TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

kwiatuszek333 08.12.2009 16:21

Odp: Pytania i Odpowiedzi

Jak przedłużyć simowi życie? W sims 2 był ten eliksir z nagród...
Słyszałem iż w sims 3 na 10 poziomie ogrodnictwa można wychodować specjalną roślinę której zjedzenie odmładza sima o 1 dzień, pytanie moje brzmi skąd wziąć sadzonkę. Słyszałem także o jakimś odmładzającym sarkofagu lecz nie znalazłem żadnej z jego części. Czy to plotki czy prawda? Gdzie szukać tego sarkofagu...

karasss 08.12.2009 16:41

Cytat:

Napisał kwiatuszek333 (Post 1165639)
Słyszałem iż w sims 3 na 10 poziomie ogrodnictwa można wychodować specjalną roślinę której zjedzenie odmładza sima o 1 dzień, pytanie moje brzmi skąd wziąć sadzonkę.

Mam 10 poziom ogrodnictwa (tylko pielęgnowałem ogród :)) i pisało że mogę kupić jaką tam sadzonkę, pewnie o tą chodzi, jaka to jest nazwa i gdzie ją mogę kupić lub znaleźć?

PYTANIE Simowie się zacinają! :O, biorę żeby sim się wykopłał to stoi koło prysznica i nic... przyspieszam i czekam z 2 godziny i dopiero się "odwiesza" już nawet do tego się przyzwyczaiłem :P ale wnerwiające czasem to jest jak sim spieszy się do pracy. Pamiętam że w podstawce też tak miałem, ale było tego mniej, w WP jest to częstsze. Dlaczego? Patch jakiś jest? Mod?

agnieszka130187 08.12.2009 16:46

Cytat:

Napisał Fizzly (Post 1165490)
Jeśli mnie oko nie zmyliło, ryba zmumifikowana jest do kupieni na targu u babci, która skupuje/sprzedaje rudy i inne śmieciowate gadżety.

Jak ta babcia wygląda ? Nikogo takiego nie widziałam...
Chciałabym też złowić tą rybę, bo nawet przeczytałam książkę na jaką przynętę, ale nie wiem, gdzie ją złowić co sprawdzam miejsca to nie widzę ryby mumii....

karasss 08.12.2009 16:56

To jest sprzedawczyni takich dupereli, jakiś kamieni, zmumifikowanych misiów, ryb itp.

Chloé 08.12.2009 17:57

@kwiatuszek333 ta sadzonka to nic innego tylko roślina życia, można jeść normalnie (na surowo jak inne owoce) a sim młodnieje o 1 dzień.

@agnieszka ryba-mumia jest do złowienia w Egipcie, niezbędne są do tego punkty umiejętności wędkowania, ile dokładnie to niewiem, widać za mało tych punktów masz skoro nie widać ryby albo szukasz w złym miejscu...

Levkoni 08.12.2009 19:06

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1165351)
Nie widzę tam żadnego okrągłego klucza, tylko ten półksiężyca, mogłabyś jakąś fotkę pokazać czy coś ?

Jeszcze jedno.... Jestem w Egipcie 4 raz.... od 2 razu od pewnego dnia nie ma sprzedawcy przedmiotów różnych o żadnych godzinach.... Simowie się denerwują, nic nie można kupić, co zrobić ? Nie pomaga wyjazd i powrót, sprzedawcy jak nie ma tak nie ma. :(

Gdzie w Egipcie rybę mumie można złowić ?

Hmm, nigdy nie miałem takiej sytuacji, ale może sprzedawca ten umarł i gra przez bug ma problem z ustaleniem nowego sprzedawcy czyli winny może być postęp historii. Możesz spróbować w edycji Al Simhary wprowadzić jakąś rodzinę do tego otoczenia (jeśli się da, ja osobiście nie sprawdzałem jeszcze, ale ponoć się da) i może to coś da. Oczywiście to są tylko i wyłącznie moje przypuszczenia więc bardzo prawdopodobne, że to nie to, ale możesz spróbować.

Cytat:

Napisał kwiatuszek333 (Post 1165639)
Jak przedłużyć simowi życie? W sims 2 był ten eliksir z nagród...
Słyszałem iż w sims 3 na 10 poziomie ogrodnictwa można wychodować specjalną roślinę której zjedzenie odmładza sima o 1 dzień, pytanie moje brzmi skąd wziąć sadzonkę. Słyszałem także o jakimś odmładzającym sarkofagu lecz nie znalazłem żadnej z jego części. Czy to plotki czy prawda? Gdzie szukać tego sarkofagu...

Hehe, no ewentualnie możesz pojechać na wakacje, po powrocie będziesz miała początek grupy wiekowej :D

HNL 08.12.2009 19:14

Cytat:

Napisał theground (Post 1165740)
Hehe, no ewentualnie możesz pojechać na wakacje, po powrocie będziesz miała początek grupy wiekowej :D

Niekoniecznie, u mnie na przykład ten błąd nie występuje;)

:kwiatuszek333
Roślinę życia można hodować od 7. poziomu ogrodnictwa (nasiono specjalne). Dodatkowo można przygotować ambrozję (10. stopień gotowania i 10. wędkarstwa - potrzebne są przepis i ryba śmierci) - ten temat był już mnóstwo razy poruszany na forum:)

Levkoni 08.12.2009 19:17

Cytat:

Napisał HNL (Post 1165745)
Niekoniecznie, u mnie na przykład ten błąd nie występuje;)

:kwiatuszek333
Roślinę życia można hodować od 7. poziomu ogrodnictwa (nasiono specjalne). Dodatkowo można przygotować ambrozję (10. stopień gotowania i 10. wędkarstwa - potrzebne są przepis i ryba śmierci) - ten temat był już mnóstwo razy poruszany na forum:)

Kurcze, jeśli nie masz tego błędu to Ci bardzo zazdroszczę, bo u mnie cały czas takie cyrki, tylko raz było dobrze. Masz włączone starzenie się? Postęp historii? Na ile dni masz ustawione życie sima? Muszę wiedzieć, może gdzieś w tym jest problem :D

HNL 08.12.2009 19:22

Mam włączone starzenie się, jak i postęp historii. Gram przeważnie na epickim lub długim życiu.

Levkoni 08.12.2009 19:35

Cytat:

Napisał HNL (Post 1165750)
Mam włączone starzenie się, jak i postęp historii. Gram przeważnie na epickim lub długim życiu.

Ja gram na długim. Hmm, nie dowiem się prędko czym to spowodowane, już liczyłem na rozwiązanie zagadki, nie mogę się pogodzić z tym, że to błąd gry, który naprawi dopiero łatka >:(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:28.