![]() |
Odp: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy
A nagrywasz programem do nagrywania czy kamerą w the sims 2? :)
|
Kamerą w The Sims. Dla przykładu ten sam sposób używam w The Sims 4 i nagrywane filmy są 16:9. Może po prostu TS2 nie ma możliwości nagrywania w takiej rozdzielczości, ale widziałem często seriale w ts2 16:9 więc już nie wiem.
|
Po prostu wchodzisz w ustawienia simsów te trzy kropki, klikasz aparat. Kiedy wyświetli ci się po prawej stronie zakładka to zrób jej screen za pomocą klawisza printscreen. Na zdjęciu, gdy je tu wrzucisz zaznaczę ci co masz zaznaczyć w simsach, aby nagrywać ładne filmy :)
|
Ustawienia ma na najwyższe, ale nie w tym problem. Ogólnie chodzi o to:
Screen z gry: http://i.imgur.com/kUJwPk0.png A tak nagrywa się film są czarne paski po bokach i ściśnięty obraz. http://i.imgur.com/8HzTwnI.png @CH: Za duże zdjęcia! |
Po pierwsze zmniejsz zdjęcia do 800, ponieważ są nieregulaminowe :).
Po drugie próbowałaś nagrywać frapsem? :) |
Nie nagrywam frapsem, jest to tylko przerobiony screen, ale właśnie tak wyglądają nagrywane filmy.
|
To niestety nie wiem jak ci pomóc. Moim zdaniem fraps bądź inny program do nagrywania wyeliminowałby te czarne psaki
|
Spróbuję jakimś programem . Dzięki za pomoc ;)
|
Cytat:
Nie mam pojęcia o co chodzi :( pobrałam plik, podmienilam go w folderze ale cos jest nie tak bo grafika nadal szaleje ;/ |
milena182
-sprawdź czy ściągnęłaś plik do swojej karty graficznej -czy wkleiłaś do dwóch podfolderów : \EA\The Sims 2 - Origin Games\Fun with Pets\TSData\Res\Config\ \EA\The Sims 2 - Origin Games\Fun with Pets\TSData\Res\CSConfig\ |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:34. |