TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

carineesz 21.09.2012 16:43

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał xMalwina (Post 1581832)
Mam problem z pracą mojej Nadyi. :( Jest światowej sławy chirurgiem, ale nie dopilnowałam jej i ją zdegradowali do neurologa. Kłopot w tym, że praca teraz wymaga, żeby 24/7 była w pracy ;| Nie wiem co to za bug, ale jak tylko skończy pracę, natychmiast pojawia się informacja "Opuszcza pracę!". Nie wiem, co robić. :|

Ja w takich sytuacjach porzucam pracę (oczywiście Simem) przez telefon i potem, klikając na skrzynkę pocztową z Shiftem, ustalam ponownie karierę i jej poziom ;)

EDIT: Chciałabym się na szybko zapytać, co daje zatrute jabłko (u czarownicy/ka), bo nie ogarniam? :P

Laselight 21.09.2012 16:52

Jest okropnej jakości.

carineesz 21.09.2012 16:55

Aha :) Wolałam się zapytać, niż przez przypadek np. zabić jakiegos sima (a układam fabułę miasta, więc nie chce bezsensownie zabijać Simów ;))

@down - Dzięki za info :)

Kędziorek 21.09.2012 17:40

Po zjedzeniu zatrutego jabłka sim mdleje i na 2 godziny ma negatywny nastrójnik -50, po czym wymiotuje.. Szkoda, że na serio nie otruwa;)

Meona 22.09.2012 08:35

skąd wytrzasnąć rubin? potrzebny mi do eliksiru. (oprócz komisu)

Angie60 22.09.2012 08:37

1.Czy wilkołaki przemieniają się raz w sima raz w wilkołaka ?
2.Czy wilkołak może przemienić innego sima w wilkołaka ?
3.Czy dziecko wilkołaków odziedziczy po nich wilkołactwo?

Jeżeli są błędy to przepraszam.

Meona 22.09.2012 08:46

3. Jeśli oboje rodziców to wilkołaki, dzieciak też będzie wilkołakiem.

redmoon 22.09.2012 09:09

Angie60,
1. Można kontrolować przemiany, jednak podczas pełni lub gdy wilkołak ma zły nastrój ma wymuszoną przemianę
2. Tak

carineesz 22.09.2012 11:43

Cytat:

Napisał Meona (Post 1582280)
skąd wytrzasnąć rubin? potrzebny mi do eliksiru. (oprócz komisu)

Ja zawsze znajduję w różnych miejscach w mieście, najczęściej z Pomocnikiem Kolekcjonera (jest łatwiej).

Meona 23.09.2012 08:55

musiałam przenieść rodzinę na nowy zapis (zapisanie gry w pełnię) i wybrałam AP, ponieważ MF mi się znudziło :P no ok wstawiam ich nowy dom, wprowadzam i gram. pech chciał, że nie zapisałam gry no i oczywiście musiała się wyłączyć. świetnie. robię wszystko od nowa.. zdążyłam przestawić dom tak jak należy i znów się wyłącza.. wcześniej(przed NZTŚ) też tak miałam przez jakiś czas, ale później się uspokoiło. a może AP mam zbugowane? ;/ no, bo ja głównie grałam na zapisie w SV (jeśli w ogóle grałam, bo przed NZTŚ strasznie rzadko.)... co zrobić żeby temu zapobiec? ja naprawdę nie mam cierpliwości ciągle robić tego od nowa, bo nawet nie zdążę wejść do edycji miasta, żeby to zapisać, a tu pyk i pulpit.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:59.