![]() |
Odp: Problemy z grą
Ja mam taki problem, że gra mi się bardzo często zawiesza ;/ chce sobie pograc, a pozniej rezygnuje, bo stwierdzam, ze i tak mi sie zaraz zawiesi :D zanim mialam dodatek zwierzaki bardzo rzadko miewalam takie problemy. teraz mam sims pets i nie dogrywalam zadnych nowych modow ani innych *******, wiec nie wiem co jest nie tak ;/ ooo i jeszcze mam taki problem, ze po przeprowadzce ktorejs z kolei moj jednorozec zgubil róg :D ale ma wszystkie cechy, ktore mial wczesniej.
|
Może dlatego, że właśnie nie dogrywałaś nowych modów - stare mogły ulec dezaktualizacji i przez to grę ci utrudniają.
|
to co mam sciagnac zeby wszystko dzialalo?
|
Uruchom grę bez zawartości zmodyfikowanej, zmniejsz opcje graficzne.
I zobacz czy wtedy gra będzie lagować... edit: gra od najnowszego dodatku naprawdę zaczęła się ścinać, przed instalacją zwierzaków mogłem grać sobie w Bridgeport na maks ustawieniach graficznych, a teraz niestety tylko na domyślnych ;( |
Ja też zaczynam myśleć o zmniejszeniu niektórych opcji graficznych, ale w sumie to się już przyzwyczaiłam do lekkich przycinek. Tak więc w grę wchodzi tylko zmniejszenie jakości pobliskich parceli z 8 na 6. U mnie to gra aż tak strasznie to się nie wlecze, ale się wyłącze dosyć często.
|
nie pomogło ;/ ciagle sie wylaczaja, utworzylam nowa gre, pokasowalam mody :P chyba czeka mnie reinstalka ;/
|
anie, piszesz we wcześniejszym poście, że zostawiłaś w grze rzeczy ze Store, no bo przecież to "Store" więc musi działać....ja bym się nie zakładała, że to to nie sypie Ci gry, tym bardziej, że mi przedmioty ze store (jak już się zainstalowały jak trzeba) to sprawiały kłopoty, jak już nieraz pisałam na forum. Teraz już nie mam żadnych w grze i nie zamierzam mieć, choćby nie wiem co takiego cudownego (;P) wymyślili.
Więc może spróbuj się ich pozbyć z gry i zobaczyć jak będzie działać. Nie zdziwiłabym się jakby simsy przestały Ci tak mulić. EDIT: Aurius zwierzaki mogą za bardzo obciażać Ci kompa, stąd mogą się brać te problemy. Jakby nie patrzeć to bardzo rozbudowany dodatek, i jeszcze nie jedyny pewnie. |
Cytat:
reinstalka w twoim przypadku pomoże ;) |
pentium dual core T4200 2ghz
4gb ram 320hdd i zintegrowana jakas karta :D generalnie słaba, ale do simkow wystarczy :P w kazdym razie mam 3 inne dodatki oprocz zwierzakow i dopiero przy zwierzakach ten problem sie pojawil co do obciazania kompa to nie sadze, poniewaz jak zminimalizuje gre to temperatura procesorow i zuzycie pamieci nie jest jakos specjalnie wysoka |
komp nie jest zły, simsy powinny działać normalnie. a na min detalach też sa te problemy? Bo karta to faktycznie słabiutka.
aa i możesz po wywaleniu modów z gry wyczyścić cache gry, może to pomoże..bo jeśłi faktycznie to wina modów to samo ich wyłączenie przy uruchamianiu gry może nie wystarczyc |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:29. |