TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Błędy aktualizacji... (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51252)

Narcyz 30.03.2011 09:06

Odp: aktualizacja the sims 3

Cytat:

Napisał damianero (Post 1380520)
pobrałem aktualizację the sims 3 i gra nie chce iść. czy ktoś wie jak anulować tą aktualizację?

Zainstalowanej aktualizacji nie da się raczej cofnąć, jedyny sposób to zainstalowanie ponowne gry ale tak jak wspomniała KathySelden mógłbyś się bardziej przyłożyć do opisania problemu..

αγάπη 30.03.2011 15:50

Odp: Błąd aktualizacji...

Jeśli jest to problem "Twoja gra podstawowa The Sims 3 jest nie zgodna z aktualnym dodatkiem do The Sims 3. Zaktualizuj grę w programie startu gry"
A gdy sprawdzasz to pokazuje ci że masz zaktualizowaną to wiem jak to naprawić, więc opisz ten błąd.
@KathySelden
Cytat:

jaka to wersja
Niestety, okazuje się że program startu nie pokazuje wiarygodnej wersji gry, dodatki nie mogą "się mieszać w sprawy" związane z aktualizacją bo gra ich nie widzi do czasu jej uruchomienia i wczytania :)

Bravurka 30.03.2011 16:36

Mam wersje gry 6.0.81.009001 chcę ją zaktualizować ale wyskakuje błąd: Błąd aktualizacji: Znaleziono nieprawidłowy plik.Próbowała aktualizacji przez EA Download Manager i pobrała inna z jakiejś strony, ale to nic nie daje.

Master of Disaster 30.03.2011 18:15

Jak sprawdzić, jaka naprawdę jest wersja naszej gry - pisano tu o tym wielokrotnie, ale na wszelki wypadek powtórzę - otwieramy plik skuversion.txt, który jest w katalogu Bin, domyślnie:
C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin
Szczególną uwagę zwracamy na końcówkę - zwykle 002 w przypadku podstawy i WP, 001 w przypadku nowszych dodatków/akcesoriów. Końcówki muszą pasować, że tak powiem. Jeśli zatem mamy podstawę w wersji 1.0.631.00002, najnowsza aktualizacja pasująca do naszej wersji to 1.19.44.010002. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.

Natomiast moje pytanie o mody bierze się stąd, iż jeden mod, który kiedyś ściągnęłam, uniemożliwiał włączenie gry. Takie sytuacje się zdarzają, gdy np. jakiś mod jest niekompatybilny z posiadaną wersją gry.

αγάπη 30.03.2011 20:27

Cytat:

Napisał Bravurka (Post 1381207)
Mam wersje gry 6.0.81.009001 chcę ją zaktualizować ale wyskakuje błąd: Błąd aktualizacji: Znaleziono nieprawidłowy plik.Próbowała aktualizacji przez EA Download Manager i pobrała inna z jakiejś strony, ale to nic nie daje.

Najpierw podaj aktualizacje każdego dodatku osobno :
Faktyczne wersje (wiarygodne) posiadanej gry i rozszerzeń zapisane są w plikach [skuversion.txt] (otwierać w notatniku)

Zajrzyj do tych plików i podaj numery wersji dla posiadanych rozszerzeń

….\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\ skuversion.txt
….\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Wymarzone Podróże\Game\Bin\skuversion.txt
….\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Nowoczesny ap. \Game\Bin\ skuversion.txt
…..\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Kariera\Game\Bin\ skuversion.txt
…..\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Szybka jazda\Game\Bin\ skuversion.txt
…..\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Po zmroku\Game\Bin\ skuversion.txt
…..\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Impreza w plenerze\Game\Bin\ skuversion.txt

Bravurka 31.03.2011 14:28

agápi dzięki za odpowiedź, ale odinstalowałam Po Zmrok i przy jego instalacji zaktualizowało mi grę do 6.2.4.

makkwacz 07.04.2011 15:02

Aktualizacja the sims 3 problem

Hej. Gdy włączam ts3 wyskakuje, czy chce zaktualizować the sims 3. Klikam ok. i nagle wyskakuje małe okienko bez ramek z tym napisem : Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash. klikam i otwiera się pobieranie Adobe Flash Player jest ok. Instaluje gotowe. i włączam jeszcze raz komputer. klikam w the sims 3 i znów czy chce zaktualizować grę klikam ok i nie ma różnicy nadal wyskakuje ten powyższy komunikat. DLACZEGO proszę :(

suomii 13.04.2011 10:43

Mam pewien problem. Wczoraj wyskoczyło mi że jest nowa aktualizacja, i czy chcę pobrać. Kliknęłam OK i zainstalowała się. Jednak gdy chcę włączyć simsy wyskakuje mi komunikat :

"Wygląda na to, że masz zainstalowaną nieoficjalną modyfikację gry, która nie pasuje do wersji gry The Sims 3, którą aktualnie posiadasz. Zalecamy odinstalowanie tych modyfikacji lub zdobycie ich zaktualizowanej wersji - w innym przypadku gra może się załamywać lub będą występowały błędy. Czy chcesz wyjść? Wyjdz/Dalej"

kiedy biorę wyjdź lub dalej wyskakuje mi bluescreen. Mam podstawę i podróże oraz dodatki ze store i innych stron, jednak wcześniej nie było takich problemów. Odinstalowywałam już chyba z 3 razy i nadal nic. Czy ktoś mi pomoże ? Proszę was, już nei wiem co robić :(

czy jest na tym forum ktoś, kto może mi pomóc? zawsze tak olewacie wszytko?!

Björk 21.04.2011 15:19

A ja mam takie może głupie pytania ;)
Czy jak zainstalowałam na nowo grę i mi pościągało aktualizacje od razu z wersji jakiejś tam 1.0 do wersji 1.milion sto ;) to naprawia to wszystkie błędy, które były naprawiane przez aktualizacje po drodze (czyli: 1.1., 1.2. itd.)?

Master of Disaster 22.04.2011 11:02

@Björk - zdaje mi się, że te najnowsze aktualizacje poprawiają wszystkie błędy, w końcu najnowsza łata do podstawy waży ponad 400MB, do WP - koło 100, a starsze są "lżejsze". Sama ostatnio instalowałam tylko najnowsze łaty i na jakieś specjalne łaty się nie skarżę...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:45.