TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53001)

anie_1981 08.06.2012 16:56

Odp: Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat.

I to jest mniej więcej powód, dla którego ja zawsze robię sobie kopie płyt z grami. One leżą bezpiecznie na półeczce, a ja mam na dysku obrazy płyt :P

Jessica 08.06.2012 19:50

Problem naprawiła aktualizacja! I już wiem w czym leżała rzecz. Nie należy instalować pokolei podstawa -> dodatek> aktualizacja -> dodatek -> aktualizacja, tylko podstawa, ta wielka aktualizacja i później wszystko pokolei ładnie leci :3. Mimo wszystko dziękuję za pomoc;p

Probs 10.06.2012 14:30

Po reinstalacji wciąż to samo :
nie udało się uruchomić gry.
Urządzenie 0 nie mogło uruchomić tego tytułu.
W karcie grafiki musi być wybrane ustawienie antyaliasingu sterowanego przez aplikację.

I JEST ! I NIC !

anie_1981 11.06.2012 07:22

Jessica, ja instaluję podstawa -> dodatek> aktualizacja -> dodatek -> aktualizacja itd... Nic się złego z grą nie dzieje... Zawsze każę instalatorowi aktualizować grę. Dodam, że zdarzają się problemy, ale rzadko...

Karel13 16.07.2012 08:35

Problem z instalacją

Kiedy instaluję 'zwierzaki' w połowie instalacji wyskakuje mi błąd:

Błąd transferu składnika
Plik: f:\Thumbnails\AllThumbnails.package
Błąd: Błąd danych (CRC)

Kiedyś z innymi dodatkami do Simsów też miałem problem, ale błąd przestał wyskakiwać.

Czy da się coś z tym zrobić?

Aperlaxive 21.07.2012 22:31

@up A może wyczyść płytkę? Ja miałam tak samo przy instalacji WP. Cały dzień trwała instalacja. Aż w końcu ktoś mądry poradził mi ją wytrzeć. I pomogło.

Fallen 23.07.2012 14:44

@upup Błąd CRC to najprawdopodobniej porysowana/brudna płyta. Dokładnie w tym samym miejscu zacina mi się instalacja podstawy, płyta ma jedną rysę, która za to odpowiada. Wystarczy przeczyścić szmatką, a jeśli to nie zadziała, to pastą do zębów (mój ulubiony sposób, przeważnie każda płyta dzięki niemu jest do odczytu! :P ). jeśli dalej nic - płyta jest uszkodzona. U mnie niestety nic nie pomogło i od teraz ściągam simsy przez Origin.

Fisia 17.08.2012 10:56

Czy tylko moja gra jest taka złośliwa i ciągle płata mi figle? Ostatnio z wielkim trudem zainstalowałam ''Karierę'' (nie wiedzieć czemu, instalacja stawała w miejscu a napęd szumiał jak oszalały, a kiedy chciałam wyjąć płytę i jeszcze raz włożyć wyskakiwało mi okienko, że ''plik nie jest gotowy''. Ok, ale w końcu się udało. Teraz pozostaje tylko uruchomić grę. I co się dzieje? Dopiero okno się pojawia, a już ''program przestał działać''. Co jest? Dodam jeszcze, że grę mam oczywiście oryginalną, ale kiedyś, kiedyś odinstalowałam ''Karierę'' (wtedy gra działała), a teraz, kiedy naszła mnie ochota na granie, zgubiła mi się instrukcja i cd-key wzięłam z internetu. Kiedyś to samo zrobiłam ze ''Zwierzakami'', ale wszystko poszło pomyślnie, więc nie wiem co się teraz dzieje. Czy to wina płyty i powinnam kupić nową, czy to sprawka czegoś innego?

Ariall 17.08.2012 11:19

Może masz zbyt mało miejsca na dysku?

Fisia 17.08.2012 17:31

Nienienie, mam trzy czwarte wolnego miejsca jak na razie :D. Teraz odinstalowałam tę nieszczęsną ''Karierę'' i z kolei ''Po zmroku'' nie chce mi się uruchomić, grr po co ja tę Karierę instalowałam, moje simsy chyba nie lubią zmian, skoro przy śmiałych próbach zainstalowania kolejnego dodatku odmawiają posłuszeństwa :((

edit: O, już jest git, zastosowałam sposób o którym wspomniała Jessica, mianowicie żeby nie aktualizować gry po zainstalowaniu dodatku. Juhu, teraz mogę wreszcie postawić w otoczeniu puste parcele, bo bez nich nie mogłam wstawiać klubów i innych takich :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:51.