TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Mroczny Pan Skromności 20.08.2013 07:16

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

jedyne, czego nie mogę przeboleć to ten potworny interfejs. Poprzedni był w porządku, po co było wszystko zmieniać? :(( Włosy, jak większości osób, mi również się nie podobają, ale jakoś do zniosę, bo nie oszukujmy się, w każdej generacji większość graczy i tak używa(ła) fryzur od fanów, teraz nie zapowiada się nic innego :P
Wygląd simów moim zdaniem nie jest tragiczny. Jeśli teraz twórcy posłuchaliby sugestii graczy, mogłoby wyjść coś naprawdę dobrego :>
Sposób tworzenia sima mi odpowiada, choć nie ukrywam, że nie mam talentu do takich rzeczy, więc liczę na jakieś "modele" :D
Czytałem, że będą dwa paski znajomości, jeden do przyjaźni i jeden do romansu... To może stwarzać ciekawe możliwości xD
Dużo jeszcze rzeczy czytałem, ale zapewne w większości były to plotki, dlatego na tym zakończę i pewnie wypowiem się później na temat trailera :)

Katerina 20.08.2013 10:47

Ten interfejs to prawdziwa tragedia. Zasłania połowę ekranu, dziwnie wygląda i wydaje się być smutny i trudny w obsłudze. O.o Po co go w ogóle tak zmieniali? Bez sensu, moim zdaniem. A ze miasto w stylu Nowego Orleanu to się strasznie cieszę, bo może tego nie schrzania i jednak kupię TS4.

anie_1981 20.08.2013 10:55

Informacje są znośne, ale ja bym już chciała obejrzeć gameplaya jakiegoś. No i mam nadzieję, że gra będzie dopracowana, a dodatki będą rzadziej wychodziły niż do trójki, ale za to też będą "dopracowane" (tego słowa EA Games chyba nie ma w swoim słowniku). Mi trójka w 100 % odpowiada, ale nie mogę zaprzeczyć, że Simsowy nałóg każe mi śledzić losy czwórki, co nie oznacza, że ją kupię.

scavo 20.08.2013 11:21

@anie_1981 - dzisiaj zobaczysz gameplay'a :D

EDIT: Sorry, w czwartek zobaczysz :P

Liv 20.08.2013 11:40

Najnowszy news...
Ogrodowa Dzielnica? Miejmy nadzieję, że zmienią to/dadzą nam opcję zmiany nazwy okolicy/szybko wyjdzie SimPe do TS4 :P
Cytat:

Dajemy graczom również kontrolę nad grupami Simów.
Takie coś już było w dwójce. Poza tym naprawdę nie mam pojęcia, jak wyglądałoby dawaniem simom polecenia "idźcie tam razem" :|
Cytat:

Każdy z kilku stanów emocjonalnych – czyli radość, smutek, inspiracja i depresja, to m.in. gama niuansów odblokowująca nowe interakcje.
Przykładowo przy radości - "śpiewaj i tańcz" (:D), zaś przy depresji - "hejtuj cały świat" :D
Cytat:

Meble można kupić za pośrednictwem katalogu jak z IKEA, oferuje on całą gamę produktów, które bezpośrednio wpływają na to jak Sim czuje się w danym otoczeniu.
Wysypiska, second-handy i domy rodziców/dziadków (którą młodą parę stać na wszystkie pachnące nowością mebelki? co z biednymi simami?) też będą miały swoje katalogi? :D

Mroczny Pan Skromności 20.08.2013 12:18

dla biedaków pozostanie motherlode :P

Czytałem też o tym, że będzie wiele przyczyn śmierci powiązanych z nastrojem. Jak dla mnie mogliby nawet wprowadzić samobójstwo (opcja dostępna na ostatnim etapie depresji) :D Ale wracając do emocji, sim powinien móc umrzeć z przerażenia lub ze śmiechu (:P) i tyle by mi wystarczyło.
A propos śmierci to jeszcze chciałbym choroby od podstawy i w końcu jakieś wypadki.

Caesum 20.08.2013 12:21

^ no dobra, powyższym to mnie skusiłeś. Zaczyna mi się podobać. xP

Mroczny Pan Skromności 20.08.2013 13:11

http://thesimstimes.cba.pl/?p=2480&fb_source=pubv1

a zatem ze śmiercią to prawda (ale z zażenowania? xD to... dziwne), poza tym będą nastrójniki, bara-bara bez miłości (już wiem, co będę robił przez pierwsze miesiące grania :D nie no żart, przez trzy tygodnie góra), emocje, które czasem ponoszą, może jakieś normalne poruszanie się simów, krowokwiat (<3) i wielozadaniowość. Moim zdaniem jest ciekawie, a teraz chciałbym zobaczyć to wszystko w praktyce :P

Diana 20.08.2013 13:13

Zapowiada się rzeczywiście nieźle. Ciekawa jestem, jaki będzie końcowy efekt. Mam tylko nadzieję, że nie trzeba będzie rejestrować się tak jak w trójce... Ale nie liczyłabym na zmiany ._.
Tylko ten interfejs najbardziej mi przeszkadza, wygląda jak z jakiejś gry na telefon... Do tego taki zgniły kolor, błee. :P

Vanitas 20.08.2013 13:14

Jeśli chodzi o opcje to gra bardzo mnie cieszy (oprócz zawstydzenia się na śmierć :D jak to przeczytałem to wybuchnąłem śmiechem, ale tu liczę na mody) jednak oprawa jest dla mnie nie do przyjęcia. Mam nadzieję, że będzie tak jak z ts2 gdzie wersja finalna bardzo różniła się nawet od trailera (jakby ts2 wyglądało tak jak to zapowiadali to też zapewne bym nie grał). No i interfejs koniecznie do zmiany - powinien przypominać ten z ts2 i ts3 (jednak chyba przy każdej części planowali taki porozrzucany a w końcu był 'normalny').

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:40.