TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Phuture. 10.11.2009 17:36

Odp: Pytania i odpowiedzi

O, zapomniałam. Zainstalowałam łatkę 1.2.7, dla pewności. Potem chciałam 1.4.6, ale na końcu instalacja przerywa się i pisze, bym próbowała znowu. Próbuję, i znów to samo. Pisze "Invalid file found". Wiecie może dlaczego? Przez wgrane dodatki (mało ich jest)? Może trzeba poczekać do następnej aktualki? I o co chodzi z tym Managerem? :|

nmin 10.11.2009 18:05

Da się jakoś wywołać ducha z grobu? :D Moja Simka ma pragnienie życiowe "zobaczyć ducha zmarłego, bogatego małżonka", no to poderwała bogacza, zaraz po ślubie zamurowała go, a teraz trzyma jego grób w ogródku i czekam, aż duch wyjdzie. Z drugiego grobu (był już na parceli) czasem duch wychodzi i chodzi po domu, a ten mąż nie chce... Jedyne, co mogę, to czekać? I czy w ogóle to wystarczy, czy mam tego pragnienia nie rozumieć dosłownie?
Chodzi mi o sposoby BEZ kodów ;)

Łezka 10.11.2009 18:07

Nmin musisz opłakiwać nagrobek, przebywać często w jego pobliżu i około godz. 24 być przy grobie i wtedy bodajże wyjdzie jak nie to próbuj dalej.

nmin 10.11.2009 18:11

Opłakiwany jest kilkanaście razy dziennie, ale widocznie biedny Jon potrzebuje czasu :)

Łezka 10.11.2009 18:13

ile dni minęło od śmierci, bo np. u mnie po śmierci sim wyszedł z grobu po 4 dniach, a w innym po 5.

Charionette 11.11.2009 11:36

A jak przedłużyć simom życie (oprócz ustawiania ile ma żyć- no wiecie życie krótkie, normalne czy epickie)?
Dzięki

Gio 11.11.2009 11:47

że nieśmietleni? Starzenie się można wyłączyć.

Searle 11.11.2009 12:05

A czy jest jakaś możliwość sprawdzenia ile dni (lat) ma sim z miasta?
Chodzi mi o to, że mój sim się w kimś zakocha, zaproponuje simce wprowadzenie i okazuje się, że ta simka za 2 dni będzie emerytem, a mój sim dopiero co stał się dorosły.
Jak uniknąć takiej sytuacji?

Łezka 11.11.2009 12:15

Cailleach jest jeszcze ambrozja. Żeby ją zrobić trzeba mieć 10 poziom gotowania i musisz poznać przepis na ambrozję, następnie musisz mieć 10 poziom wędkarstwa żeby złowić Rybę Śmierci, która jest składnikiem oraz potrzebujesz owocu życia - najpierw potrzebujesz 7 poziomu ogrodnictwa, potem musisz znaleźć kilka nasion specjalnych, wszystkie zasadzić i liczyć, że któreś to będzie życiodajna roślina. Więc kiedy zbierzesz owoc życiodajnej rośliny złowisz rybę Śmierci w jeziorku przed mauzoleum na cmentarzu i poznasz przepis na ambrozję możesz ją przygotować. Po spożyciu jej okres, w którym aktualnie znajduje się twój sim (np. sim jest młodym dorosłym i ma 2 dni do stania się dorosłym) zostanie wyzerowany czyli przywrócony do poziomu pierwotnego (będziesz młodym dorosłym, który za 21 dni stanie się dorosłym) i tak samo jest jak jesteś dorosłym, emerytem, a nastolatkiem i dzieckiem to nie wiem.
Edit: Searle jeżeli sim ma dom w okolicy to logiczne, że wejdziesz do niego i sprawdzisz ile ma dni. Ja opracowałem mały podstęp jak zobaczyć u takiego sima, który nie ma stałego zamieszkania (czyt. domu). Tworzysz sobie jednoosobową rodzinkę, kiedy ten twój sim co nie wiesz ile ma lat jest u swojego lubego to tym jednoosobowym jedziesz do niego i zapoznajesz się z tym co chcesz się dowiedzieć jego wieku, następnie boolpropem przesuwasz pasek znajomości (chyba, ze wolisz bez kodów) i dajesz wprowadź się wtedy masz możliwość zobaczenia ile ma ten sim lat. CO dalej z nim zrobisz to twój pomysł. Możesz go wyeksmitować do swojego wybranka lub jeśli jest za stary zostawić w tym domu, albo wyprowadzić do miasta lub do schowka. Mam nadzieję, że pomogłem i Tobie i Cailleach. Pozdrawiam D_S

Charionette 11.11.2009 12:59

D_S oczywiście, że mi pomogłeś :D Dzięki wielkie... Ale jest z tym strasznie dużo roboty :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:19.