![]() |
Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?
Moim zdaniem powinni dodać fokarium. I żeby było tam sporo osób, nie ty i jakiś dzieciak który zabłądził w drodze do domu :P
- Dzikie zwierzęta. Nie tylko jelenie które są w zwierzakach, tylko np: Dzik, zając, łoś. - Agresywne zwierzęta, jak np: Wilk, niedźwiedź- Atakowały by naszego sima. - Może samobójstwo? Skoczenie z mostu np :P - Trzepanie dywanów |
Już to widzę, jak w grze 'dla dzieci' dają możliwość samobójstwa ;)
Fokarium, delfinarium itd, itp... To może po prostu zoo? Raczej wolno chodzących, dzikich i niebezpiecznych zwierząt nie będzie. Starczy, że niedźwiedź jest w katakumbach i po zetknięciu z nim Sim jest osmalony :P |
1. Grafika - totalnie do poprawy w kolejnej odsłonie. O ile przeskok z "pierwszej generacji" na dwójkę był ogromny tak z 2 na 3 już nie koniecznie. Delikatne poprawki 'kosmetyczne' ale bez szału. Nie wiem czy to co pokazują na YT odnośnie trailerów TS4 (http://www.youtube.com/watch?v=bH5zl2W8Fz4) to prawda czy też filmy z innych gier ale jeśli to prawda to będzie to na prawdę duży skok. Sama motoryka jest wyraźnie poprawiona.
2. Tryb budowy - jeśli ktoś zna historię TS to wie, że od początku ta gra miała skupiać się na budowaniu, urządzaniu i planowaniu. Brakuje mi możliwości tworzenia okrągłych ścian, wyboru wysokości murów i wielu innych być może mało istotnych 'szczegółów' ale dla bardziej wymagających graczy. 3. Tryb kupowania - ustawianie mebli, urządzeń itp., co prawda można ustawić pod kątem ale dlaczego by nie obracać obiektem dowolnie ? Całe 360* dałoby ciekawe możliwości :) 4. Multiplayer - ehhh temat poruszony już przy 1 części. Z tego co pamiętam ruszyło to tylko w USA i też nie było szału. Gra z innymi graczami z pełną kontrolą interakcji między simami...np. inny gracz wybiera interakcję gry i my decydujemy czy gramy czy nie z możliwością różnych negacji lub też akceptacji. Dlaczego o interakcjach mają decydować tylko nastrój sima, stopień zażyłości itd.? 5. Zmiana profilu gry - otwarcie gry dla szerszej grupy ludzi. Nie tylko dla dzieci bo jak widać jest sporo osób starszych, które grają i oczekują czegoś więcej a nie tylko tego pięknego simowego świata, który jest nam oferowany od początku. Jak ktoś wcześniej wspomniał - choroby, wypadki losowe itd. 6. Kontrola pracy - nie tylko dzięki dodatkowi kariera, gdzie kierujemy naszym podopiecznym podczas jego pracy . Dlaczego by nie kontrolować naszego Sima podczas operacji, patrolu czy pracy w biurze ? Na razie tyle. Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę ;) |
2. Brakuje możliwości budowania półpięter bez kombinowania itp.. Zwykła ściana powinna się też bez problemu łączyć z tarasem, itd., itp.. Mało tej elastyczności w budowie mamy.
3. Akurat te 360 stopni jest, wystarczy z Altem kręcić obiektem. Mnie brakuje lustrzanego odbicia przedmiotów. 5. najlepiej w formie dodatku Sims4 18+ ;) A w podstawowej wersji - dobrze znany nam idealistyczny simowy świat ;) 6. ale żeby to było dowolne, dla mnie byłoby to męczące - ja się cieszę, jak raz na jakiś czas sim mi zniknie w dziupli :) Jednakże taka 'gra w grze' mogłaby być problematyczna ;) |
Hehe taaa 18+ :P
Może nieco problematyczne ale za to ciekawe i rozwojowe. Niemniej jednak ja liczę na możliwość gry w sieci ;) |
18+ w sensie, że będą makabryczniejsze sceny, trudniejsze realne życie, a nie XXX :D
|
@ginsei haha :D głodnemu chleb na myśli haha xD
Makabryczne hmm no nie sądzę... Chociaż w takim dodatku jak "Nie z tego świata" brakuje tego...Oprócz tych wstrętnych zombiaków, które drą się pod oknami nie ma nic :P |
Głodny głodnemu wypomni ;)
Makabryczniejsze, w sensie, że byłyby wypadki i np. ranni po wypadkach ;) |
Kto śledzi na bieżącą politykę firmy EA która ma na celu wyciągniecie jeszcze większej ilości pieniędzy od graczy, ograniczenie piractwa oraz handlu używanymi kopiami gier i kto przypatruje się kolejnej odsłonie legendarnego Sim City ten wie czego można się spodziewać po 4 części The Sims.
Wspomniane EA bacznie obserwowało nowe zjawisko które od pewne czasu jest obecne na rynku, chodzi mianowicie o "onlinowość" gier dla pojedynczego gracza. Na czym to polega, otóż gry do działania wymagają stałego połączenia z internetem w chwili gry tracimy do niego dostęp gra natychmiast przestaje działać, dzieje się to z prostego powodu, nasz komputer na którym gramy wykonuje jedynie obliczenia związane z grafiką i podstawowymi interakcjami w grze, wszelkie dane o tym jak ma się zachowywać dany obiekt(np postacie) są generowane przez serwer i przesyłane do naszego pc. Jakie korzyści niesie to dla producenta, oto kilka z nich. - piraci nie mają możliwości złamać zabezpieczeń, gdyż sama gra na komputerze nie zawiera wszystkich danych do działania bez pomocy serwerów producenta - ograniczenie handlu używanymi gra(przypisuje się do naszego konta u producenta i tylko z nim działa, no chyba, że ktoś sprzeda je z grą tj całe konto Origin) - mocne ograniczenie a być może nawet odcięcie graczy od sceny moderskiej (gra może sprawdzać pliki i blokować modyfikacje), ma to na celu wymuszenie korzystania z wyłącznie jedynej słusznej drogi ich zdobywania czyli sklepu online - liczne funkcje społecznościowe wzmagają rywalizację(widzę co osoba X kupiła i ma, to nie będę gorszy i również kupię), to oznacza więcej kochanych pieniążków zdobytych na graczach Ponury scenariusz prawda? Niestety to dzieje się już teraz, pierwszym tytułem od EA który będzie tak wyglądać jest nowe Sim City 5. Niestety obawiam się, że z The Sims 4 będzie podobnie, no chyba, że fani zaprotestują swoimi portfelami i ten eksperyment z SC5 nie wypali. |
Hm... niektore wasze pomysly to sa dosc przerazajaace, a czesc nie jest do zrealizowania nawet w grze komputerowej :P
Mi brakuje w trojce kilku rzeczy.... - INTERAKCJI. Przeciez to jest symulacja zycia. Zyjac mamy mnostwo mozliwosci interakcji z roznymi przedmiotami. Powinny byc unikalne zachowania dla roznych cech Simow. Sim jest leniwy? To niech zdarzy mu sie, ze nie zamknie szafy, gdy bedzie zmienial ubranie. Sim jest schludny? No to niech bedzie pedantem, niech krzyczy na tych, ktorzy nie pozmywaja naczyn po obiedzie. - Interakcje z Simami. Powinno byc mnostwo, mnostwo interakcji. EA powinno zaczac od glupich wyborow tematu rozmowy (jak to bylo w simsach 2), przejsc przez rozne mozliwosci przytulenia, czy gestow przy powitaniach (to rowniez bylo w sims 2) a nastepnie do opowiadania roznych zartow na dowolne tematy. Moja simka ma chlopaka? To niech usiadzie mu na kolanach i niech podczas tego rozmawiaja. -Interakcje osob trzecich/zwierzat. Zwierzeta ograniczaja sie do jedzenia, czasem zabawy i biegania wkolo. Powinni to rozszerzyc do lezenia np pod stolem, weszenia po domu, przydaloby sie wiecej interakcji miedzy zwierzetami. Pies z psem teraz maja niewiele mozliwosci zabawy, tak samo pies z kotem. Co do interakcji osob trzecich to chodzi mi o to, ze gdy wlaczamy ogolnie wolna wole, ale wylaczajac ja jednoczesnie przy aktywnym simie to ci Simowie ktorymi nie mamy zamiaru sterowac powinni prowadzic normalne zycie. Ale realistyczne! Tymczasem teraz jak wlaczymy im wolna wole to co robia? Czasem cos zjedza, czasem poczytaja ksiazke... A niech cie zdrowy rozsadek broni przed kupnem trampoliny! Wtedy sim z wolna wola skacze... i skacze... i skacze... Fajnie jakby w nowej czesci sim z wolna wola przepadl gdzies na cala noc, wrocil po paru drinkach, zepsul umywalke czy toalete, polozyl sie spac nie do swojego lozka... :D -Pogoda. Bez watpienia powinna byc dostepna od razu, bez zabawy w glupie dodatki. Przeciez to integralna czesc swiata, jak mozna w ogole robic swiat bez pogody? -Meble. Jesli graficy z EA nie potrafia zrobic naprawde ladnych, wygladajacych realistycznie mebli to niech nie robia. Jest tyle stron z naprawde ladnymi meblami, ich autorzy polowe by wzieli za mozliwosc pracy dla EA. :) (tak, wiem ze to dosc utopijna wizja) -Z pewnoscia wiecej karier niz w trojce. Niech simy pracuja w kroliczych norach, ale ja marze miec psychologa w domu. Nie wiem co wiecej chcialam dodac, bo nazbieralo by sie tego o wiele wiecej. Sims 4 powinno byc polaczeniem wszystkich dodatkow, ktore obecnie wyszly (moze oprocz tych magicznych), powinien byc rozszerzony dostep do nauki czy pracy, swieta czy tez dni wolne jak w CPR, na starcie wiecej zwierzat, pogoda, rozbudowany system interakcji, zwiazkow z simami (by bylo ciezej je pozyskac, ale rowniez trudniej stracic, by nie kazdy sasiad byl w naszych kontaktach tylko tacy ktorych choc troszke juz znamy), bardziej realistyczne awanse, ktore by cos zmienialy w zyciu simow itp, itd... ;) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:35. |