TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Który wiek u simów jest najlepszy? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13100)

Szczur 19.08.2008 20:53

Odp: Który wiek u simów jest najlepszy?

Szczerze powiedziawszy nie wiem którą grupę lubię, ale na pewno emeryci mnie wkurzają... xD
Chodzą jak kaczki(ew. kobiety w ciąży) i strasznie szybko spada im pęcherz. W dodatku nigdy nie umiem stwierdzić kiedy mają umrzeć(to od aspiracji chyba zależy, nie?) i mnie zaskakują.

ultraviolence 19.08.2008 20:57

Szczur - dokładnie, to zależy od aspiracji. Im wyższa, tym dłużej żyją. A jeśli już mowa o tym pęcherzu: Grałam dzisiaj rodzinką Próchno i ta Karolina mi się przeziębiła. Co chwila spadał jej pęcherz. Zaraz po wyjściu z toalety, znów miała pół(!) paska zżartego :O Nie wiem czy to jakiś błąd, czy przez ten katar... W każdym bądź razie się nie dowiedziałam, bo mi błąd wyskoczył i koniec z graniem :P

bubel-96 19.08.2008 21:04

Głosik oddałam na nastolatków. Stała sympatia, wymykanie sie w nocy...
Potem dorośli. No cóż... Życie toczy koło... xD
No i... zwierzaki (xD :D :P) ale te dorosłe :P

Adams 25.08.2008 09:17

Najbardziej lubię grać bobasami :) Nastolatki też fajne, ale musiałbym się nauczyć uciekać z domu bo nie wiem jak to się robi.

wolf_122 25.08.2008 10:34

Dorosły - Najleszy i najwięcej możliwości :)

Angelka_96 26.08.2008 12:10

Ja wybrałałam odpowiedź ''dorosły'' bo on właśnie wtedy sim ma najwięcej możiwości :)

nat9 26.08.2008 12:18

Dorosły z pewnością :-)

ultraviolence 26.08.2008 12:30

Cytat:

Napisał Adams (Post 851827)
Najbardziej lubię grać bobasami :) Nastolatki też fajne, ale musiałbym się nauczyć uciekać z domu bo nie wiem jak to się robi.

Jeśli chodzi Ci o wymykanie się z domu nocą, to poprostu, koło godziny 23:00-24:00, kliknij nastolatkiem na telefonie. Pojawi się opcja "wymknąć się z domu". Otwiera się okno z kontaktami -> klikasz na osobę, z którą chcesz pojechać, a potem wyskakuje Ci komunikat, że o 1:00 podjedzie pod Twój dom. Po jakiś 2-3 godzinach Twój sim wraca na parcelę (może też wrócić złapany przez policję i wtedy będzie miał nieprzyjemne wspomnienie :D)

Jeżeli jednak masz na myśli taką prawdziwą ucieczkę z domu, nastolatek musi mieć złe kontakty ze wszystkimi domownikami i dostawać niskie stopnie.

Ritty 26.08.2008 13:56

Bobas - bardzo fajny wiek, ale za krótki. Nigdy mi się nie udało nauczyć bobasa mówienia, chodzenia i załatwiania potrzeb w nocniku. Zawsze tylko jedną, ewentualnie dwie z tych rzeczy.
Dziecko - Nie podoba mi się. Najgorzej ze szkołą i pracą domową. Nie wyrabiam się, bo nietrudno o 2 i opiekę społeczną ;p Ale poza tym dziecko niespecjalnie mnie interesuje.
Nastolatek - Najciekawszy wiek. Luz ze szkołą (przynajmniej u mnie), przyjaźnie, problemy miłosne, ucieczki z domu, trądzik....
Dorosły - Najlepszy wiek. Uwielbiam zdrady, śluby, te wszystkie bara-bara, ciążę, narodziny itd... ;p Najwięcej możliwości.
Emeryt - Dość fajny wiek, tylko wg. mnie trochę za długi. Sim nie musi pracować, dostaje emeryturę i spokój. ;p

Isiulek 27.08.2008 13:50

Studenci ofc xD ale gdzie Oni są ? O.o ;p

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:25.