TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63843)

Chloé 21.11.2012 06:16

Odp: 4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.

Julia11 błąd gry=bug. U jednych występuje, u innych nie. Zaproponowałam jedynie rozwiązanie które już u kogoś się sprawdziło. Skoro masz normalnie Dzień Śnieżynki i żadnego buga w parku to możesz się cieszyć, to że u Ciebie ten błąd nie wystąpił nie znaczy że inni też nie będą go mieć, a mają o czym świadczy wpis ametki.

ajkus 21.11.2012 09:26

Przepraszam, to chyba nie w temacie, ale zarezykuje. Mam The Sims 3 (podstawe) i np. jak bym chciała mieć 4 Pory Roku to czym bym musiała mieć wszystkie części po kolei czy wystarczy mi tylko ten dodatek?

Chloé 21.11.2012 09:39

Ajkus nie musisz instalować poprzednich rozszerzeń (tak było tylko w pierwszej generacji The Sims), wystarczą same CPR, o czym świadczą chociażby specjalne pakiety gry podstawa+jakiś dodatek :)
Gdybym musiała zrezygnować ze wszystkich dodatków i wybrać tylko jeden który mogę zainstalować, to bez wątpienia byłyby to Cztery Pory Roku.

ajkus 21.11.2012 09:52

Okej, to teraz pytanie z innej działki co to jest łatka The Sims 3 (jakiś dodatek)?

Chloé 21.11.2012 10:08

Łatka jest to aktualizacja bez której nie da się zainstalować nowego dodatku, akcesoriów bądź nowych obiektów ze Store. Ale bez obaw, na każdej płytce jest łatka i gra zaktualizuje się sama, tak jak to było w TS2 (pojawi się komunikat o konieczności aktualizacji i czy chcesz to zrobić).

To teraz moje pytanie - da się zmienić położenie kamienia pogodowego?

beata18ns 21.11.2012 16:01

słuchajcie a jak zrobić dynię ? :) są jakieś specjalne akcje dla dorosłych na dzień straszenia ?

Meggie 21.11.2012 16:09

Kupujesz dynię w sklepie, masz ją w wyposażeniu i "wytnij lampion" czy coś takiego.

Na czym można dostać karnety na festynie zimowym? I powiedzcie mi, czy trzeba coś specjalnego robić/kupić żeby zrobić imprezę z prezentami?

Searle 21.11.2012 18:12

Cytat:

Napisał Meggie (Post 1605009)
Na czym można dostać karnety na festynie zimowym?

Dołączam się. I proszę o opis czynności również w innych porach roku. Wiem, że wiosną zbiera się pisanki.

Anastazja 21.11.2012 18:36

Na wiosnę wyświetla się jakiś komunikat o zbieraniu pisanek? Jeśli tak, to mi nic takiego nie wyskoczyło, a nie widziałam żadnego sima, który by je zbierał -_-

Meggie 21.11.2012 18:54

Cytat:

Napisał Searle (Post 1605036)
Dołączam się. I proszę o opis czynności również w innych porach roku. Wiem, że wiosną zbiera się pisanki.

Na jesień za łowienie jabłek i konkurs w jedzeniu ciasta, czy cokolwiek to jest :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:53.