TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pokolenia - wrażenia z gry. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60437)

Rosemarie 29.06.2011 18:34

Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.

Ja przetestowałam już te różne nowe opcje dla dzieciakow w wieku szkolny, więc wysyłam je do internatu, a później, kiedy stają się nastolatkami, to nimi gram, jakoś wole bardziej nastolatkow. WP też mi się znudziły, wiec moi simowie nawet się nimi nie bawią. :D

Fatumka 30.06.2011 19:58

A ja nie wiem, o jakim modzie mówi anie_1981 bo u mnie wszystkie dzieciątka dostały lalki...
Najpierw dostał syn pierworodny, a potem wszystkie córki(trojaczki się trafiły). Na razie motyw przyjaciela bardzo mi się podoba, szczególnie, że bardzo późno odkryłam, że powinnam lalke położyć na ziemi i dopiero wtedy ona urośnie - zajęło mi to dobre kilka dni simowych ;) .

Ale jestem trochę zawiedziona. Nie wiem, dlaczego, ale po czytaniu tych wszystkich zapowiedzi i oglądaniu zwiastunów dodatku byłam przekonana, że będzie można zajrzeć do szkoły, zobaczyć, co się tam dzieje, konkretnie jakoś pobrykać czy coś...

Czy w ogóle w którychkolwiek simach szkoła była jakoś bardziej dostępna? Nie miałam jedynki ani 2ki więc pytam...

Chatoyant 30.06.2011 20:05

W TS i TS 2 w ogóle budynku szkoły nie było w otoczeniu.

Moi simowie maja dwójkę dzieci i tylko najmłodsza dostała WP, nie wiem od czego do zależy... :| może od cech? coś tam czytałam, że zabawkę dostają dzieci z dużą wyobraźnią blebleble, a ta mała miała cechę artysta.

Fatumka 30.06.2011 20:16

Moje dzieci wszystkie na starcie mają cechę dobry... Syn miał dodatkowo cechę wysportowany, a córki: odważna, przyjazna i... nie pamiętam, może artystka ale wtedy to było tylko jedno dziecko na 4.

Może to zależy od tego, jak się simką zajmujemy, kiedy jest w ciąży? Tylko, jeśli była pod dobrą opieką to możemy wybierać cechy dla dzieci, więc może z wp jest to samo...
A może to jest całkowicie losowe - nie mam pojęcia...

anie_1981 01.07.2011 09:56

Mi się wydaje, że losowe dzieci dostają lalkę. Moje wszystkie dzieci mają cechę "artysta", a nie każde dostaje lalkę (bez moda). Na razie moda się pozbyłam, żeby mniej dzieci miało lalkę.

hellraiser 02.07.2011 11:19

Dodatek bardzo mi się podoba, doszło wiele fajnych przedmiotów (osobiście najbardziej lubię kręcone schody :P) i interakcji. Myślę, że urozmaici codzienną, monotonną grę, dzieci i nastolatki mają się czym zająć. A na deser oczywiście kilka nowych bugów, żeby nie było, takich jak zacinanie się Simów w drzwiach, znikanie Simów itd. I od instalacji Pokoleń gra dość często się "zamraża", czyli takie obiekty jak drzewa, kryształki nad głową Sima itd. się ruszają, reszta nie. Trochę mnie to denerwuje, ale jakoś to przeżyję.

Pinezka 02.07.2011 12:55

Nightfall - Zamrażanie spowodowane jest jak sądzę systemem wspomnień. Całkowicie się go pozbyłam poprzez moda i gra już się nie tnie w ten sposób.

Chatoyant 02.07.2011 13:23

System wspomnień jest tragiczny, bardzo mi brakowało tego dwójkowego i nawet się cieszyłam, że wspomnienia powrócą, ale oczywiście musieli je całkowicie zepsuć :(( Nie ogarniam po co mi wspomnienia typu "jestem w parku!!!11" :|

hellraiser 02.07.2011 13:34

Cytat:

Napisał Pinezka (Post 1412045)
Nightfall - Zamrażanie spowodowane jest jak sądzę systemem wspomnień. Całkowicie się go pozbyłam poprzez moda i gra już się nie tnie w ten sposób.

A mógłbym Cię prosić o linka do tego moda? Może coś pomoże, wolę popróbować wszelkich sposobów ;) Z góry dziękuję bardzo!

Fatumka 02.07.2011 13:40

A jak wyglądały wspomnienia w dwójce?

Mnie osobiście najbardziej drażni, że jedno wspomnienie potrafi się zapisać na 3 sposoby(poszedłem do klubu, wszedłem do klubu, przeszedłem przez drzwi w klubie no dajcie spokój...).

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:10.