TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

dave1002 08.01.2015 15:27

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

Mam problem z tym że już 3 razy urodziły mi się bliźniaki i cały czas chłopiec i dziewczynka

Sqiera 08.01.2015 15:34

Cytat:

Napisał dave1002 (Post 1844432)
Mam problem z tym że już 3 razy urodziły mi się bliźniaki i cały czas chłopiec i dziewczynka

Ja ci zazdroszczę, że masz mieszane bliźniaki. Sama bym tak chciała.

April Black 08.01.2015 16:04

Cytat:

Napisał Sweet rabbit (Post 1844172)
Witam, mam problem z "cudowną zamianą simów". Stworzyłam najpierw simkę, nazwijmy ją Pierwszą Agnieszką :D. Wyszła ona za mąż za Marcina. Potem stworzyłam Drugą Agnieszkę i Agatę jako małżeństwo. Podczas tworzenia Drugiej Agnieszki pobrałam tą pierwszą z galerii i trochę pozmieniałam. Wprowadziłam Drugą Agnieszkę i Agatę na parcelę. Po zbudowaniu domu zapisałam grę :( Nie grałam nimi, tylko wróciłam do Pierwszej Agnieszki i Marcina. Okazało się, że Pierwsza Agnieszka stała się Drugą Agnieszką, mieszka w dwóch domach i jest żoną Agaty i Marcina. Pierwsza Agnieszka zniknęła, Druga Agnieszka w rodzinie Marcina ma portret sima (to na dole) na biało (tak jakby była w pracy), a ja nie wiem co robić.
Czyli w skrócie Pierwsza Agnieszka jest teraz tą drugą, mieszka w dwóch domach i jest żoną dwóch osób :D
Dodam jeszcze, że gdy weszłam w rodzinę Marcina to on miał ją na pasku znajomych, a ona go nie, a jak się poznali to ona miała zaznaczone, że są małżeństwem :p
Próbowałam już edytować ją kodem w CAS, ale włączała mi się rodzina z Agatą (to samo było po zaakceptowaniu lub anulowaniu).

Miałam dokładnie ten sam problem (nawet założyłam temat, o tutaj -> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67604). Próbowałam na wszelkie sposoby to odkręcić, ale niestety, jedynym rozwiązaniem jakie znalazłam było usunięcie problematycznego Sima i stworzenie go na nowo, a zaginioną Simkę przywróciłam z galerii. O ile mi wiadomo, to innego wyjścia nie ma, jeśli już zapisałaś grę :(

Filleable 10.01.2015 01:44

Pomóżcie. :( Origin twierdzi, że gra jest zaktualizowna, a przy kliknięciu "play", włącza mi się CAS. :/

http://sc-cdn.scaleengine.net/i/9b1a...8587f044df.png

Sweet rabbit 10.01.2015 15:26

Cytat:

Napisał April Black (Post 1844435)
Miałam dokładnie ten sam problem (nawet założyłam temat, o tutaj -> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67604). Próbowałam na wszelkie sposoby to odkręcić, ale niestety, jedynym rozwiązaniem jakie znalazłam było usunięcie problematycznego Sima i stworzenie go na nowo, a zaginioną Simkę przywróciłam z galerii. O ile mi wiadomo, to innego wyjścia nie ma, jeśli już zapisałaś grę :(

Już nie ważne zrobiłam reinstalkę :)

Lenox91 11.01.2015 17:17

Witam. Wczoraj zakupiłem The Sims 4 edycja limitowana i po instalacji klikając na "graj", czy odpaleniu .exe jako admin nic się nie dzieje.

Mój sprzęt.
Laptop Lenovo, proc: Intel(R) Core(TM) i7-3632QM CPU @ 2.20GHz
Zainstalowana pamięć RAM: 8GB (Dostępna 7,86GB)
System operacyjny 64-bitowy, procesor x64

Karty graficzne:
Intel(R) HD Graphics 4000
NVIDIA GrForce GT 645M

Miejsca na dysku w ch..oinke i więcej
Instalowałem Visual C++ 64x i 86x
Po odinstalowaniu The Sims 4 użyłem CC Cleaner i wyczyściłem rejestr.
Zainstalowałem Directx ze strony microsoft.com/pl
Nie kontaktowałem się jeszcze z EA, ale na pewno tam zadzwonię w poniedziałek, jeśli ktoś miałby chęć mi pomóc i wie jak, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

Dodałem także the sims 4.exe i plik z folderu Core do wyjątków, uruchamiałem grę w trybie offline i z wyłączonym antywirusem.

Hebe 11.01.2015 17:45

Odp: The Sims 4 nie włącza się

Podstawowe pytanie: próbowałeś włączyć grę w trybie zgodności?
Podstawowe pytanie nr 2: czy podczas uruchomienia gry miałeś połączenie z internetem i byłeś zalogowany w Orgin?

Lenox91 11.01.2015 18:11

1. Tak próbowałem uruchomić grę w trybie zgodności z Win 7, XP (Service Pack 3), Win 8
2. Tak miałem połączenie i cały czas jestem zalogowany w Origin, podczas uruchamiania gry także.

A czemu w menadżerze urządzeń pokazuje mi proces The Sims4 (32 bity)?
Co oznacza to 32 bity? Tak tylko pytam bo się nie znam, masz jeszcze jakies pomysły co mógłbym zrobić w tej walce z tą grą? :cry:

Dodam jeszcze, że reinstalowałem, robiłem analize i czyściłem rejestr CC Cleanerem, zainstalowałem stery najnowsze do nvidii, directx'a, Visual C++ 86x i 64x.
Dodałem do wyjątków The Sims 4.exe w Avascie, oraz plik exe z folderu Core, próbowałem także uruchomić grę z wyłączonym Avastem oczywiście za każdym razem uruchamiam grę jako admin.

Hebe 11.01.2015 18:24

Cytat:

Napisał Lenox91 (Post 1844742)
1. Tak próbowałem uruchomić grę w trybie zgodności z Win 7, XP (Service Pack 3), Win 8
2. Tak miałem połączenie i cały czas jestem zalogowany w Origin, podczas uruchamiania gry także.

Myślę, że powinieneś opisać swój kłopot z grą na forum informatycznym, np. PClab, bo to nie jest typowy problem dla TS4 i być może coś jest nie tak z komputerem. Choć po ostatniej aktualizacji gra wariuje, więc kto wie?

Cytat:

A czemu w menadżerze urządzeń pokazuje mi proces The Sims4 (32 bity)?
Czy ikonka TS4 pokazuje ci się na pasku koło startu?

Cytat:

Co oznacza to 32 bity?
To znaczy, że gra ma silnik 32-bitowy, więc używa mniejszej ilości RAMu niż gry/programy z silnikiem 64-bitowym (co ma dobre i złe strony) ;)

Lenox91 11.01.2015 18:35

Cytat:

Napisał Hebe (Post 1844748)
Czy ikonka TS4 pokazuje ci się na pasku koło startu?

O może to jest sek a w nim dziura, właśnie nie pokazuje mi się ta ikonka, choć jak włączam TS4 to koło myszki kręci się kółeczko tak jakby myśli, a póżniej nic, lecz jak nie wyłącze procesu w menadżerze urządzeń to po jakiś dwóch minutach pojawia się ikonka TS4 na pasku i od razu znika a ekran robi się na ułamek sekundy czarny

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:04.