TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

NaNiKo 14.07.2014 16:41

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Nic nigdzie takiego nie widziałam, a biorąc pod uwagę to, że mają być 3 piętra+strych to czarno widzę jakieś bloki.

Mentosik57 14.07.2014 16:44

EA ciągle chwali się emocjami,casem,trybem budywy,EMOCJAMI (ciąg dalszy :P) i tak w kółko.Ja na 99% myślę,że bloków nie będzie,bo do tego przecież muszą wydać jakieś osiedlowe życie czy coś,przecież graczy nie można tak rozpieszczać.
Ps.O wymaganiach jest lekko ponad 1 stronę,a nie 10 stron :)

CzekoladowaZłośnica 14.07.2014 16:45

Kurcze :/. A szkoda.. Byłoby fajnie..
A czytaliście już na DOTSIM, że to drugie otoczenie ma się nazywać Oasis Springs i ma być na wzór przedmieścia Las Vegas? :)

Mentosik - Ta.., czytałam dzisiaj i to nie była jedna strona.. Poza tym zobacz ile jest lamentu na temat braku basenów i małych dzieci. Ja już się z tym pogodziłam, bo co innego pozostało? Czarna rozpacz jak to niektórzy robią? Od tego nie dodadzą na tych brakujących rzeczy. A lepsze pogodzenie się z tym niż pisanie i ubolewanie w każdym poście. Nie ma. Trudno się mówi...
Co zrobisz? Nic nie zrobisz...

Searle 14.07.2014 16:46

Ja jakoś szczególnie nie przejmuję sie tym, że nie będzie w podstawie basenów, samochodów czy małych dzieci - bo to dojdzie w kolejnych dodatkach, ale już np. ekranów ładowania nie zlikwidują - a to mnie najbardziej denerwuje.

CzekoladowaZłośnica 14.07.2014 16:50

Searle - Trudno się mówi. Nie mamy wpływu na to co robią twórcy. Woleli iść na łatwiznę niż się postarać i ulepszyć otwarty świat. Szkoda, bo pewnie nie liczyli się z takim oburzeniem fanów, a co za tym idzie mniejsza sprzedaż gry..

Mentosik57 14.07.2014 16:52

Cytat:

Napisał Searle (Post 1821243)
Ja jakoś szczególnie nie przejmuję sie tym, że nie będzie w podstawie basenów, samochodów czy małych dzieci - bo to dojdzie w kolejnych dodatkach, ale już np. ekranów ładowania nie zlikwidują - a to mnie najbardziej denerwuje.

No tak,dojdzie w dodatkach ,ale już samo to,że z tylu funkcji okroili grę przyprawia mnie o brak chęci do kupna gry.A po co gracze mają płacić dodatkowe pieniądze za taką podstawową rzecz,która powinna być od samej podstawy.Mnie bardziej boli brak kreatora stylu,niż np.basenów czy samochodów.A z tymi małymi dziećmi to aż przypomniały mi się czasy jedynki .Od niemowlęcia do dziecka,ahh:rolleyes:

@up
No,oburzenie jest ogromne.Czytałem też sobie zagraniczne fora i tam jest nie lepiej,jak tutaj.

CzekoladowaZłośnica 14.07.2014 17:00

Nie dziwie się, bo pod wieloma względami też jestem zawiedziona i oburzona, ale to nie powód żeby pisać w kółko o jednym i tym samym. Wiem, że twórcy ciągle tylko mówią o CAS i emocjach i, że stąd większość ma przypuszczenia, że w grze nie ma nic ciekawszego. Ale co to by była za frajda gdyby odsłonili całą kartę od razu. Z trybu budowania ukazał się jeden filmik. Dlaczego? Bo jak zobaczyli reakcje ludzi na brak basenów to stwierdzili pewnie, że co by nam nie pokazali to się nam nie spodoba. Powiedzieli przecież o różnych wysokościach ścian i fundamentów, ale jakoś większość o tym zapomniała.. A czy to nie jest fajne? W końcu każdy dom będzie mógł inaczej wyglądać. A odkąd sięgam pamięciom wielu fanów właśnie tego chciało w swojej grze.

Caesum 14.07.2014 17:10

Każdy się wypowiada od siebie, a że teraz głównie słyszy się o tym, co zostało usunięte, to nic dziwnego, że to jest najczęściej wspominane. Gdyby EA wyskoczyło z czymś nowym, jakimś filmikiem albo czym podobnym, to pewnie fani zaraz przedyskutowaliby go klatka po klatce, ale że EA tylko wyje o emocjach i CASie, to nic dziwnego, że wieje monotonnią. Nie każdy ma CASa, więc nie może sie wypowiedzieć, a i ci co mają już do bólu go poznali z materiałów promocyjnych, więc to też żadna nowość. Fenomenu emocji chyba też nikt nie rozumie, bo jak na razie nie widać w nich nic oryginalnego poza tym, że można umrzec od śmiechu(lol).
Na dobrą sprawę obecnie jedyne, co ciekawego się dzieje na scenie The Sims 4 to jest wtedy, gdy ktoś wrzuci komentarz o basenach na facebooku i rozpęta się wokół niego wojna. Tylko i wyłącznie dlatego dalej obserwuję facebooka the sims. :lol2: A i to ostatnio przycichło, mam wrazenie.

CzekoladowaZłośnica 14.07.2014 17:12

No jasne, bo The Sims 4 opiera się tylko na basenach, a raczej ich braku i robieniem wokół tego afery miesiąca, bo to przecież takie zabawne...

Piwusia 14.07.2014 17:15

I w końcu nie wiadomo co myśleć o tej grze, bo wciąż niewiele wiemy, zwłaszcza jeśli chodzi o tryb życia, który dla mnie jest najważniejszy. Te drugie miasteczko nazywa się podobnie jak trójkowe Oasis Landing, ponadto twórcy chyba zaczerpnęli inspirację stąd: http://www.oasisspringsvegas.com/ Niezbyt kreatywnie, ale może będzie takie małe Las Vegas w Simsach, niczego nie przesądzam. :p Trzymajmy kciuki za tą grę, że będzie naprawdę zadowalająca mimo niefajnych zagrywek twórców.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:15.