![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Cytat:
Z tym cytatem z wypowiedzi Mentosik. O emocjach już pisałam, a jeśli chodzi o wielozadaniowość, to zależy jakby to miało wyglądać. Bo w dwójce czy w trójce są już takie elementy (choćby na ten przykład z tym wspomnianym oglądaniem telewizji, leżąc w łóżku czy w trójce opalanie się + czytanie). Hehehe to chyba oczywiste że demo, które zawiera tylko CAS, śmiga jak ta la la. To wcale nie oznacza że cała gra też będzie dobrze chodzić. Liczę że jutro będą jakieś losowania dema, bo na weekend chyba sobie zrobili przerwę :D |
Cytat:
|
Chciałam jeszcze napisać o emocjach, otóż nie są one wcale takie nowe! Ja sobie gram teraz w dwójkę i jak np. każę Simowi oglądać TV, a ma jakoś tak punkty cech skonfigurowane, że tego nie lubi, to potrafi to całym sobą pokazać! Najpierw pokazuje palcem na siebie z takim grymasem, jakby chciał powiedzieć "Naprawdę muszę..?", a następnie idzie oglądać tą telewizję, ale z naburmuszoną miną i taki pochylony lekko. Moim zdaniem to są emocje. Były w jedynce, były w dwójce, i w trójce też są, choć dużo mniej. Jest to jedna ze spraw, które tak mnie irytują w polityce EA. Lekko odświeżają jakąś cechę gry (albo nawet nie), a potem to nagłaśniają, że to jest jakaś nowość, nigdy wcześniej tego nie było! No fakt, dodali jakiś tam system emocji, ale mnie to nie kręci. Gdybym była bogata, to kupiłabym tą grę z ciekawości, bądź z potrzeby kolekcjonowania Simsów, ale nie stać mnie na to by wydać 150-200 zł na grę, która bardzo mało mi się podoba, ale ma logo Simsów. Tak naprawdę to dobry tam jest tylko CAS... Szczerze, jak już mam porównywać, to i dwójka i trójka są lepsze od czwórki, może jedynie z jedynką mogłaby konkurować.
|
Najlepiej (dla mnie) by było, gdyby można było wrzucić do trójki czwórkowy wygląd simów, CAS i swobodne poruszanie się między światami oraz dwójkowe tworzenie własnej okolicy (w trójce to jest jakiś kosmos i nie ogarniam :D) i część interakcji/animacji. Wtedy byłabym ukontentowana. Niestety, tak się nie da.
|
Cytat:
Druga sprawa ... każdy medal ma dwie strony. Mam wrażenie, że niektórzy (bez wskazywania palcem), są ślepo zapatrzeni w wady gry tak, że nie potrafią dostrzec zalet (których ta gra nie jest przecież pozbawiona), a dodatkowo mają problem z tym, że inni te zalety widzą. To też nie jest w porządku, jednak zwolennicy gry nie obrażają przeciwników, a w drugą stronę się zdarzało. Ja grę sobie kupię, bo z dotychczasowych informacji więcej mi się podoba niż nie podoba. Ponadto chcę sama przekonać się, jaka faktycznie będzie gra i mam nadzieję, że się nie zawiodę. A to, że EA sobie z nami pogrywa, to wiadomo od wydania TS3 i jakoś bardziej oburzająca dla mnie była żałosna ilość mebli w dodatkach do TS3 niż brak basenów w podstawie czwórki. |
Ja np. nie kupię teraz 4. Pooglądam gameplaye i inne tego typu rzeczy, aż cena spadnie, bo ta co jest teraz jest dla mnie za wysoka. Mnie np. nie stać na taki wydatek teraz.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak przyjdzie 4 września będę miała równiutko 200 zł., czyli tyle ile kosztuje wersja premium, ale ciągle zastanawiam się czy warto ją kupować, czy jednak podstawową. Zawsze trochę taniej, no i okładka bardziej mi się podoba. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Jeśli chodzi o wygląd simów, to naprawdę czwórka podoba mi (mi) się najbardziej. Simowie stworzeni w czwórce są ładniejsi od tych dwójkowych i trójkowych. Jeśli chodzi o dwójkę, to większość fanowskich skinów i masek (jak dla mnie) świeci się jak psu jaja. Najładniejsze (według mnie) dwójkowe simy ma Muse w swoim fotostory (w stylu maxismatch). Z kolei w trójce można zrobić fajnych simów, ale wgranie CC grozi rozpitoleniem całej gry, więc ja osobiście wolę nie ryzykować. A w czwórkowym demie mam simów, którzy naprawdę (zaznaczę jeszcze raz: jak dla mnie) nie wymagają większych poprawek. Ok, oprócz włosów, im by się przydał solidny tuning.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:05. |