TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   wszystko co mozna znaleźć, doskonalić, kolekcjonować (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51125)

Kinkarus 17.06.2010 21:21

Odp: wszystko co mozna znaleźć, doskonalić, kolekcjonować

Taa Barabarum :p zawsze się śmieję jak słyszę tą nazwę. Meliona- jak się przetopi Barabarum :) to o ile dobrze pamiętam jest bardzo brązowe.

Dharthez 15.07.2010 18:16

Czy jeśli nakarmię omniroślinę kwiatem śmierci albo owocem życia albo płomiennym owocem to dostane krzew śmierci. . .itd.

Łezka 16.07.2010 00:49

Dharthez - jeśli nakarmisz omniroślinę, np. kwiatem śmierci to na niej wyrośnie właśnie kwiat śmierci, ale cała roślina pozostanie omnirośliną, nie zamieni się w krzak kwiatów śmierci.
Barabarum - Mój Sim rzeźbiąc w kamieniu, "rozłupał" jeden blok i wydało się, iż był tam nieznany metal. Podniosłem go... BARABARUM, po przetopieniu barabarum, a raczej sztabka barabarum ma kolor ciemnoczerwony.
Wraz z dodatkiem TS3 Kariera pojawił się nowy kamień szlachetny - Fluoryt, po oszlifowaniu ma barwę niebiesko-różową, ale wszystko jest jakby przydymione, lekko zamglone.
Mój Sim, który posiada umiejętność rzeźbiarstwa może wykorzystywać nowy styl szlifierski na kamieniach szlachetnych - "Jajowaty szlif Rzeźbiarza"
Ponadto w grze pojawia się nowy motyl - "Motyl tęczowy, Rzadkość: Bardzo niezwykły" - Tenże motyl posiada tęczowe jak nazwa wskazuje, jaskrawe ubarwienie.

Mroczny Pan Skromności 16.07.2010 07:33

Nie wiem jak sprzedać znaleziony meteoryt. Mój Sim obserwuje gwiazdy przez teleskop, widzi spadający meteoryt, zabiera go, bada, ale potem nic już nie może z nim zrobić. Myślałem, że można go sprzedać, skoro wycenia się wartość, ale nic takiego nie ma w opcjach :|

rocktechnika 16.07.2010 15:48

Cytat:

Napisał chrupek (Post 1276011)
Nie wiem jak sprzedać znaleziony meteoryt. Mój Sim obserwuje gwiazdy przez teleskop, widzi spadający meteoryt, zabiera go, bada, ale potem nic już nie może z nim zrobić. Myślałem, że można go sprzedać, skoro wycenia się wartość, ale nic takiego nie ma w opcjach :|

Wystarczy przeciągnąć skałę na pole do sprzedawania różnych przedmiotów z wyposażenia lub wejść w tryb kupowania.

Master of Disaster 25.07.2010 22:48

Kurczę, nadal nie wiem, gdzie szukać tego @#$%&(*) różowego diamentu. Przeszukałam okolice domu Ćwirów, Stadionu Lam... i nadal NIC. Chyba użyję kodów jak tak dalej pójdzie... Albo ściągnę jakiś mod. Dodam, że w tej chwili nie mam Wymarzonych Podróży (pożyczyłam od kogoś, ale już oddałam) ani Kariery, ale zamierzam w najbliższym czasie je nabyć.

(*) tutaj powinien być synonim słowa "przeklęty"...

Werona2000 18.08.2010 20:36

Ja kolekcjonuje:
rubiny z (the sims3 wymarzone podróże)
warzywa
własne przysmaki
diamenty z (the sims3 wymarzone podróże)
śpiwory
(dobrej lub złej akościj aparaty,szmaragdy z the sims3 wymarzone po...)
owoce;limonki,jabłka i inne owoce.

Truskawka14 19.08.2010 17:09

Mam problem, może pomożecie. Mam tylko dodatek Kariera. Moja simka znalazła takie kamienie:
szmaragd
rubin
diament
żółty szafir
niebieski topaz
tanzanit
kwarc dymny
klejnot tęczowy
fluoryt
różowy diament
klejnot przewspaniały
Mimo to mam napisane, że znalazłam 84% kamieni, mam tylko szlif szmaragdu i szlif owalny. Czego mi brakuje do szlifu sercowego? Wiem, że on odblokowuje się, jak ma się wszystkie rodzaje kamieni. Czego mi brakuje?

Wszystko gra. Szlif sercowy pojawił się, kiedy znalazłam drugi klejnot tęczowy.

Rocket 19.09.2010 15:36

jeszcze nie widziałam spisu rodzaju powieści jakie można tworzyć:
beletrystyka, fantastyka, powieść brukowa, powieść faktu $
powieść humorystyczna, dramat obyczajowy $$
biografia $$ -> pojawia się tylko przy wypełnianiu okazji
powieść detektywistyczna $$$
fantasy $$$ -> pojawia się po napisaniu 4 powieści fantastycznych
powieść satyryczna $$$ -> pojawia się po napisaniu 3 trzech powieści humorystycznych
romans $$$$
arcydzieło $$$$$ -> chyba pojawia się po wypełnieniu zadania "Szybki pisarz"

dziennikarze mogą dodatkowo pisać artykuły.

Szary 766 03.04.2011 19:40

Mam problem, może pomożecie. Mam tylko dodatek Kariera. Moja simka znalazła takie kamienie:
szmaragd
rubin
diament
żółty szafir
niebieski topaz
tanzanit
kwarc dymny
klejnot tęczowy
fluoryt
różowy diament
klejnot przewspaniały
Mimo to mam napisane, że znalazłam 84% kamieni, mam tylko szlif szmaragdu i szlif owalny. Czego mi brakuje do szlifu sercowego? Wiem, że on odblokowuje się, jak ma się wszystkie rodzaje kamieni. Czego mi brakuje?

Wszystko gra. Szlif sercowy pojawił się, kiedy znalazłam drugi klejnot tęczowy.

o co chodzi z tymi kamieniami i co one dają??

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:53.