TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Nieidealna 17.11.2009 13:39

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał aluminium. (Post 1154043)
A czy nie ma innego sposobu.?
Boje się, że ten kod może wywoływać błędy jak w TS2.

Mi się jeszcze nigdy nie zdarzył błąd, a tego kodu używam dosyć często ;)

Katka_Psychopatka 17.11.2009 14:25

Słuchajcie, odkryłam coś dziwnego. Już dawno mi się wydawało, że sąsiedzi mojego sima jakoś się szybciej starzeją, a teraz mam na to dowód. Otóż moja simka chodziła do szkoły średniej z innym simem, w którym się zakochała. Ten sim był od niej młodszy o kilka dni, bo gdy moja simka urosła to on jeszcze przez parę dni był nastolatkiem. Zrobiłam im ślub pod koniec życia jako młody dorosły, wprowadzam tego sima, patrzę...a on za 4 dni będzie emerytem :/ O co chodzi?

jekyll 17.11.2009 15:01

Może masz ustawiony czas, że tak szybko leci? Ten w ustawieniach (np. krótki, długi, epicki).

nmin 17.11.2009 15:42

Wszystkie Simy starzeją się według ustawionego czasu, więc Simy Katki też by musiały. Chociaż zauważyłam, że na przykład w nieaktywnej rodzinie bardzo szybko rosną noworodki - kiedyś przy długim życiu kazałam jednej babce zajść w ciążę, a kilka simowych dni później miała już małe dziecko.

lithium 17.11.2009 16:36

Cytat:

Napisał nmin (Post 1153982)
Możecie mi coś napisać o inwestowaniu w budynki publiczne, bo nic na forum nie znalazłam? Opłaca się? Jedną Simką, która miała kupę zbędnych pieniędzy, wykupiłam udziały - nie pamiętam w czym, chyba spa - za 15000, w poniedziałek poszła po utarg i dostała 1000, i tak się zastanawiam, czy to są stałe kwoty, czy przypadkowe? I jeśli inwestować, to najlepiej w te najtańsze czy najdroższe? Ta inwestycja przy życiu "długim" zwróciłaby się pewnie dopiero jej wnukom, i nie wiem, czy wydawać na to pieniądze Simów, czy nie ma sensu ;)

sumy sa zawsze jednakowe. najbardziej sie chyba oplaca kupic te najdrozsze, bo np. moj sim za osrodek naukowy dostaje 15 tys. na tydzien

Cytat:

Napisał Katka_Psychopatka (Post 1154089)
Słuchajcie, odkryłam coś dziwnego. Już dawno mi się wydawało, że sąsiedzi mojego sima jakoś się szybciej starzeją, a teraz mam na to dowód. Otóż moja simka chodziła do szkoły średniej z innym simem, w którym się zakochała. Ten sim był od niej młodszy o kilka dni, bo gdy moja simka urosła to on jeszcze przez parę dni był nastolatkiem. Zrobiłam im ślub pod koniec życia jako młody dorosły, wprowadzam tego sima, patrzę...a on za 4 dni będzie emerytem :/ O co chodzi?

ja tez mam podobnie, chcialam raz do mojego sima sprowadzic simke (miastowa), zeby sie z nia ozenil, miala tam kilka dni to zostania doroslym, a potem nagle o polnocy miala urodziny=/ jakby przyspieszone. nie wiem czy tak ma byc czy to blad gry

Gio 17.11.2009 16:40

jeszcze chcę przeciągnąć temat rozpocząty przez nmin. Jeżeli zainwestuje w jakiś budynek publiczny to kapitał będzie dostarczany "do końca świata" czy jak mój sim umrze, jego potomkowie nie będą już mogli z tego korzystać?

HNL 17.11.2009 16:55

Będą mogli z tego korzystać. Ekwipunek zmarłego zostanie automatycznie przeniesiony do plecaka najstarszego Sima w domu.

Katka_Psychopatka 17.11.2009 18:34

Cytat:

ja tez mam podobnie, chcialam raz do mojego sima sprowadzic simke (miastowa), zeby sie z nia ozenil, miala tam kilka dni to zostania doroslym, a potem nagle o polnocy miala urodziny=/ jakby przyspieszone. nie wiem czy tak ma byc czy to blad gry

Hmmm, to dobrze. Przynajmniej wiem, że to nie mój błąd.

kolusik 17.11.2009 23:55

Mam problem jak wgrywam dodatki do simów 3 przez małpkę to nie chodzą i usunęłam małpkę ale ona dalej jest jak się pozbyć tego programu?

Phuture. 19.11.2009 16:26

Czy wy również po nowej aktualizacji 2.2 straciliście wszystkie cechy?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:24.