TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59741)

kaka123 20.03.2011 18:14

Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Cytat:

Napisał Meggie (Post 1376132)
Odejdę trochę od tematu ale bardzo mnie zaciekawił post powyżej. To jak ma się PZ to w Twinbrook nie ma mowy o gwiazdach, wampirach itp a w Bridgeport czy jak to tam się pisze (nie mam PZ) nie ma obiektów z Kariery?

W Twinbrook i w Bridgeport nie grałam zbyt długo. W tym pierwszym odkąd mam PZ w ogóle, ale np. w Sunest Valley trzeba poustawiać budynki, które dojdą do nowego dodatku. Nie wiem czy bez tego nie ma mowy o gwiazdach, ale jak nagle simy mają stać się sławne, skoro w okolicy żadnego celebryty nie ma?
W miastach tak małych rozmiarów nawet jak wykasuję te wszystkie salony itp. nie pomieszczę apartamentów i domów, które są i które ja sama wybuduję. Założę się, że niektórzy z was tworzą mnóstwo swoich domów, na które nie ma miejsca. Nierówność terenu jest naturalna, ale przez to też często jest problem z ustawieniem parceli.
Ja też bardzo bym chciała aby doszło więcej interakcji i przedmiotów. Ten dodatek bardzo pasuje do tego, bo nie ma fabuły, Mam nadzieje, że zrobią sporo nowości i nie byle jak.

Chiyano 20.03.2011 18:57

Cytat:

To jak ma się PZ to w Twinbrook nie ma mowy o gwiazdach, wampirach
Fajnie by było, ale u mnie w Twin ostatnio całe miasto było oblężone przez sławy i wampirki...: <

@anie, dawaj namiary na te mody, bede wdzięczna. ; 3

anie_1981 20.03.2011 19:21

Na szczęście są mody wyłączające wampirki. Ja osobiście korzystam z NRaas Story Progression i NRaas Master Controller. Pierwszy zastępuje oryginalny postęp historii i, między innymi, zabrania grze tworzenia wampirów. Drugim można zmienić wybranym Simom poziom gwiazdorstwa, można wpisać "0" i wtedy Sim nie jest wcale sławny. Można to stosować grupowo i wyłączyć gwiazdorstwo, np. wszystkim ludziom w mieście. Ja tak zrobiłam i w Bridgeport... nie mam nikogo sławnego... Bye bye Paparazzi!

Searle 20.03.2011 20:34

Połączenie wszystkich miast byłoby wspaniałym rozwiązaniem, ale chyba awykonalnym. Gra strasznie by wtedy muliła. Dziś chwilę musiałam pograć w Brigdepoint, bo robiłam zdjęcia do MTU - okropnie się zacinało, bo to otoczenie, moim zdaniem, pożera dużo pamięci.

Osobiście nie chcę nowego otoczenia, gdyż zapewne chwilę w nim pogram, a i tak później powrócę do Sunset, gdzie mam (już nawet nie wiem ile pokoleniową) rodzinkę.

Chryzantem Złocisty 20.03.2011 20:35

no NRaas wydaje się coraz bardziej interesujący.brak paparazzi i upierdliwych agentów jest kuszący :P

szkoda tylko,że już zupełnie nie mam ochoty grać w trójkę...chyba poczekam do Zwierzaków albo chociaż Pokoleń.

anie_1981 20.03.2011 21:46

Ja też ostatnio straciłam zapał do grania w Simsy. No ale cóż, ja tak mam gdy ma wyjść jakiś nowy dodatek.

theqatrick 21.03.2011 08:35

Serio tak szybko Wam się nudzi? :P
Ciekawe czy w Pokolenia dojdzie nowe miasto, bo nie sądzę.

Owl Finch 21.03.2011 11:30

Moim zdaniem dojdzie. I stawiam na jakieś countryside. Pewnie będzie w takim farmerskim stylu :P

Gio 22.03.2011 14:08

Coś mi się wydaje, że ten dodatek, to sobie sami gracze zgotowali.
Przecież jest możliwość monitorowania tego co robimy w grze (można się nie zgodzić, ale to nie jest do końca powiedziane, że dalej nie mogą obserwować twojej gry), a że większość po prostu żyje rodzinkami i dorabia sobie coraz to więcej pokoleń, no to mamy: Pokolenia :D

Searle 22.03.2011 15:31

Gio, o co chodzi z tym monitorowaniem gry?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:41.