TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Kenny McCormick 19.12.2011 15:23

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Mi kiedyś żadne dodatki nie działały :/ Teraz instaluje (meble,fryzury, itp.) clean instellerem(czy jakoś tak) ;)

ultraviolence 19.12.2011 21:45

Cytat:

Napisał Pablo1989 (Post 1482126)
Mam taki problem

Wrzucam pliki do downloads z serwisu TSR The Sims Resource, i one nie działają mi, a jak wrzucę pliki z Sims mods lub innego serwisu to działają, może ktoś mi wyjaśnić czemu tak jest ?

Na forum TSR ktoś też napisał że nie działają, ale odpowiedzi nie ma.

Albo brakuje Ci meshy (czyli kształtu danego obiektu), albo pliki, które ściągasz są wadliwe (co jest bardziej prawdopodobne, zważywszy na to, że ktoś się na nie skarży).

Owocowy Raj 21.12.2011 13:17

Ostatnio mój okropny komputer strasznie się zamulał, a że mam jeszcze The Sims 2 (3 na urodziny dostanę, bo najpierw muszę do nich nowy komputer kupić), a okropnie mi zamulały i tęskniłam za jedną okolicą, odinstalowałam wszystkie dodatki i akcesoria, oprócz podstawy. I dzisiaj chcę zainstalować CPR (tęsknię za śniegiem :D), a tu mi wyskakuje coś, że zapisy są inne niż te zapisy w grze (bo odinstalowałam też OŻ, na którym miałam zapisy i nie wiem co się z nimi stało). Więc nie kontynuowałam instalacji. I teraz chcę te zapisy z OŻ, co chyba jeszcze są w grze (bo miałam też zapis z Miłowa jeden) usunąć. I teraz pytanie jak? Bo w katalogu The Sims 2 nie ma folderu Save, a ja nie chcę czegoś namieszać ani reinstalować podstawy...

EDIT: A dokładniej pojawia się takie coś: http://i44.************/nvy1j9.jpg

Björk 21.12.2011 14:28

Owocowy Raj - a ja nawet zaakceptowałam Twój temat.

Poczekaj na moderację, a jeżeli chodzi o problem to:

Najlepiej przesunąć np. na pulpit cały folder EA Games z Moje Dokumenty :)

Gra stworzy nowy z zapisami miast adekwatnymi do dodatków, które zainstalujesz.

A bezpośredni zapisy otoczeń są w Moje Dokumenty > EA Games > The Sims 2 > Neighborhoods

Owocowy Raj 21.12.2011 15:03

Cytat:

Napisał Björk (Post 1482676)
Owocowy Raj - a ja nawet zaakceptowałam Twój temat.

Poczekaj na moderację, a jeżeli chodzi o problem to:

Najlepiej przesunąć np. na pulpit cały folder EA Games z Moje Dokumenty :)

Gra stworzy nowy z zapisami miast adekwatnymi do dodatków, które zainstalujesz.

A bezpośredni zapisy otoczeń są w Moje Dokumenty > EA Games > The Sims 2 > Neighborhoods

Przepraszam, nie wiedziałam :>
Dzięki. A jak usunąć te zapisy, to wszystkie?
A i potem ten folder znowu przenieść, czy już nie?

Kenny McCormick 21.12.2011 15:47

Ja mam pytanko: Jak pozbyć się trądziku u nastolatka (skiny maxisowe)? Może jakiś sposób boolpropem...

Owocowy Raj 21.12.2011 16:09

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą

Przeniosłam folder i nic : |
Czyli muszę wykasować zapisy... Bo jak jest ten folder, to potem mam N001, N002 i N003 czyli okolice. I jak na nie klikam, po kolei, to potem są Characters, Lots, Thumbnails, jakiś jeden obrazek, jeden plik Package i jeden plik Reia. I co ja mam teraz usunąć?

Björk 21.12.2011 16:22

Owocowy Raj NIE!!!!!!!!!!!!! STOP!!!!!!!!

Nie spojrzałam na obrazek :)

Nic nie odinstalowywuj, nic nie kasuj, po prostu kliknij OK :D

Gra tylko ostrzega, że jak zainstalujesz, to zapisy będą dostosowane do dodatku. Możesz oczywiście zrobić kopię zapasową i skopiować folder z Moje Dokumenty, ale ja nigdy tego nie robiłam i wszystko było OK :)

A jak odistalowujesz, to komunikat mówi o tym, że stracisz okolice, które doszły w dodatku.

Sory, że Cię wprowadziłam w błąd. Źle zrozumiałam pytanie.

W każdym razie nie musisz bać się tego komunikatu.

Owocowy Raj 21.12.2011 16:29

Cytat:

Napisał Björk (Post 1482704)
Owocowy Raj NIE!!!!!!!!!!!!! STOP!!!!!!!!

Nie spojrzałam na obrazek :)

Nic nie odinstalowywuj, nic nie kasuj, po prostu kliknij OK :D

Gra tylko ostrzega, że jak zainstalujesz, to zapisy będą dostosowane do dodatku. Możesz oczywiście zrobić kopię zapasową i skopiować folder z Moje Dokumenty, ale ja nigdy tego nie robiłam i wszystko było OK :)

A jak odistalowujesz, to komunikat mówi o tym, że stracisz okolice, które doszły w dodatku.

Sory, że Cię wprowadziłam w błąd. Źle zrozumiałam pytanie.

W każdym razie nie musisz bać się tego komunikatu.

Ok, nie wiedziałam o co w tym biega, dzięki
:)

pati9120 22.12.2011 19:04

Mam problem. Od miesiąca nie grałam w simsy. Posiadam dużo dodatków w czym jest Osiedlowe Życie. Ostatniego razu gdy grałam w simsy Jaskinia Pokrzyku normalnie była wraz z rodzinami w niej, dziś weszłam i nie było Jaskini Pokrzyku- Miłowo, Werona i Dziwnowo były tylko tej jednej. Jak 'przywrócić tą miejscowość i dlaczego jej nie ma?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:25.