TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

sonotintoyou 13.01.2015 22:59

Odp: The Sims 4 - problemy z grą - gra się nie otwiera, diament zamarza

Witajcie!

Mam problem z grą The Sims 4 a mianowicie gra nie ładuje się. Po kliknięciu na nią w Origin wszystko idzie normalnym trybem aż do momentu gdy pojawia się duży diament na ekranie. Normalnie powinna iść wokół niego taka obwódka gra powinna się ładować i przejść do ekranu gdzie można nacisnąć graj albo stworzyć rodzinkę wejść do galerii itd. U mnie diament nie ładuje się, obwódka zatrzymuje się i po prostu zamarza, muzyka nadal leci. Mam zainstalowana najnowszą aktualizację z 13.01.15. Wcześniej miałam problem z nieładowaniem się domów i wracaniem do mapy. Dodam, że kiedy to się stało wyrzuciłam save'y do kosza, teraz folder save jest pusty. Nie instalowałam żadnych modów oraz odinstalowałam i zainstalowałam ponownie grę. Nic nie pomogło :( Pomóżcie proszę, bo nie mogę grać moją ulubioną rodzinką już od 2 tygodni :(

Irbis 13.01.2015 23:20

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

sonotintoyou miałam kiedyś taki sam problem z grą, nawet pisałam na forum, ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi. Po kilku próbach uruchomienia gry w końcu odpuściłam, a gdy po jakimś czasie znowu postanowiłam spróbować, gra uruchomiła się normalnie. Jedyne co wtedy zrobiłam, to użyłam opcji "napraw" dostępnej po kliknięciu na okładkę gry w bibliotece gier origin. Spróbuj to zrobić, a przed uruchomieniem gry po naprawie uruchom ponownie komputer. Powodzenia :)

sonotintoyou 13.01.2015 23:26

Irbis Dziękuję za odpowiedź. Próbowałam naprawić grę tak jak mówisz, ale nic to nie dało niestety. Ja mam ten problem już drugi tydzień... najpierw czekałam na aktualizację, myslałam, ze po niej problem zniknie a tu taki zonk. Może ktoś inny pomoże?

Sweet rabbit 16.01.2015 12:18

Mam pytanie, jak reinstalować the sims 4, żeby gra wróciła do początkowego stanu (tego po kupieniu)? Raz próbowałam to zrobić i gra była taka ja przed reinstalacją :(

Irbis 16.01.2015 14:17

Cytat:

Napisał Sweet rabbit (Post 1845039)
Mam pytanie, jak reinstalować the sims 4, żeby gra wróciła do początkowego stanu (tego po kupieniu)? Raz próbowałam to zrobić i gra była taka ja przed reinstalacją :(

Tak dzieje się gdy odinstaluje się grę prze origin. W "moje dokumenty" zostaje wówczas folder The Sims 4 i dlatego wszystko masz jak przed usunięciem gry. Po odinstalowaniu gry trzeba ten folder usunąć ręcznie i wtedy gra po zainstalowaniu powinna być "czysta". Możesz też usunąć grę specjalnym programem, który także oczyszcza rejestr z pozostałości gry (ja używam programu Revo Uninstaller, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ;P).

Sweet rabbit 16.01.2015 17:27

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1845044)
Tak dzieje się gdy odinstaluje się grę prze origin. W "moje dokumenty" zostaje wówczas folder The Sims 4 i dlatego wszystko masz jak przed usunięciem gry. Po odinstalowaniu gry trzeba ten folder usunąć ręcznie i wtedy gra po zainstalowaniu powinna być "czysta". Możesz też usunąć grę specjalnym programem, który także oczyszcza rejestr z pozostałości gry (ja używam programu Revo Uninstaller, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ;P).

Och dziękuję, uratowałaś moje simsy :)

marandile 19.01.2015 11:15

Mam problem w CASie... po zrobieniu sima nie da się go zapisać, w tym okienku pokazuje sie tylko kółko ładowania (podobnie jak na ikonkach simów w lewym dolnym rogu) i cała gra się zawiesza na amen :/ Stało mi się tak po najnowszej aktualizacji.

Tak to wygląda, kółka ładowania trwają cały czas, simka się rusza, ale na nic nie można kliknąć i jedyną opcją jest wyjscie z gry bez zapisywania.
http://www11.pic-upload.de/19.01.15/4yb7grjkwby.png

Sqiera 19.01.2015 11:50

A ja mam pytanie: Czy wam też po uruchomieniu gdy pojawił się komunikat, że niektóre elementy z trybu budowania/ meblowania domu zostały usunięte?
Niestety nie zrobiłam screena, ale ileś tam tych elementów rzekomo już nie ma. Dodam, że nie posiadam ani jednego dodatku z neta, mam czystą grę.
Czy ktoś z was też tak miał? Czy ktoś wie czy coś faktycznie usunięto?

Filleable 19.01.2015 16:31

Ponawiam, błagam o pomoc . :(

Cytat:

Pomóżcie. :( Origin twierdzi, że gra jest zaktualizowna, a przy kliknięciu "play", włącza mi się CAS. :/

http://sc-cdn.scaleengine.net/i/9b1a...8587f044df.png

xMalwina 25.01.2015 12:39

Cytat:

Napisał Filleable (Post 1845389)
Ponawiam, błagam o pomoc . :(

Filleable, jeśli próbowałaś reinstalacji gry i nic to nie dało, może napisz do pomocy technicznej. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Czasem chwilę trwa odpowiedź z ich strony, ale nie poddają się dopóki problem nie jest rozwiązany. :) Jak miałam kłopot z The Sims: Średniowiecze (nie miałam opcji instalacji po polsku) to po jakimś czasie podmienili mi licencję i wtedy zadziałało. Zapomniałam im wtedy odpisać, że już wszystko ok, więc po jakimś czasie facet sam do mnie napisał, czy już wszystko ok a później coś, że cieszy się, że się udało :P Tak więc wg mnie dbają o klienta.

Ja z kolei mam mały kłopot, ale troszkę uciążliwy. Co jakiś czas resetują mi się opcje - tzn. gra uruchamia się w trybie okienkowym i wyłącza modyfikacje ze skryptami, nie zwróciłam uwagi, czy coś więcej. Zdarzyło się to komuś jeszcze?
Tak teraz myślę - czy może to mieć jakiś związek z wyłączaniem kompa? Działam na laptopie, najczęściej go usypiam albo hibernuję. No ale nie no, trochę absurdalnie mi to brzmi.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:01.