TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

Starlight 08.12.2009 20:35

Odp: Pytania i Odpowiedzi

skad mogę wziąć Wieże Eiffle?

Levkoni 08.12.2009 20:39

Wpisujesz kod testingcheatsenabled true, potem wpisujesz kod buydebug on, wchodzisz w tryb kupowania mebli, będzie tam nowa ikonka "znak zapytania" i tam są wszystkie obiekty, których twórcy użyli przy tworzeniu terenów podróży, gdzieś tam będzie też wieża Eiffel'a :D Ponoć niektórym wchodzi to bez kodu testingcheatsebaled true, ale to już sama sobie sprawdzisz czy będzie on konieczny czy nie.

agnieszka130187 08.12.2009 23:12

Mam 10 poziom wędkowania i nie natrafiłam na żadne miejsce w którym są ryby mimie, dlatego pytam gdzie dokładnie można je znaleźć. Również we Francji po jednym dniu sprzedawcy nie ma, mało tego dał mi do wykonania zadanie i teraz nie mogę go skończyć, bo tego kolesia nie ma.... mi również Simy z wakacji młodsze wracają....
A gdzie wieża Eiffla ślepa jestem, ale jej nie widzę, a ponoć jest.... ehhh bez łatki chyba nie pogram. :(

Levkoni 08.12.2009 23:54

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1165863)
Mam 10 poziom wędkowania i nie natrafiłam na żadne miejsce w którym są ryby mimie, dlatego pytam gdzie dokładnie można je znaleźć. Również we Francji po jednym dniu sprzedawcy nie ma, mało tego dał mi do wykonania zadanie i teraz nie mogę go skończyć, bo tego kolesia nie ma.... mi również Simy z wakacji młodsze wracają....
A gdzie wieża Eiffel'a ślepa jestem, ale jej nie widzę, a ponoć jest.... ehhh bez łatki chyba nie pogram. :(

Wieża Eiffla jest poza miastem z tego co wiem (nie byłem jeszcze we Francji), musisz po prostu tak widok ustawić, żeby było widać horyzont i poszukać, będzie widać ją. Oczywiście nie da się jej zwiedzić. Możesz też wpisać kod buydebug on i w trybie kupowania, pod ikonką znaku zapytania będziesz miała obiekty z miast podróżniczych i tam też możesz sobie "kupić" wierzę Eiffel'a tak jak opisałem wyżej. Jest tam na pewno, musisz dobrze poszukać, nie pamiętam tylko w której kategorii bo tam są kategorie, ale chyba w tej pierwszej.

Fizzly 09.12.2009 03:26

Też nie znalazłem wieży Eiffla we Francji. Mało tego, Francja to chyba najbardziej "uwalona" okolica podróży. ;) Wiem tyle, że jest na pewno: w budynkach niedostępnych w normalnym budowaniu jest zarówno wieża Eiffla, jak i Łuk Triumfalny! :)

Mamełe 09.12.2009 11:40

Miał ktoś okazję z kluczem do grobowca Isael i z kluczem do grobowca Jana Nectaux? Oba są pod nektarnią. Już trzeci raz mój sim siedzi we Francji i nadal nie może dostać tych okazji, tylko ciągle mu nektar każą robić :/

sephora 09.12.2009 12:51

Cytat:

Napisał HNL (Post 1165543)
Moja Simka zamieniła się w mumię - wystarczyły dwie noce w przeklętym sarkofagu. Było fajnie, ot taka nowość. Po kilkunastu simowych dniach zaczęło mnie denerwować jej wolne poruszanie się więc postanowiłam przywrócić jej pierwotny wygląd. No i tu pojawił się problem. Simka, owszem, wygląda normalnie natomiast dalej porusza się jak paralityk. Zabawne, ale na dłuższą metę denerwujące. Ktoś też miał może taki problem?
Dodam jeszcze, że podczas podróży Simka zachowuje się normalnie.
I jeszcze jedno pytanie. Kiedy składałam pierwszy sarkofag w grze pojawiła mi się na nim opcja "Przywołaj mumię". Akurat nie skorzystałam, zostawiłam sobie tą przyjemność na później. Ale potem ta komenda już nigdy się nie pojawiła (na żadnym z sarkofagów). Błąd, czy da się to jakoś rozwiązać?

o tym wogole nie slyszalam! po prostu simka spala w jakims sarkofagu? czy konkretnym? :)
ja mialam tylko klatwe od mumii ;p

HNL 09.12.2009 14:07

Tak, Simka spała w sarkofagu. Złożyłam go z części znalezionych w grobowcach - za którymś razem trafił mi się Przeklęty Sarkofag Królów. Wygląda tak:

[IMG]http://i47.************/33boea8.jpg[/IMG]

Żeby odwrócić "efekt mumii", trzeba się przespać w Błogosławionym Sarkofagu Królów. No i właśnie mam taki problem, że wygląd Simki powrócił, ale zachowanie się nie zmieniło. Nawet mieszkańcy miasta nadal mają odruch wymiotny na jej widok :D Co dziwne, podczas podróży wszystko wraca do normy (a w SV mam dalej powtórkę z rozrywki).

Offelka 09.12.2009 15:05

Hmm
Jestem w Francji i dostałam zadanie sprawdzenia piwnicy. Schodzę do piwnicy, wkładam klucz, przechodze przez drzwi i nie wiem co dalej.

Mam 3 posągi i 2 kolorowe dywany niebieski i czerwony, próbowałam poustawiac te posągi na rózne sposooby ale drzwi sie nie chcą otworzyc, wie ktos co trzeba zrobić?

Mamełe 09.12.2009 15:23

Cytat:

Napisał Offelka (Post 1165928)
Hmm
Jestem w Francji i dostałam zadanie sprawdzenia piwnicy. Schodzę do piwnicy, wkładam klucz, przechodze przez drzwi i nie wiem co dalej.

Mam 3 posągi i 2 kolorowe dywany niebieski i czerwony, próbowałam poustawiac te posągi na rózne sposooby ale drzwi sie nie chcą otworzyc, wie ktos co trzeba zrobić?

Najlepiej jakbys dała screen

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:16.