TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Gra się wyłącza - ostateczny temat. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53547)

Vanitas 15.11.2012 19:13

Odp: Gra się wyłącza - ostateczny temat.

BlackBerry - mam (miałem) identyczny problem, tylko że mnie wywalało od razu po wejściu na savea. Zmieniłem nazwę folderu The Sims 3 w moich dokumentach-electronic arts, włączyłem grę, utworzył się nowy, przekopiowałem do niego ze starego savey, mody i dccache (tam się zapisują pliki zainstalowane jako sim3packi) i póki co (odpukać) jest wszystko ok. Powiedziałbym nawet, że gra chodzi płynniej.

agatatoka 15.11.2012 22:48

Cytat:

Napisał Ilona (Post 1602114)
wejdź w moje dokumenty i zmień nazwę folderowi z gra na np.ts3-1,następnie odpal grę i pograj,aby sprawdzić czy nadal Cie wyrzuca do pulpitu,mam jeszcze pytanie czy przed wejściem do gry włączasz wentylator na karcie graficznej i czy w ogóle wszystkie wentylatory chodzą i kiedy ostatnio czyściłaś kompa sprężonym powietrzem?

Komputer miałam czyszczony dwa dni temu bo wymieniałam wiatrak na nowy bo tamten się zużył,więc przy okazji kurz został wymieciony. Dzięki, zobaczę czy to coś pomogło

BlackBerry 16.11.2012 08:39

Irreplaceable dzięki bardzo<3 rzeczywiście gra chodzi mi znacznie płynniej niż wcześniej :-)

agatatoka 20.11.2012 15:27

Cytat:

Napisał Ilona (Post 1602114)
wejdź w moje dokumenty i zmień nazwę folderowi z gra na np.ts3-1,następnie odpal grę i pograj,aby sprawdzić czy nadal Cie wyrzuca do pulpitu,mam jeszcze pytanie czy przed wejściem do gry włączasz wentylator na karcie graficznej i czy w ogóle wszystkie wentylatory chodzą i kiedy ostatnio czyściłaś kompa sprężonym powietrzem?

Zrobiłam tak jak poleciłaś i na razie wszystko działa. Dziękuję

suomii 02.12.2012 13:46

Mam problem z grą. ZNOWU. Pomijając irytujący błąd zapisu 12, to wywala mnie do pulpitu. Gram sobie jakby nigdy nic i nagle muzyka się zacina, robi się czarny ekran i widać tylko kursor. Po kilkunastu sekundach wywala mnie do pulpitu i wyskakuje, że "wystąpił problem z aplikacją the sims 3 i zostanie ona zamknięta". To mi się już kiedyś przydarzało, ale bardzo rzadko, a teraz mam to kilka razy dziennie, chociaż nie zawsze. Np. wczoraj grałam normalnie, przedwczoraj mnie wywaliło, a dzisiaj to się stało zaraz po umeblowaniu domu nowej rodzinie i wszystko przepadło :( Skąd ten głupi problem i jak go naprawić?

czarnapuma 26.12.2012 14:48

mi sie wyłącza po chwili grania. i nie wiem czemu ( mam oryginalną grę i wszystkie dodatki)

mam pytanie do Gingers:
napisałeś, że : "przekopiowałem do niego ze starego savey, mody i dccache"
ja mam tylko plik savey i dccache, a nie mam mody. może wiesz dlaczego?
i czy wystarczy przekopiować tylko te 3 pliki? Gra będzie działała?

Divis 27.12.2012 17:53

Ja mam problem trochę inny niż innych. Jak czytałam to większość miała problemy bo ściągała różne rzeczy z neta itd. A u mnie było tak. Nigdy nic nie ściągnęłam z netu, wszystko oryginalne i tylko te dodatki z płyt(np.Impreza w plenerze, itd.)Któregoś dnia grałam jak zawsze. Postanowiłam pojechać moją simką do chin. Tam grałam no, ale musiałam już wrócić. Nie mogłam. Klikałam powrót do domu, gra chwile działała i wyłączała się samoczynnie. Usunęłam tamtą grę, ale to nic nie dało. Gra po 15 minutach się wyłączała. Odinstalowałam simsy i zainstalowałam jeszcze raz. Nic nie dało, tyle, że gra wyłączała się po 20 minutach. Teraz w święta grzebałam po forach i znalazłam kilka sposobów. Teraz gra się wyłącza po godzinie. Co robić?

Cytat:

Napisał suomii (Post 1610313)
Mam problem z grą. ZNOWU. Pomijając irytujący błąd zapisu 12, to wywala mnie do pulpitu. Gram sobie jakby nigdy nic i nagle muzyka się zacina, robi się czarny ekran i widać tylko kursor. Po kilkunastu sekundach wywala mnie do pulpitu i wyskakuje, że "wystąpił problem z aplikacją the sims 3 i zostanie ona zamknięta". To mi się już kiedyś przydarzało, ale bardzo rzadko, a teraz mam to kilka razy dziennie, chociaż nie zawsze. Np. wczoraj grałam normalnie, przedwczoraj mnie wywaliło, a dzisiaj to się stało zaraz po umeblowaniu domu nowej rodzinie i wszystko przepadło :( Skąd ten głupi problem i jak go naprawić?

Mam tak samo jak kolega. I też się zgadzam co do błędu 12. Co z nim zrobić?

Vanitas 27.12.2012 18:01

czarnapuma - folderu 'Mods' nie będziesz miała jeśli sama go nie założysz. Nie jest on potrzebny do działania gry - zawiera dodatki z internetu w formie package.
I nie trzeba nic więcej kopiować.

Divis 27.12.2012 18:35

A ja, co mam zrobić? Gram sobie normalnie, nagle cichnie muzyka, za chwilę włącza się od nowa, a potem cichnie i gra się wyłącza. Pojawia się okienko: program the sims3 przestał działać, trwa wyszukiwanie rozwiązania problemu przez system windows. I nic więcej nie ma...

czarnapuma 28.12.2012 19:25

a mi się wyłącza po chwili grania

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:10.