TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Własny Biznes - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28334)

Hippo 07.04.2006 08:08

Witam, mam pytanie. Otoz jak ustawic u pracownika zeby byl kierownikiem? i da sie na parceli prywatnej zeby byl kierownik czy nie za bardzo?

Lea 07.04.2006 10:14

Cytat:

Napisał Hippo
Witam, mam pytanie. Otoz jak ustawic u pracownika zeby byl kierownikiem? i da sie na parceli prywatnej zeby byl kierownik czy nie za bardzo?

Oczywiscie ze sie da. Tyle tylko ze kandydat na kierownika musi miec odpowiednia ilosc rang. Ja u swoich wybieram takich pracownikow ktorzy maja jedna zlota i druga srebrna range

NaNiKo 07.04.2006 21:51

Cytat:

Napisał Hippo

Na parceli prywatnej (przedsiembiorstwo domowe) nie można zrobić pracownika kierownikiem. Samemu trzeba zajmować się firmą.

foka94 09.04.2006 07:12

Sługus,magazynowanie i winda

No więc tak:

1.Zbudowałam drugiego Sługusa i dałam płeć męską.Miałam złotą odznakę w sprzedawaniu,złotą w robotach,srebrną florzystki i srebrną w robieniu zabawek a on odziedziczył:
srebrną w obsługiwaniu klientów przy kasie
brązową w magazyniowaniu
No to jakim cudem,jak ja ani jednej ani drugiej odznaki nie mam(moja simka w ząb w ząb nie zna się na kasach i na magazynowaniu :P )

2.Zatrudniłam magazyniera(jakby coś->sorrki za błąd ortograficzny xP ) a ten to mi tylko postał trochę,wydarł się na simkę i porzucił pracę.
Później zatrudniłam babkę od magazynowania-> podobnie jak z facetem,tylko uzupełniła JEDEN PRZEDMIOT!!
Ja nie wiem,co się z nimi dzieje.
Mam sługusa,który umie magazynować,ale ja chcę,żeby on pomagał mi sprzedawać i gotować!!
Czemu tak się dzieje z ludźmi od magazynowania??

3.Zbudowałam widnę(na górze winda na dole szyb) i kazałam simce jechać na piętro.Zaczęła tupać,tak jakby nie mogła się tam dostać.
No to zbudowałam odwrotnie(na dole winda,a na górze szyb)
Skutek->identyczny.
Pojechać nie chciała.
To co ja mogę zrobić,żeby mi ta to durne piętro pojechała??

PS:Z góry thx za odpowiedzi

Kira 09.04.2006 11:52

3.Ja zrobiłam tak tylko na pierwszym piętrze dałem winde i na drugim winde i bez szybu.Moze zadziała.

Sacline 09.04.2006 12:32

3.Szyb jest od tego ze masz 3 piętra na dole sklep ,wyzej nic i i ostatnie dom.Np:chcerz aby sims pojechal na 3 piętro i zeby ni bylo dostępu na 2

Kladź 19.04.2006 19:09

Mam pytanie ...
Czy w WB jest jakis nowy kod, żeby zamienić parcelę mieszkalną na np. parcelę publiczną ? Bo ten changeLotZoning nie działa :/ Bardzo mi na tym zależy :/
Wie ktoś ._. ?

Pawlq 19.04.2006 19:39

a może wielkość litek jest u ciebie ważna!?

Lea 19.04.2006 20:07

Cytat:

Napisał Kladź
Mam pytanie ...
Czy w WB jest jakis nowy kod, żeby zamienić parcelę mieszkalną na np. parcelę publiczną ? Bo ten changeLotZoning nie działa :/ Bardzo mi na tym zależy :/
Wie ktoś ._. ?

A dajesz po tym residental lub community lub greek lub dorn lub secretsociety?

Pawlq 19.04.2006 20:42

Cytat:

Napisał Lea
A dajesz po tym residental lub community lub greek lub dorn lub secretsociety?

Tłumacze:

changeLotZoning residential - Mieszkalną
changeLotZoning community - Publiczna
changeLotZoning greek - Bractwo studenckie
changeLotZoning dorm - Akademik
changeLotZoning secretsociety - Tajne stowarzyszenie

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:44.