TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zostań Gwiazdą - Proste pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62768)

BlackBerry 04.07.2012 16:25

Odp: Proste pytania i odpowiedzi

Hej, mam pewien problem. Kiedy idę do tej maszyny gdzie można robić sobie zdjęcia (głupie i te zwykłe) po zrobieniu zdjęć wyskakuje mi komunikat, że zdjęcia mogę zobaczyć w wyposażeniu Sima, lecz kiedy zrobię sobie te zdjęcia to nie ma ich w wyposażeniu sima ;/. Czy ktoś tak miał ?

Fatumka 18.09.2012 20:50

Przepraszam, jeśli powielę pytanie, ale nie zdążyłam jeszcze przeczytać całego tematu...
Czy jeśli zainstaluję Zostań Gwiazdą nie mając zainstalowanego Po Zmroku, to wszystko będzie działać?
Np te parcele do występów? Boję się, że one działają jak nocne kluby i PZ jest jednak konieczne...

Chloé 18.09.2012 21:04

Nie trzeba mieć PZ by by wszystko działało bo to zupełnie inny typ parcel, choć kluby też są otwarte w wybranych godzinach.

Fatumka 25.09.2012 13:06

Gram simką piosenkarką. Już na początku kariery pojawiła się możliwość wystąpienia w Parku Występów(czy jakoś tak) - super, bardzo się ucieszyłam. Jednak poczytałam lekcje na temat piosenkarzy i wiem, że w miarę rozwoju kariery i umiejętności powinny się pojawiać ikony właścicieli innych lokali. Simka ma już 6ty poziom kariery, a mimo to może występować tylko tam. Raz pojawiła się okazja wystąpienia w restauracji (i oczywiście z niej skorzystałam), ale nie pojawiła się już nigdy więcej...
Co jakiś czas gra daje mi okazję, żebym wysłała sima do kogoś przez sim port na występ, ale odrzucam je, bo zwyczajnie nie mam komu tego sima wysłać. Czy to może powodować ten problem? Jeżeli nie wyślę simki przez simport to nie będę mogła występować w większych lokalach?

Björk 25.09.2012 13:14

Może to nie będzie rozwiązanie w Twoim wypadku, ale właściciele różnych lokali pojawiają się w różnych porach dnia na mapie...

Fatumka 25.09.2012 13:29

Czytałam gdzieś jeszcze, że jest interakcja "wezwij właściciela"... Gdzie mam kliknąć? Na sima? Na lokal? Nigdzie jej nie widziałam...
I czy jest gdzieś spis, które lokale w MF są jakie? W sensie - lokale występów prywatnych, wielkich itp?
Może cały czas chodzę nie do tych miejsc, co trzeba, ale nigdzie nie widziałam wyraźnych oznaczeń...

Laselight 25.09.2012 13:56

W Mf nie ma takich klubów.
W edycji miasta możesz je postawić , ale jeśli chcesz festiwale musisz tez do Mf dodać piosenkarzy/akrobatów/magików.

Fatumka 25.09.2012 14:00

Aaa... Więc o to chodzi! Instalowałam dwa dodatki(Zostań Gwiazdą i Nie z tego świata) naraz, jeden po drugim, więc myślałam, że w MF się pojawią takie miejsca same... Tak, jak było to w przypadku wysypisk śmieci i salonów stylistów z Kariery... Znaczy w każdym mieście z późniejszego dodatku gdzieś one się same dodawały automatycznie...
No i Park Występów pojawił się w MF sam... No ale okej, pokombinuję, może pododaję takie lokale w edycji miasta i to wystarczy, dzięki :D

Fatumka 06.11.2012 11:42

Nie chciałam pisać jednego postu pod drugim, ale nie jestem pewna, czy gdybym zedytowała mój poprzedni post ktokolwiek by to w ogóle zauważył... ;) więc bardzo przepraszam.

W każdym razie mam problem ze stałymi występami. Mianowicie: mam już zarezerwowane występy w kilku lokalach od pon do pt. Ale kiedy jadę na miejsce ze stałym występem nie mogę kliknąć na scenę. Niczego nie mogę zrobić. Nie mam też żadnej informacji później, że przegapiłam występ... To chyba nie tak powinno być, co?

miłośniczka zwierząt 06.11.2012 12:55

Ja za to miałam piosenkarkę która nie mogła mieć stałych występów jej mąż Magik mógł a ona nie. Czy to normalne ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:45.