufany w sobie, a przy tym niewystarczająco sprytny czarny charakter. Tak w sumie, to jak ktoś ją wykończy (najlepiej w bolesny sposób), to będę baaardzo usatysfakcjonowana :D
OK, a odcinek bardzo ciekawy. W sumie znów mam pewne teorie nt. co będzie dalej... takie malutkie... ale mniejsza, ciekawie się czytało.
Aha... twarz Vorga. Na pierwszym zdjęciu nie przeraziła mnie zbytnio, raczej rozśmieszyła. Może dlatego, że uważam iż bardziej straszne jest to, czego nie widać od... tego co widać :D

rudzielec 30.09.2011 23:25

Cytat:

Napisał Master of Disaster (Post 1454494)
Łee, myślałam, że ta cała Keter jest przynajmniej naprawdę inteligentna... no i przewidująca. Ale teraz widzę w niej nie tylko czarny charakter. Widzę w niej irytujący, zadufany w sobie, a przy tym niewystarczająco sprytny czarny charakter. Tak w sumie, to jak ktoś ją wykończy (najlepiej w bolesny sposób), to będę baaardzo usatysfakcjonowana :D

hehe i o to chodzi, już za niedługo obiecuje scenę, która Ci się spodoba ;)
Cytat:

OK, a odcinek bardzo ciekawy. W sumie znów mam pewne teorie nt. co będzie dalej... takie malutkie... ale mniejsza, ciekawie się czytało.

ale ja jestem bardzo ciekawa, jakie teorie chodzą Ci po głowie :P
Cytat:

Aha... twarz Vorga. Na pierwszym zdjęciu nie przeraziła mnie zbytnio, raczej rozśmieszyła. Może dlatego, że uważam iż bardziej straszne jest to, czego nie widać od... tego co widać :D

rozumiem doskonale o co Ci chodzi :D niestety, czytający domagali się zobaczyć gębusię Vorga, więc ją dostali, jak ją oceniają, to już od nich zależy ;)

E: Dziękuje moderatorom za szybką reakcję :)

Silver 01.10.2011 14:39

OMG! :O
Nie ma mnie na forum parę dni a tutaj Vorg...i to jeszcze jaki odcinek!

Więc zacznijmy od początku...
Nie myślałam, że Vorga tak szybko zacznie zżerać sumienie. Miałam nadzieję, że wyrżnie te dzieci w pień bez zastanowienia *szatański śmiech* :D
Pierwsze zdjęcie demona bez maski wręcz mnie rozbawiło ;) Jest taki...śmieszny :P a na tym jak stoi na samochodzie to już w ogóle wygląda sympatycznie :D za to ostanie...:rolleyes: ciachooo :P

Zdjęcia są po prostu piękne...podoba mi się, że łączysz Simów z innym tłem...to wygląda wtedy jeszcze bardziej realistycznie xD

Co to Keter to nie mam pojęcia co kombinuje, ale coraz bardziej ją lubię. I co to ma być, że Stwórca nie żyje? :O pytam się. Teraz to już chyba są zerowe szanse żeby zapanowała równowaga między piekłem a niebem..jeśli niebo nie ma władcy to tym samym jest chyba słabsze...no chyba, że Vorg zostanie nowym bogiem :D

Ogólnie odcinek krwawy...co mi odpowiada. Wiem chyba mam coś nie tak z psychiką :P Oby więcej takich z ciągła akcją.

Rose wyszła Ci bardzo ładnie. Szkoda, że odegrała tylko epizod. No cóż... cieszę się, że "premiera" jest zapowiedziana na względnie niedaleki termin xD I tradycyjnie czekam na next :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:30.