TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58126)

Saheli019 03.11.2010 17:28

Odp: Pytania i odpowiedzi.

Moja Simka zaprzyjażniła się z Wampirzycą-są nawet parą. Poprosiłam więc ów Wampirzyce o przemienienie-ugryzła moją Simkę i...no właśnie co powinno być dalej? Czy Simka będzie miała jakieś moce,czy przemienienie długo trwa?

Chryzantem Złocisty 03.11.2010 17:33

przemienienie trwa jakieś 3 dni.
nie będzie musiała jeść,tylko pić sok plazmowy bądź owoce plazmowe.
mogą też pić krew innych simów,urządzając łowy na danej parceli.wampir szuka wtedy ofiary po czym się do niej dobiera.jednak łatwiej jest,gdy ofiara jest przyjacielem lub znajomym wampira.
sok plazmowy możesz też ukraść ze szpitala.
po zmierzchu (18.00-6.00) wampiry:
-szybciej biegają
-szybciej się uczą
-mogą czytać w myślach innych simów
-mogą sprawić,by dany sim myślał o nich i wtedy łatwiej się z nim zaprzyjaźnić
poza tym mogą spać na specjalnym łożu,które wygląda jak trumna,mają fajne oczy (jasnoniebieskie,czerwone lub jasno-piwne) no i ząbki :P
oczywiście powinny unikać słońca,nie umrą od niego,ale dostaną pęcherzy i będą mieć ujemny nastrójnik.

Saheli019 03.11.2010 17:48

A można z tego leczyc Sima,bo moja w dzień do pracy chodzi...

Chryzantem Złocisty 03.11.2010 18:00

chodzenie do pracy nic jej nie zrobi,dopiero po godzinie-dwóch stania na słońcu pojawia się nastrójnik o poparzeniu.
ale jeśli chcesz ją uleczyć,to w ośrodku naukowym kupisz odtrutkę za 3000 simoleonów.

Saheli019 03.11.2010 18:04

Aha,dzięki,jak narazie to ją swędzi i mdli:)

Chryzantem Złocisty 03.11.2010 18:08

no to normalne,pojawiają się takie komunikaty w trakcie przemiany :P
powiem wam,że sprawianie by dany sim o nas myślał jest genialne przy poznawaniu Osobistości,nie trzeba się tyle męczyć by się z nimi zaprzyjaźnić.
na dodatek moja wampirka jest charyzmatyczna i ma nagrodę "Atrakcyjny sim",więc właściwie nie musi nic robić :P

Shorty 03.11.2010 22:09

witam. mam takie pytanie, czy nastolatkowie mogą załóżyć kapelę?

Wampirencja 04.11.2010 03:14

LOKAJ
mam wielki problem z lokajem. Juz 3 wyrzuciłam z pracy w ciągu 4 godzin gry. Lokaj zostaje zatrudniony, robi posiłki, sprząta... Potem śpi w swoim łóżku... A potem znika. Raz chyba został tylko 3 simowe dni. Spotykam go na mieście i zwalniam, gdyż dzwoniąc po usługi wciąż jest "zatrudniony".
Zatrduniam potem nowego, ale nowy zachowuje się identycznie... Czy jest coś, co powinnam wiedziec o lokajach? Utrzymuję z nimi dobre stosunki (chociaż przy zwolnieniu drastycznie spadają), nie ma chyba opcji napiwku więc nie wiem, co mogę więcej zrobić, aby został.
Tak, mam pieniądze.
Może potrzebuje oddzielnego pokoju, nie tylko łóżka? Ale z drugiej strony w największym apartamencie jest tylko pięterko i nie mogę mu łóżka do oddzielnego pokoju wsadzić...

MAŁA RESTAURACJA KORSYKAŃSKA
Dostałam okazję "dla sławy" aby tam zjeść. Ale nie mogę jej znaleźć, jest tylko bar "Głęboki Tłuszcz". Nie ma żadnej innej ikony sztućców... Czy to błąd gry w nazwie czy też z jakiegoś powodu gra mi nie wstawiła tego budynku?

Saheli019 04.11.2010 07:57

Cytat:

Napisał Wampirencja (Post 1320120)
LOKAJ
mam wielki problem z lokajem. Juz 3 wyrzuciłam z pracy w ciągu 4 godzin gry. Lokaj zostaje zatrudniony, robi posiłki, sprząta... Potem śpi w swoim łóżku... A potem znika. Raz chyba został tylko 3 simowe dni. Spotykam go na mieście i zwalniam, gdyż dzwoniąc po usługi wciąż jest "zatrudniony".
Zatrduniam potem nowego, ale nowy zachowuje się identycznie... Czy jest coś, co powinnam wiedziec o lokajach? Utrzymuję z nimi dobre stosunki (chociaż przy zwolnieniu drastycznie spadają), nie ma chyba opcji napiwku więc nie wiem, co mogę więcej zrobić, aby został.
Tak, mam pieniądze.
Może potrzebuje oddzielnego pokoju, nie tylko łóżka? Ale z drugiej strony w największym apartamencie jest tylko pięterko i nie mogę mu łóżka do oddzielnego pokoju wsadzić...

Dostałam okazję "dla sławy" aby tam zjeść. Ale nie mogę jej znaleźć, jest tylko bar "Głęboki Tłuszcz". Nie ma żadnej innej ikony sztućców... Czy to błąd gry w nazwie czy też z jakiegoś powodu gra mi nie wstawiła tego budynku?

Mój lokaj też znikał-ale zaraz wracał. Moim zdaniem oni poprostu sobie spacerują:)
Co do restauracji-jak już pewnie wcześniej zauważyłaś,niektórych parcelii publicznych (policja,wojsko,księgarnia,resturacja,spa,ratusz) brakuje. Są one poprostu połączone w jednym budynku. Tak więc policja,wojsko i ratusz są razem, spa jest z księgarnią,a restauracja z biznesem-jak masz wieżowec z ikonką jaką miał teatr,za nim masz wieżowiec mieszkalny a za nim biznes i restauraję

Zauwazyłam,że nad rezydencjami Simów,które maja dużpo gwiazdek Osobistości widnieje ikonka złotej gwiazdy...czy jak moja Simka będzie miała max osobistości to też tak będzie mieć?

rocktechnika 04.11.2010 10:23

Cytat:

Napisał Wampirencja (Post 1320120)

Ja też tak już miałam kilka razy i niestety nie udało mi się ukończyć tego zadania. Zazwyczaj można było kliknąć na przycisk dot. okazji i Sim sam szedł w odpowiednie miejsce, ale w tej sytuacji nic takiego się nie działo. Anulowałam wszystkie te okazje i zaczęły pojawiać się podobne, ale dla restauracji w wieżowcu z biurem :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:23.