TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Caesum 20.08.2013 16:57

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał scavo (Post 1747538)
No bo jak chcesz wiedzieć TS4 jest przygotowane również dla graczy monitorów dotykowych, gdzieś nawet było że tryb budowania i kupowania jest przystosowany dla monitorów dotykowych.

Wiem - i co z tego. Niech oni to sobie robią nawet na Commodore 64, tylko po co od razu wciskać to na PCta. Jakoś nigdy wcześniej nie mieli problemu z robieniem oddzielnych wersji TS na PC i konsole, tym bardziej nie rozumiem więc dlaczego teraz nagle im wpadło do głowy, by w tym przypadku mieszać jedno i drugie. Mogliby chociaż zrobić opcję wyboru trybu.

Mroczny Pan Skromności 20.08.2013 17:03

Ashley, powiedz, że to ceny w złotych :O

Ten trailer, gdzie była pokazana gra mnie nie powalił. Wciąż wydaje mi się, że simy pokazane w tle, które siedziały na krzesłach, były... sztywne. Fajna rzecz z laleczkami voodoo :D Ciekawe, czy ta rakieta też się do czegoś przyda, czy może to tylko taki "chwyt marketingowy". Chciałbym dowiedzieć się jeszcze więcej na temat opcji :P

EDIT: KERBI, lama to taka maskotka serii The Sims, więc nie wiadomo, czy jest tutaj ze względu na zwierzaki, czy po prostu dla zachowania tradycji. W podstawie trójki też było coś z lamami :D

ajditia 20.08.2013 17:11

Kurcze, kurcze, kurcze!!! Przekonuję się do 4 :P W sumie nie wiem czy śmiać się, czy płakać, że te Simy są takie plastikowe... Mam nadzieję, że wymagania sprzętowe będą w miarę normalne, i żeby obsługiwała zintegrowane kraty graficzne :)

Kerbi 20.08.2013 17:11

Cytat:

Napisał Mroczny Pan Skromności (Post 1747543)
EDIT: KERBI, lama to taka maskotka serii The Sims, więc nie wiadomo, czy jest tutaj ze względu na zwierzaki, czy po prostu dla zachowania tradycji. W podstawie trójki też było coś z lamami :D

Szkoda jeszcze, że Freezer Bunny się tam nie pojawił, bo ostatnio to on ma chyba przewagę nad lamą xD Ale pies to pies, on był w każdej części jako normalne zwierzę :) Nie wiem, czy twórcy faktycznie dają nam jakieś aluzje w tym zwiastunie, ale jeśli tak, to będę wniebowzięty, mając zwierzaki i pogodę w podstawie :rolleyes:

redmoon 20.08.2013 17:20

Nooo... przejżałem temat. I muszę przyznać, że coraz bardziej przekonuję się do TS 4. Po premierze TS 4 zamierzam wyprzedać moją kolekcję TS 3, więc raczej będzie mnie stać na ppdstawę i kilka dodatków. Tylko ciekawe jakie będą wymagania, bo na święta zamierzam sobie wymienić części w kompie.

a tak btw - ktoś chętny do nabycia podstawy i wszystkich dodatków (oprócz pakietów akcesoriów i Zostań Gwiazdą) do The Sims 3 w okolicach początku 2014 ???

Malin 20.08.2013 17:59

Gdzie tu przycisk "Lubię to!"? ;)

Cytat:

„Kochamy kiedy uruchamiamy grę po to by zobaczyć wszystko co tworzy społeczność – to jest zawsze najlepsza część uruchomienia jakiejkolwiek Simowej gry”, mówi producent Rayan Vaughan. „Projektujemy je i potem wracamy, tworząc te kreacje, które zmuszają nas do powiedzenia: „Jak oni to zrobili? Nigdy nie myślałem o zrobieniu czegoś takiego w grze.”
Oczywiście, a jakiś już czas temu była akcja, że chcieli zamykać wszelkie strony z downloadsem, bo nie życzyli sobie nieoficjalnych dodatków w grze :P

Cytat:

smutny Sim może zdecydować się na pławienie się i użalanie nad sobą podczas „smutnego prysznicu”
Dla mnie bomba, zawsze marzyłam o zdołowanym simie moknącym pod prysznicem... *.*

Cytat:

odzież i otoczenie będą wpływać na emocje Sima. (…) Oczywiście istnieje ryzyko przywiązania do emocjonalnego do przedmiotów codziennego użytku (…).
Już widzę moich simów, gdy nie chcą iść do pracy, bo im wybrane przeze mnie ubranie nie odpowiada xD Albo depresję z powodu zepsucia się ulubionego ekspresu do kawy xD

Cytat:

Bez zarzutu jest to replikacja naturalnych ludzkich zachowań, sięgająca do tego, że Simy mogą omijać się w wąskich korytarzach i drzwiach, nie powodując zatorów.
BOŻE, WRESZCIE!!! Wreszcie koniec z blokowaniem się kilku simów w miniaturowych kiblach! Nic mnie tak nie doprowadzało do białej gorączki, jak sim, który nie mógł się załatwić, bo 2 innych stało w tym pomieszczeniu i nie umiało wyjść!

Cytat:

(…) facet podchodzi obok niej i zaczyna wyciskać na ławeczce, postanawiając, że chce flirtować z Simką. Ona może to robić bez konieczności schodzenia z bieżni, bez chodzenia wokół tego Sima i wykopania go z ławki. Oni mogą to po prostu robić, gdy ćwiczą.
Cytat:

Kolejkowanie zadań nie będzie więcej takie pracochłonne. Simowie będą kontynuować rozmowy nawet podczas gdy podejmują się innych czynności.
Cieszę się na takie zabawne sytuacje! I wielozadaniowość! Tego chyba brakowało najbardziej.

Co jeszcze...
- simy! - są bajeczne! Tryb tworzenia jest cudowny, teraz będę mogła robić pulpeciki dokładnie takie, jakie być powinny, a nie wystające brzuchy, a reszta ciała szczupła... ;/ Mają ładne uśmiechy, nie straszą tak, jak te z TS3. Ogólnie mają zgrabne postawy i budowę ciała; pomysł na indywidualny sposób poruszania się i różne głosy to rewelacyjny pomysł! <333 Świetna, zróżnicowana gestykulacja i mimika! Że już nawet nie wspomnę o całej gamie emocji... *.* A oczami wyobraźni widzę już te realistyczne skiny, oczy, włosy i inne dodatki z netu... Te postacie będą bombowe!
- interfejs - nie wiem, dlaczego was tak przeraża. Ja jestem raczej pozytywnie nastawiona. Oczywiście trzeba będzie się przestawić, ale uważam, że to będzie kwestia wprawy - 1-2 dni i załapie się, o co chodzi i co gdzie jest. Pamiętam moje pierwsze spotkanie z TS2, zaraz po TS1 - miałam sporo problemów, bo podochodziły aspiracje, pragnienia i inne takie różne duperele, nie wiedziałam, co jest od czego... Ale do wszystkiego przecież się dojdzie. A zawsze to jakieś urozmaicenie, jakaś nowość i odświeżenie ;)
- tryb budowy - ja jestem na tak! Nie umiem budować domów, więc dla mnie będzie rzeczywiście wielkim ułatwieniem takie stawianie od razu całych segmentów. Przesuwanie pokojów to jest po prostu... perełka! <333 Nieraz miałam nerwy, gdy okazywało się, że trzeba by coś przesunąć o kratkę, czy dwie, a tu już umeblowanie w komplecie (kodami!) i ustawiaj wszystko od nowa... Masakra!
- grafika - no tu bym sobie życzyła większą realność, ale chyba jakoś to przełknę. Myślę, że ta cała wymieniona wcześniej reszta chyba mi zrekompensuje te rysunkowe klimaty. W końcu nie robię domów na pokaz, tylko do grania, a jedyne, co może zechcę pokazywać publicznie, to postacie (jeśli już wszystko ogarnę ;)).

Podsumowując (i tak nikt tego elaboratu nie przeczyta xD): jestem pod wielkim wrażeniem (znowu! u mnie to tak falami nadchodzi xD). Marzy mi się tylko lepsza grafika. Niezbyt wielkie wymagania sprzętowe. I zero błędów. I będę szczęśliwa, czekając z odłożoną kasą na nową odsłonę serii The Sims.

Liv 20.08.2013 18:08

Cytat:

Napisał Kerbi
Co do pogody i zwierzaków - w zwiastunie można dopatrzeć się kilku fajnych "smaczków" :)
Jeśli chodzi o zwierzaki, to w 0:22 pojawia się lama (chyba lama xD) - wygląda to na małą podpowiedź do zwierzaków. Kolejną aluzję mamy w 0:34, tym razem w postaci psa :) Gdy dziewczyna wychodzi ze zwierzakiem na zewnątrz, pada deszcz, a w 1:01 widać, jak ludzie trzymają w rękach parasole.

Poza tym, w zwiastunie najpierw widzimy ubogie dzielnice, a potem ukazuje nam się miasto a'la Nowy Jork - gdzieś bodajże krążyły plotki, że otoczenie w TS4 ma być zróżnicowane w podobny sposób.
I jeszcze taka ciekawostka, że w 0:48 na tym "obrazku" jest napisane Bella Goth ;)

Auto w zwiastunie niby też się pojawia, a na żadnym ze zdjęć nie widać, żeby pojazdy były dostępne od początku gry.
Zróżnicowanie simów na klasy społeczne byłoby dla mnie idealne, bo lubię raz pograć patologią (może nareszcie moje simy same z siebie będą złe? ;>), a raz urządzać simom życie niczym w brazylijskiej telenoweli :D No i ofc mieszać i przeplatać to wszystko ze sobą <3

Cytat:

Napisał Malin
(i tak nikt tego elaboratu nie przeczyta xD)

Ja przeczytałam :>

Kerbi 20.08.2013 18:19

Cytat:

Napisał Liv (Post 1747591)
Auto w zwiastunie niby też się pojawia, a na żadnym ze zdjęć nie widać, żeby pojazdy były dostępne od początku gry.

Widać, widać :D Tutaj: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...26503111_n.jpg Nawet sama wstawiałaś to zdjęcie na forum ;) Mamy pokazane autko, więc pojazdy raczej będą - pytanie tylko, czy będziemy mogli je sobie sami sprawić... No i te tory z tramwajami - na jednym z wcześniejszych zdjęć tramwaj także był widoczny, więc bardzo możliwe, że jednak coś się święci :)

Liv 20.08.2013 18:31

Ale przecież na ŻADNYM zdjęciu nie ma podjazdów ani garaży. Zresztą, pisałam wcześniej, ze to może być tylko dekoracja.
Te tramwaje też uważam za atrapę xD

Katerina 20.08.2013 19:07

MATKO BOSKA ALE SE MOŻNA TYŁEK SPŁASZCZYĆ! :O Już sobie wyobrażam simsową Nicki Minaj. :D Na interfejs to bym najchętniej zwymiotowała, a tryb budowania mi nie przeszkadza, ale mogliby dodać tez opcję, żeby normalnie jak np. w TS3 budować... Ale cóż... trailer bardzo fajny. Spodobało mi się, że ludzie w nim występowali. :D Mogli pokazać CAS jak ogólnie będzie wyglądać, a nie tylko co można se spłaszczyć, a co wypchać.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:53.