![]() |
Odp: Czy gra mi pójdzie?
Nawet bez przycięć. Mam słabszą kartę (8400), słabszy procesor (Intel Pentium Dual 1.6), instalowałam Simy na Viście i nawet ładnie chodziło. W dodatku, instalowałam je na lapie.
|
Procesora słabszego nie masz.
Nie zawsze należy patrzeć na ilość mhz by stwierdzić który procesor jest lepszy. http://benchit.pl/procesory/porownanie/usun/19 Tutaj porównanie Intel pentium D 2.8 oraz Pentium Dual-Core E2140 1.6 Jak widać Dual-Core e2140 wypada trochę lepiej niż pentium D. :) |
Cytat:
Ok, gra zamówiona, w tygodniu jakoś myślę dojdzie. |
Cytat:
|
Witam wszystkich serdecznie. Możecie mi napisać, czy TS3 pójdzie mi na moim
sprzęcie bo nie wiem, czy jest sens kupować. Moje parametry: AMD Athlon 64x2 Dual Core processor 3800+ 2,01GHz 2 GB RAM NVIDIA GeForce 7900 GS. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
Gra będzie chodzić płynnie ale na pewno nie na wysokich ustawieniach graficznych.
Powiedziałbym, że na nisko/średnich. Problem leży głównie przy karcie graficznej. No i może procesor mógłbym być lepszy, ale wydaje mi się że do tej gry chyba wystarczy. Tak przy okazji śmieszą mnie wymagania rekomendowane gry Pentium 4 2.4 GHz, 1.5 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 6800) Na takim sprzęcie zagrałoby się co najwyżej na nisko/średnich ustawieniach i jeszcze by przycinało :) |
Kupuje laptopa Mac i chce się dowiedzieć na jakich detalach pojdzie:
MacBook Pro procesor Intel Core 2 Duo 2.8GHz karta graficzna NVIDIA GeForce 9600M GT pamięć operacyjna 4 GB DDR3 (komp niby dobry ale z macami są czasem problemy) |
Nie sądzę aby sam system operacyjny miał jakoś szczególnie wypłynąć na wydajność rozgrywki, szczególnie przy 4gb ram. W dodatku simsy są kompatybilne z mac, więc nie powinno być problemu.
Jeśli chodzi o tą mobilną kartę GeForce 9600M GT w osiągach jest trochę gorsza od gf 9600 GT. Dla przykładu GF9600 GT - W grze Crysis- ustawienia High [wysokie] 25 FPS GF9600M GT - W grze Crysis- ustawienia High - 13FPS Więc jak widać różnica jest, ale simsy i tak na pewno Ci na najwyższych pójdę, więc bez obaw :) Oczywiście rozumiem, że komputer ma służyć do pracy, tak ? Bo mac zbyt dużej ilości gier nie obsługuje. Ale simsy są do tego systemu przystosowane. |
Kowalino - Mac'a dostaję dlatego się pytam, jakbym kupował to bym sam dobierał :).
Kompa mam osobnego do gier więc tutaj problemu też nie widzę. |
Mam laptopa Acer. Procesor: Intel Pentium Dual-Core 2,1 GHz, Pamięć RAM:3 GB, Pojemność dysku: 250 GB, Model karty graficznej: Radeon HD4570. Powinna pójść ale mam zatrzeżenia do karty. Pomóżcie!!!
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:00. |