TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Nocne Życie - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22235)

berata 01.10.2005 20:41

Cytat:

Napisał KashW
Mam pewne pytanie:

Mam Simów, a NŻ jeszcze nie. Jeśli zainstaluję NŻ, to jak będę mogła ustawić tym starym Simom "Co kręci/odrzuca" ?

Simowie stworzeni przed zainstalowaniem dodatku będą to mieli ustawione losowo, ale w wyposażeniu mają 'Przenośny pojemnik NowyTy', dzięki któremu mogą zmieniać to, co ich kręci/odrzuca. Wystarczy kliknąć simem na siebie samego i wyprać opcję 'Wypij z przenośnego pojemnika NowyTy' i pojawi się okienko, w którym będzie można to ustawić. Sim z pojemnika może skorzystać tylko raz. Później zmienia już sobie to, co go kręci/odrzuca dzięki nowej maszynie za punkty aspiracji, czyli tak, jak to robią simowie stworzeni po zainstalowaniu NŻ.

Zaria 02.10.2005 14:26

Ja mam pytanie - gdzie można się zaopatrzyć w perfumy? (woda kolonska)

madziaq 02.10.2005 14:53

Cytat:

Napisał Zaria
Ja mam pytanie - gdzie można się zaopatrzyć w perfumy? (woda kolonska)

w sklepie 'druga skora' albo ' na rogu' stojak jest na blacie przy kasie

Gryska 02.10.2005 21:07

Cytat:

Napisał berata
Wątpię, żeby przeinstalowanie gry coś dało. Może to przez dodatki z neta, które powodują wiele najróżniejszych błędów w grze. Jeśli jakieś masz, to je przenieś z downloads w jakieś miejsce na komputerze i sprawdź, czy się uda bez nich. Spróbuj jeszcze wejść na jakąś inną pustą parcelę i tam zobacz, czy da się stawiać garaż. Może parcela, na której Twoja simka ma dom jest jakaś feralna i pomoże przeprowadzka? No i jeszcze jedno mi się nasuwa na myśl. Czy ogólnie działa Ci tryb budowania w grze? Jeśli nie, to na pewno podjazdu nie postawisz. Wybacz to pytanie, ale taka możliwość też istnieje. Jeśli nic z tego, co podałam nie pomoże, to już pojęcia nie mam. :|
I jakby co, to tutaj masz poradnik jak buduje się garaż. Może coś robisz nie tak?

Z trybem budowania ok. Takie rzeczy ponoć dzieją się z piratami, ale mnie to nie dotczy... :o)))
I już wiem, co się stało z tym podjazdem :o))) Może komuś się ta informacja przyda.Otóż: przy budowaniu podjazdu należy BEZWGLĘNIE wyłączyć funkcję "moveobjects". Wtedy łapka "puszcza" podjazd i wszystko jest ok.
Buziaki i dzięki za pomoc :o)))

kassia 03.10.2005 13:57

kody nie dzialaja :(

ja mam takie pytanko;
jak wiekszosc wie, grac w simsy z kodami jest o wiele fajniej i przyjemniej :) ja mam taki problem; jaka kombinacja klawiszy otworzyc okienko do wpisania kodow? mam simsy studia i nz i za nic ctrl + shift + c nie dziala ;/ zanim zainstalowalam oba dodatki wszystko dzialalo.... co to moze byc?

Kalasznikov 03.10.2005 19:28

Miałem ten sam problem. Jeśli masz zainstalowany program Cursor XP, a nie chcesz go kasować. To wejdż w panel sterowania->mysz->zakładka cursor XP-> Opcje->właściwości->Uruchom program Cursor XP za pomocą otwierasz to i klikasz delete.

Cytat:

Napisał herbatka
Mnie zadzalalo po kilkukrotnym uruchomieniu gry. Oni strasznie falszuja :)

Jeśli sim ma dużo punktów kreatywności to nie fałszuje.

berata edit: Nie pisze się 2 postów pod rząd!

Mgiełka 03.10.2005 19:41

Cytat:

Napisał kassia
ja mam takie pytanko;
jak wiekszosc wie, grac w simsy z kodami jest o wiele fajniej i przyjemniej :) ja mam taki problem; jaka kombinacja klawiszy otworzyc okienko do wpisania kodow? mam simsy studia i nz i za nic ctrl + shift + c nie dziala ;/ zanim zainstalowalam oba dodatki wszystko dzialalo.... co to moze byc?

Ja w jednej fajne gazecie (GameStarPlus) wyczytałam takie coś: "Uwaga! Jeśli okno konsoli nie pojawia się, wciśnij najpierw [Ctrl][Shift][B], a dopiero później [Ctrl][Shift][C].

Ja tego nie próbowała, bo nie mam alni na studiach ani nocnego życia, a w zwykłych mi działa normalnie [Ctrl][Shift][C]. B)

Zaria 05.10.2005 16:39

oka... ja mam znow dwa pytanie

1. o co chodzi z poczta milosna i jak ja "uzywac" / dostawac ja
2. o co chodzi z aspiracja smazonego sera :O byla cos takiego chyba

Lapis_Lasuli 05.10.2005 17:19

Cytat:

Napisał Zaria
oka... ja mam znow dwa pytanie

1. o co chodzi z poczta milosna i jak ja "uzywac" / dostawac ja
2. o co chodzi z aspiracja smazonego sera :O byla cos takiego chyba

1. Jej się chyba nie da używać. Po prostu po randce możesz dostać (bodaj) pachnący lub brzydko pachnący list, w zależności jaka była randka.
2. Po prostu, sim wiąże wszystko ze smażonym serem ;) chce jeść ser czy rzeczy serowe.

Zaria 05.10.2005 17:33

a jak zdobyc ta aspiracje smazonego sera?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:57.