TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forum i Scena The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Księga Skarg i Zażaleń (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65363)

Diana 06.10.2013 20:56

Odp: Księga Skarg i Zażaleń

Cytat:

Napisał Privilege (Post 1763964)
I jeszcze inny zarzut że admini czytają nasze PM.

Admini nie maja możliwości czytania PM. Jestem tego prawie pewna.

Pink Panther 06.10.2013 20:56

Cytat:

Napisał Privilege (Post 1763964)
I jeszcze inny zarzut że admini czytają nasze PM. Istnieje w takim razie tu coś takiego jak prywatność? Zmienianie innych powinno się zacząć od zmienienia samego siebie. Oczywiście nie chcę nikogo obrazić i to moje "prywatne" spostrzeżenie.

Akurat tutaj muszę stanąć w obronie administracji, bo troszku się na tym znam. O ile mają oni dostęp do naszych maili i adresów IP, to żeby przeczytać nasze PW musieliby nam wbić na konto. Do tego potrzebne jest hasło. Ale one są naprawdę dobrze zaszyfrowane w plikach forum i musiałoby im się wyjątkowo nudzić, żeby bawić się w odszyfrowanie .httacces - pliku, gdzie hasła są przechowywane ;)

Chyba, że na vBulletin jest możliwość czytania cudzych PM, tego nie wiem. Ale wątpię, bo wtedy byłoby o tym głośno chociażby na forach webmasterskich ;)

Privilege 06.10.2013 20:58

W takim razie zwracam honor i przepraszam za niesprawdzoną i gdzieś przeczytaną, nieprawdziwą informację.

Caesum 06.10.2013 20:59

httacces? Hasła są zapisane w bazie danych, zaszyfrowane w postaci hasha MD5, który trudno na własną rękę złamać. Zresztą, akurat admini mają możliwość zmiany naszego hasła, więc to żaden problem. Na szczęście tak się nie dzieje.

Pink Panther 06.10.2013 21:02

Serio? Cały czas żyłem w przekonaniu, że htacces.

Mają możliwość, ale wtedy byśmy o tym wiedzieli, bo poprzedniego hasła nie mogliby nam ustawić z powrotem, bo by go nie znali :P Więc byśmy się nie zalogowali. Bo mielibyśmy to nowe, zmienione przez nich hasło.

Caesum 06.10.2013 21:03

Właściwie można najpierw skopiować hash MD5 z bazy danych, a potem przywrócić jak już się skończy, ale pocieszę was - pamiętajcie, że nie mamy dostępu ani do FTP, ani do bazy danych!

Privilege 06.10.2013 21:05

Tak czy szmak może byśmy spróbowali jakoś rozwiązać ten spór? Jak najszybciej dojść do porozumienia. Bo utrzymanie zdrowej atmosfery na tym forum powinno być priorytetem.

La Tortura 06.10.2013 21:08

Co z Kennym? Skrócicie mu bana? Bo widzę, że Magryll jest na przegranej pozycji. ;p

Trochę mi nie na rękę, ale kubuss - przesyłka od Magrylla.
[NIKOGO TO NIE OBCHODZI ~motyka]

Meryam 06.10.2013 21:11

Czy możemy zamknąć temat Maqrylla, który notabene sam się pogrąża?

αγάπη 06.10.2013 21:12

Flo, w sumie nie widzę sensu wstawiania wiadomości od niego, on sie z faktem bana nie pogodzi i będzie na wszystkich najeżdżał, a wstawianie tego tylko doprowadzi do kolejnych bulwersow i kłótni.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:59.