![]() |
Odp: Forumowa Mafia
Byłam już blisko mojej chałupy. Im dłużej byłam na Atlantydzie tym bardziej nie lubiłam tego domu. Ktoś szedł w przeciwną stronę. I... tak jakby przyglądał sie mi. proszę, nie, chcę spać....
|
im dłużej tu jestem, tym mniej mi się tutaj podoba - przebiegło mi przez myśl. nie bardzo zdawałam sobie sprawę dokąd idę, jednak nie zwracałam na to zbytniej uwagi.
|
wyszłam z domu, aby sprawdzić, czy coś się działo. niestety, nie zauważyłam nic. rozejrzałam się po okolicy. Wszystko wskazywało na to, że niepotrzebnie się obawiam. Jednak dzisiejszej nocy nie mogłam zasnąć.
|
uslyszalem glos z glosnikow
samoprzyczepny mikrofon, ktoty wyladowal na ubraniu Chrupa dziala napisalem do niego jeszcze ,,Kochany, wszystko slyszalem. z Twojej przyjaviolki zostanie tylko 90-letnia baba, daje jej max 2 dni, uwierz. nastepny Ty. pomiedzy Wami jest jeden Wraith. odd niego wiem najwiecej o Was, wiec opanuj sie! jeszcze jedno sslowo do tej Cherrie, a zginiesz jako pierwszy! '' |
- Wiesz, mam przy sobie płytę z filmem "Mama Mia". Co sądzisz o obejrzeniu go? Ze mną?
|
Noc była spokojna, spało mi się bardzo dobrze. Kwatera jest lepsza, niż ją sobie wyobrażałam. Po zjedzeniu śniadania wysłano mnie do laboratorium, bym zbadała odnalezione na planecie szczątki zwierząt, które żyły tutaj przed zatopieniem. Po ciężkiej i długiej pracy poszłam do sali treningowej, gdzie spędziłam resztę dnia. Wracając do kwatery miałam nadzieję, że znajdę kogoś, z kim będę mogła pogadać, bo póki co - moimi jedynymi przyjaciółmi są kości i worki treningowe.
|
- Hmm, brzmi ciekawie! - odrzekłam z uśmiechem - tylko, że... Gdzie ty tak właściwie mieszkasz?
|
Nagle rozległ się jakiś krzyk. Zerwałam się z tarasu i ruszyłam do środka...
|
Myślałam o tym, żeby przejść się na taras, by przed snem spojrzeć jeszcze na bezkresny ocean, ale zmieniłam zdanie. Sama nie wiem dlaczego, ale zaczęłam odczuwać jakiś niepokój. Zmarszczyłam brwi. Co się dzieje? Rozejrzałam się po twarzach przechodzących ludzi. Widać było wyraźnie, że również odczuwali jakiś niewytłumaczalny strach, jakby niebezpieczeństwo kryło się tuż za rogiem. Położyłam dłoń na kaburze. Przezorny zawsze ubezpieczony. Postanowiłam przejść na poziom mieszkalny, może tam znajdę odpowiedź.
|
Ten Maqryll myślał, że jestem takim idiotą, żeby nie zobaczyć jego mikrofonu... Ten koleś był agresywny, musiałem natychmiast coś zrobić. Wpadłem nawet na pewien pomysł...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:24. |