TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

>>>FiShIp<<< 18.09.2012 22:49

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

W tym problem że nie ma takiej opcji na simie.Jest tylko "przyzwij jabłko"

Chloé 18.09.2012 23:36

Cytat:

niema nawet mój sim tego wskaźnika do czarowania.Czy myślicie że to jakiś błąd w grze?
Nie ma paska magii bo jest to umiejętność ukryta. Opcje podmuchu ognia i lodu powinny pojawić się na innym simie. Czy Twój czarodziej posiada różdżkę? Jest ona niezbędna do rzucania zaklęć i opcji "baw się magią", więc kup mu jakąś jeśli nie dostał żadnej.

Cytat:

ja mam glupi dylemat, bo kupilam lampe nastroju, moje simy zrobili sie rozowe i chodza juz tak trzy dni, ani ich rozmnozyc, ani przebrac, ani wyglad zmienic :x jak pozbyc sie tych kolorow skory? (lampke skasowalam, kod 'resetsim' nie dziala w tym wypadku
To kiepsko, ze skasowałaś lampę, wystarczyło ją wyłączyć, wtedy kolory znikają. Ale jak już jej nie ma to spróbuj kupić nową, ustawić na inny kolor, np. niebieski, poczekać aż pojawi się nastrójnik od lampy i wtedy ją wyłączyć.

>>>FiShIp<<< 18.09.2012 23:44

Oczywiście że ma różdżkę, i te opcje podmuchu się nie pojawiają.Jedyną interakcją na innym simie jest chwalenie się lataniem na miotle i rozmawianie o magii...

Chloé 19.09.2012 00:20

A czy sim jest czarownicą od początku czy zmieniony był w CAS lub NRasem?

Laselight 19.09.2012 06:48

Nadine , wpisz w konsole kodów ( CTRL + SHIFT + C ) kod testingcheatsenbled true
potem klikasz z wciśniętym klawiszem SHIFT na nastrójnik.

Vipera 19.09.2012 11:43

Przeczytałam kilka stron, ale nie znalazłam takiego pytania.

Mam wróżkę i wampira, no i jest taka sprawa, że ów wampir pragnie zmienić swą ukochaną w wampira i zastanawiam się, czy jeśli ją zmieni to będzie wampirem wróżką, czy straci moc wróżki?

Ah i jeszcze zapytanie odniośnie obrony kogoś... co ona daje?

anie_1981 19.09.2012 12:13

Cytat:

Napisał Laselight (Post 1581080)
Nadine , wpisz w konsole kodów ( CTRL + SHIFT + C ) kod testingcheatsenbled true
potem klikasz z wciśniętym klawiszem SHIFT na nastrójnik.

Na nastrójnik klika się z CTRL'em, nie z SHIFT'em.

Meggie 19.09.2012 12:21

U mnie z shiftem :P

Meona 19.09.2012 12:58

a jak zdobyć ten eliksir sprawiający, że simka przestanie być czarodziejką? w sklepie z eliksirami sprawdzam co dzień.. jest jeszcze jakiś inny sposób poza eliksirem? niestety nie mam możliwości stworzyć go samemu, ponieważ nie chce mi się uczyć tej sismki specjalnie dla tego alchemii..

Chloé 19.09.2012 13:28

Cytat:

Napisał Vipera (Post 1581087)
Mam wróżkę i wampira, no i jest taka sprawa, że ów wampir pragnie zmienić swą ukochaną w wampira i zastanawiam się, czy jeśli ją zmieni to będzie wampirem wróżką, czy straci moc wróżki?

Ah i jeszcze zapytanie odniośnie obrony kogoś... co ona daje?

Nie ma mieszańców, można być albo wróżką albo wampirem, w razie ugryzienia wróżka wyzbędzie się swoich mocy. O ile jest to możliwe, bo obiło mi się o uszy, że przemieniać można tylko zwykłych simów, nadnaturalnych już nie.
Interakcja obrony daje nastrójnik na 24h.

Cytat:

Napisał Meona (Post 1581105)
jest jeszcze jakiś inny sposób poza eliksirem?

Zaprzyjaźniony sim może poprosić o porzucenie mocy nadnaturalnej. W sklepie z eliksirami codziennie są inne więc trzeba mieć szczęście by dobrze trafić na silny eliksir uzdrowienia.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:22.