TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65876)

Pink Panther 10.10.2013 20:31

Odp: Forumowa Mafia II

- Zapiszesz? Jesteś dziennikarką? - zainteresowała mnie Cheyenne.

Juhas 10.10.2013 20:32

Popatrzyłem na dziewczynę, chyba nawet zbyt dociekliwie się jej przyglądając. Po chwili mnie olśniło i spytałem.
- Kojarzę Ciebie, piłem dzisiaj kawę w jednej z knajp i byłaś wtedy za ladą! Prawda?
Potem jeszcze rozmyślając dodałem.
- Przepraszam, gdzież moje maniery. Nazywam się Joseph Juhso, ale możesz mi mówić po prostu Juhas, przywykłem do tej ksywki. SF faktycznie psuje ostatnio swoją opinię, za bardzo odpuszcza się przestępcom. A co do czasu, nie martw się, nie przeszkadzasz mi i tak nie mam nic ważnego na głowie.

Cheyenne 10.10.2013 20:34

A ty, Pinkuś, co robiłeś na miejscu zbrodni?- moja pisarska żyłka się uaktywniła.

Meryam 10.10.2013 20:34

Nerwowo zaczęłam tupać nogą.
- Nie, nie zapisuj, proszę... - nerwowo zaciągnęłam się papierosem, po czym się zakrztusiłam. - Tak... po-ekch-pomagałam, ale, ekchem, nie przydałam się za bardzo.
Nie lubię być w centrum uwagi. Chcę już do domu.
- Wybaczcie, ale to był dzień pełen wrażeń... pójdę już. - powiedziałam, po czym szybko podreptałam w stronę mojego mieszkania.

Kędziorek 10.10.2013 20:34

Byłam wykończona. Niezły zastrzyk adrenaliny na do widzenia.
- Widzisz? - Spojrzałam z wyrzutem na swoje partnera. - A nie mówiłam, żebyś nie chwalił dnia przed zachodem? To teraz masz.
- Nie marudź.
- Nie marudzę - odparłam, przy okazji szturchając go łokciem w żebra. - Za karę masz napisać raport.
- Za co? - spytał zdziwiony.
Tak, tak, udawaj sobie niewiniątko. Ja tam swoje wiem.
- Za bycie zbyt wielkim optymistą - wytknęłam mu. - Miało być spokojnie, ale musiałeś zapeszyć. Ty to ale jesteś... - pokręciłam głową z dezaprobatą, ale nagle spoważniałam. - Ciekawe, co z tym chłopakiem.
- Nie przywiązuj się - ostrzegł mnie.
- Nie przywiązuję - wyjaśniłam. - Jestem po dyżurze, więc mogę się pomartwić bardziej osobiście, ale ty się mną nie przejmuj - uśmiechnęłam się do niego słabo.
Usiadłam na plastikowym krześle i oparłam głowę o ścianę. Taka operacja może trochę potrwać.

Libby 10.10.2013 20:35

Dobra, pobawiliście się w RPGa... Teraz pora zacząć grać w Mafię :P.

Dziś z rąk mafii ginie motyka.

Cheyenne 10.10.2013 20:35

-Ja? Nie, nie jestem dziennikarką. Ja... ja jestem Cheyenne Crawford. Napisałam ''Mój motyw'', ''Wyrok'', ''Hard rock die''...- znowu. Nie cierpię się ''chwalić''.

Pink Panther 10.10.2013 20:36

- Cześć Meryam, uważaj na siebie! - powiedziałem. - Byłem w banku podczas napadu. Pewnie będę zeznawał w sądzie... - powiedziałem do dziewczyny. - Jesteś dziennikarką? - ponowiłem swoje pytanie.
- Nie, ja... ja jestem Cheyenne Crawford. Napisałam ''Mój motyw'', ''Wyrok'', ''Hard rock die''...
- Nie wierzę?! O Matko, przepraszam, ekhem... - zacząłem się jąkać, uwielbiam książki tej kobiety. - Co powiesz na kawę? Jutro? O 12?

La Tortura 10.10.2013 20:40

Szybko podbiegłyśmy do miejsca zdarzenia.
- Ktoś zginął, będę musiała o tym napisać w gazecie. Coś więcej o tym mężczyźnie?

Cheyenne 10.10.2013 20:41

-Jutro? Znaczy... Tak, bardzo chętnie! W kawiarni ''Angel Mort''? To niedaleko stąd...- paplałam. Matko kochana, o co mi chodzi? Jak ja się zachowuję?! Widzę go pierwszy raz, więc... ''OGARNIJ SIĘ, CHEYENNE!" ganiłam się w myślach.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:20.