TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58114)

Ilona 14.11.2010 21:53

Odp: The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą

nie wszystkim ten sposob pomogl,nadal wywala z gry,uprzedzam,jezeli ktos chce sprobowac

figa 14.11.2010 22:02

Tak, to jest właśnie sposób Idy (u niego podobno to działa), tylko, że nie mogłam podać linku bo forum zostało zamknięte.

Jak już wspomniałam u mnie problemem były włosy newsea, po ich usunięciu gra jest stabilna.
Aha, jeszcze takie coś... raz nieopatrznie usunęłam sobie nie tę fryzurkę peggy co chciałam z Packages a była ona przypisana do simki.
Efekt- nie mogłam wybrać ze skrzyni simów simki, która miała tę fryzurę ustawioną, gra mi się zamykała. Dopiero po przywróceniu niechcący skasowanych włosów do gry - problem ustąpił.

Używasz programu Sims3Dashboard do sprawdzania packages i CUSTARD (Sims3PackCleaner)? Odkąd mam te programy mój Download i Mods znacząco zmalał ale gra chodzi bez samoistnego wyłączania.
Niestety wadą Sims3PackCleanera jest to, że trzeba każdy plik sprawdzać pojedynczo... Można jednak sobie to ułatwić skanując DCBackup Dashboardem i mniej więcej wiadomo wtedy, które sims3packi szkodzą.

EDIT: Już otwarli forum, podaję link do oryginału porady
http://forum.sims2design.pl/forum/sh...1&postcount=10

klaaudiaa17 15.11.2010 07:53

słuchajcie !!!.

a mi włączanie gry bez zawartości zmodyfikowanej pomogło. ! gra się już nie wyłącza , jest spoko. no , oprócz tego że straszniee muli. zacina się i wogóle nie ma płynnych ruchów itd. jest na to jakiś sposób oprócz kupienia tej karty graficznej? zakupię ją sobie pod koniec listopada, kiedy rodzice dadzą mi kieszkonkowe.

no to co mogę z tym zrobić ?

anjanka 15.11.2010 08:38

zanim kupiłam PZ to mialam kariere też mi sie gra wyłączała ale gdy pojawiła sie łatka to wszystko było ok...teraz mam PZ ale pograłam 2 dni to nic sie nie wyłączało, teraz nie mam kompa bo mi padł komp, bo zasilacz miałam za słaby :D mam nadzieje że dzisiaj odbiore kompa...i sobie pogram :) ps. ja nie mam żadnych dodatkow z neta nic a nic a tez gra ma błedy i sie wyłaczała poki łatka nie wyszła :/ ale kiedys jak mialam dodatki to masakra co jakis czas jakiś błąd mi wyskakiwał dlatego nie potrzebuje dodatkow :)

anie_1981 15.11.2010 10:23

Ja właśnie nie widzę u siebie żadnej różnicy czy mam dodatki z neta czy nie. Wykorzystam ten sposób, o którym pisała Figa. Może to coś da. Ale ja też niezbyt często mam to wywalanie z gry. Właściwie, to mi się gra wyłącza głównie po:

-dodawaniu nowego stylu
-Zbyt długim siedzeniu w CAS/Trybie budowy/kupowania
-Korzystaniu z kodów MoveObjects i BuyDebug

Jeśli tych rzeczy unikam, to mogę grać i grać. No wyjątkiem jest teraz PZ. Ale jak przeniosłam rodzinę do Sunset to problem zniknął. Nie grałam jednak po tym zbyt długo więc... wszystko się może zdarzyć, jeszcze może się okazać, że w SV też nie da się grać. Ale i tak mam dobrze. Ja przynajmniej trochę pograłam w Bridgeport. Są tacy, którzy w ogóle nie mogą tego miasta załadować, albo żadnej rodziny tam nie mogą załadować. Idę grać. Dzięki Figa z góry, jeśli się okaże, że ten sposób działa.

molly_k 15.11.2010 11:46

klaaudiaa17 i inni, ja zanim kupiłam laptopa (choć komputer nie miał złych parametrów) gra z modami się wyłączała, wieszała, a przez korzystanie z kodów pojawiały się niebieskie kwadraty zamiast parceli. Teraz (odpukać) nic się nie dzieje. Może to wina słabszych komputerów?
PS A mi dalej mody nie działają :(! Tylko te wgrane przez launcher, a packages nie :(!

anjanka 15.11.2010 11:55

ja mam dobry komputer (tylko zasilacz musze wymienić bo nie nadąża) ,nowy ma z rok,troche kasy wydało sie na niego ale gry inne z najwyższej półki śmigają że aż miło a simsy... podst.wersja gry działała bez zarzutów jak pojawiały sie dodatki to masakra...wyłączała sie co 5 min...gdy pojawiała sie łatka to gra śmigała super, wiec to wina gry że jest z wadami...dlatego trzeba czekać na łatkę

αγάπη 15.11.2010 12:34

Cytat:

Napisał klaaudiaa17 (Post 1325684)
słuchajcie !!!.

a mi włączanie gry bez zawartości zmodyfikowanej pomogło. ! gra się już nie wyłącza , jest spoko. no , oprócz tego że straszniee muli. zacina się i wogóle nie ma płynnych ruchów itd. jest na to jakiś sposób oprócz kupienia tej karty graficznej? zakupię ją sobie pod koniec listopada, kiedy rodzice dadzą mi kieszkonkowe.

no to co mogę z tym zrobić ?

Zmień wszystkie parametry na minimalne i powinno działać szybciej :]

Mistery 15.11.2010 15:33

Wątek dyskusji
Odpowiedź (Marie) 2010-11-15 03:17 AM
Witam serdecznie,
Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.
Przesyłam w takim razie informacje odnośnie problemu do dewelopera w celu dokładnej weryfikacji. Na naszych systemach testowych w CPT nie odnotowano tego błędu jednak wymaga on dokładnego zbadania. Jeśli problem okaże się ogólny na pewno już wkrótce wydana zostanie odpowiednia aktualizacja.
Przepraszam za wszelkie problemy i proszę o cierpliwość
Pozdrawiam
Klient Wg formularza sieci Web 2010-11-14 03:53 AM
Witam państwa, jest dużo błędów ale zacznę od tych mniej ważnych:
Moja simka nie może korzystać z komputera, jednak jej córka i mąż, mogą co jest dla mnie dziwne, mąż jest w innej grupie wiekowej od dorosłego do starca, simka ma, jest od młodej dorosłej do dorosłej, a córka od dziecka do nastolatki.
Nie mogę stawiać jacuzzi na balkonie, bo rada mieszkańców nie pozwala, nie mogę modyfikować schodów, bo na to zezwolenia też nie mam, gra chodzi szybko ale przykładowo interakcje trwają kilka godzin simowych, w klubach nie ma ludzi pustkami wieje.
Moja simka zacina się w drzwiach mimo że gra chodzi i to nawet szybko!.

Violet 15.11.2010 15:44

mam podejrzenia że ta pomoc to bot

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:53.